Spring naar bijdragen

jvdbroek

Leden
 • Aantal bijdragen

  59
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

2 Neutraal

Over jvdbroek

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Etrex
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  beginner
 1. Gpsmap 64St / Gecorrigeerde Coordinaten

  Ik heb het opgelost door een eigen bookmarklist te maken met opgeloste mysteries. Je kunt een pocket query maken van je bookmarklist. De gpx-file van de pocket query kun je dan in de Garmin/GPX map van je GPS zetten.
 2. Windows10 Om Te Cachen.

  De nieuwere generatie Garmin apparaten kan direct met de GPX bestanden werken. Dat kunnen de oudere apparaten niet. Je kunt wel EasyGPS gebruiken om een GPX file naar je GPS te sturen. Binnen EasyGPS kun je, volgens mij bij voorkeuren, instellen welke GPS je hebt en wat voor informatie je wilt laten zien. Dat werkt prima samen met bijvoorbeeld een 60 CSx. Het programma werkte goed onder windows 7, dus ik verwacht dat het ook in windows 10 zal werken.
 3. Archief Cache Opzoeken

  Je kunt ook de oude zoekfunctie gebruiken. In het nieuwe zoekscherm staat nog een linkje naar de oude zoekfunctie bij "Take me to the old search". Als je daar de GC-code ingeeft krijg je een scherm waarbij je de cache kunt aanklikken en bekijken. Bij de nieuwe zoekfunctie krijg je alleen de actieve caches in de buurt van het coördinaat van de gearchiveerde cache. Gearchiveerde caches worden niet meer getoond.
 4. Probleem Met Gpsmap 64St

  Ik heb geen 64, maar een 62 en heb iets soortgelijks gezien. Wat ik nu doe is het volgende. Ik laat een cache niet meer via "Send to GPS" naar het apparaat sturen, maar laad de GPX file (de knop links van Send to GPS). Dan krijg je de mogelijkheid om die cache in een GPX-formaat te downloaden. Ik kies om deze op te slaan in mijn apparaat in de directory Garmin\GPX. Daarna staat de cache, met de complete beschrijving op je apparaat bij geocaches. Als je de 64 aansluit op je PC, dan zie je dat er in de directory (folder) garmin\gpx een file staat met de naam GCxxxx.gpx. Dit is de file van de cache. Bij het opstarten leest hij alle gpx files die daar staan in en laat die zien als geocaches. Ook eventuele pocket queries kun je rechtstreeks daar neerzetten. Het is natuurlijk slim om die directory regelmatig op te schonen. Op je apparaat kun je waypoints en caches die in die directory staan (bijna) niet verwijderen.
 5. Kindercache Rond Den Bosch

  In de buurt van Eindhoven: Op zoek naar de schat van Piet Piraat (http://coord.info/GC21E6N) en de Drakenberg caches (kun je alle 3 in 1 keer doen) (http://coord.info/GC24Q6R).
 6. Kindercache Rond Den Bosch

  Dagobert's geldpakhuis (http://coord.info/GC2F8ZH) is gearchiveerd en ligt in Oss. In hetzelfde gebied ligt een nieuwe cache die leuk is voor kinderen: De piramide van de farao (http://coord.info/GC395MH). Ook een leuke, maar op dit moment niet actief: het smurfendorp (http://coord.info/GC340FA).
 7. Tip Gevraagd: A=0 B=1 C=1 D=2 ?

  Het lijkt wel heel erg op wat gedaan moet worden in de cache die Barny genoemd heeft. Daar moet je de gevonden getallen (bv 3, 51, 108) ontleden in de individuele cijfers. Dat levert op: (3, 5, 1, nog een 1, 0, 8). Deze schrijf je achter elkaar op van laag naar hoog: 0, 1, 1, 3, 5, 8. In deze reeks komen een aantal cijfers niet voor (er zijn 10 cijfers: 0 tm 9). Degenen die niet voorkomen schrijf je er achter in volgorde van laag naar hoog (2, 4, 6, 7, 9). Dat levert een reeks op van 11 getallen (omdat de 1 er 2x in zit): 0, 1, 1, 3, 5, 8, 2, 4, 6, 7, 9. Nu schrijf je onder deze getallen de eerste 11 letters van het alfabet. Op deze manier zijn deze dus aan elkaar gekoppeld: A = 0, B = 1, C = 1, D = 3, ......J = 7, K = 9. Op de cache pagina staat ook een formule met letters. Vervang de letters door de getallen die je op deze manier aan de letters gekoppeld hebt en er zou een leuke cachelokatie uit moeten komen.
 8. Peilen, Hoe?

  Hoi MarcoDomi, Ik weet het niet meer precies. Is het waypoint bij het bankje? Dan is het heel eenvoudig. Anders moet je bij het bankje even een waypoint maken. Op de cachepositie zoek je dan dat waypoint op. In het scherm zie je dan de afstand en de hoek tot dat waypoint. De hoek is de waarde die je moet hebben. Staat er geen hoek, maar een windrichting NE of SW of zo, dan moet je de instellingen van je GPS wijzigen, zodat hij niet de windrichting laat zien, maar de hoek tov True North (ware noorden). Succes
 9. Wheryougo-App Vragen

  Volgens mij is de kaart gewoon een Google Maps kaart. Je kunt hem met je vingers verschuiven en in- en uitzoomen. Klik je echter onderaan op het symbooltje met de punt en de 4 pijltjes, dan springt de kaart naar de GPS-positie. Staat dat symbooltje uit, dan laat de kaart de laatste positie zien. In jouw geval dus de laatste positie die de maker van de app gebruikt heeft. Whereyougo is gemaakt in Tsjechië, dus best goed mogelijk dat de kaart een positie in Tsjechië laat zien. Je kunt volgens mij ook al vooraf de kaart ongeveer op de goede plek zetten en inzoomen. Dan zijn de kaarten al ingeladen via je WiFi-netwerk. Heb je onderweg minder data-verbinding nodig om de kaart op de goede plek te laten zien.
 10. Wat voor apparaat voor Whereigo-caches

  Als je app actief is kun je hem niet verplaatsen. Dan moet je hem eerst stoppen, kan ook in datzelfde app-beheer. In Android 4 (heb ik zelf niet) kan het zijn dat je SD-kaart "interne opslag" heet. Dan kun je kiezen tussen "telefoongeheugen" (op je telefoon) en "interne opslag" (op de SD-kaart).
 11. Wat voor apparaat voor Whereigo-caches

  Meestal worden applicaties standaard op het interne gedeelte van je telefoon gezet. In applicatie beheer (opties->applicaties) kun je aangeven dat je de applicatie naar je externe SD-kaart wil verplaatsen. Waarschijnlijk zal hij de mappen dan ook naar je externe SD-kaart verplaatsen. De app start dan voortaan vanaf je SD-kaart. Als de app al op je externe SD-kaart staat geeft hij de mogelijkheid om hem weer naar je telefoon te verplaatsen.
 12. Nieuwe Trial

  Weer wat geleerd. Maar eigenlijk heeft Groundspeak dus een nieuw cachetype geïntroduceerd. Wat ik wel verwarrend vind is dat ze dit challenge caches noemen, maar dat het toch iets anders is dan de challenges die ze afgelopen jaar geïntroduceerd hebben. Maar wat hier gevraagd wordt is wel wat ik me bij challenges had voorgesteld. Niet ergens ter wereld een foto maken en die op de site zetten. De meeste challenges die ik tot nu toe gezien heb zijn erg flauw en niet echt een uitdaging. Wat mij betreft hadden ze die hele challenge flauwekul beter aan dit soort caches kunnen koppelen en op die manier een nieuw cache-type introduceren.
 13. Nieuwe Trial

  Ik ben niet zo goed op de hoogte van de regels van GS, maar was het niet zo dat er geen aanvullende voorwaarden meer aan een cache gesteld mochten worden? Dus als je je naam op het papiertje gezet hebt mag je loggen. Ongeacht of je aan de verwachtingen van de CO voldaan hebt of niet. De puzzels zijn er meestal voor om het coördinaat van de cache te achterhalen. Dus volgens mij kun je ze gewoon loggen. Tenzij GS de regels weer aangepast heeft.
 14. Kruispunt 4 Circels Berekenen

  Dat is voor projecties. Voor alarmcirkels (of proximity-cirkels) gaat dat niet bij de 60 CSx ook niet.
 15. Wat Heb Ik Nu Geladen?

  De "vondst" knop is een extra die je alleen krijgt bij de kistjes voor geocaching. Kies je bij het maken van de waypoints voor een ander symbool (standaard blauw vlaggetje), dan hoef je niet aan te geven dat je het punt gevonden hebt. Meestal gebruik ik als naam gewoon de nummers die mijn GPS voorstelt (eerstvolgende niet gebruikte nummer). Als je dan de lijst met waypoints op "dichtstbijzijnde" sorteert dan staan de waypoints in volgorde van afstand tot je huidige positie. Dat kun je instellen door in de waypoint lijst op "menu" te drukken. Dan krijg je een aantal opties (sorteer op naam (alfabet), op afstand, op symbool, .....). Succes met de rest van de tocht.
×