Spring naar bijdragen

jvdbroek

Leden
 • Aantal bijdragen

  59
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

2 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Etrex
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  beginner
 1. Ik heb het opgelost door een eigen bookmarklist te maken met opgeloste mysteries. Je kunt een pocket query maken van je bookmarklist. De gpx-file van de pocket query kun je dan in de Garmin/GPX map van je GPS zetten.
 2. jvdbroek

  Windows10 Om Te Cachen.

  De nieuwere generatie Garmin apparaten kan direct met de GPX bestanden werken. Dat kunnen de oudere apparaten niet. Je kunt wel EasyGPS gebruiken om een GPX file naar je GPS te sturen. Binnen EasyGPS kun je, volgens mij bij voorkeuren, instellen welke GPS je hebt en wat voor informatie je wilt laten zien. Dat werkt prima samen met bijvoorbeeld een 60 CSx. Het programma werkte goed onder windows 7, dus ik verwacht dat het ook in windows 10 zal werken.
 3. jvdbroek

  Archief Cache Opzoeken

  Je kunt ook de oude zoekfunctie gebruiken. In het nieuwe zoekscherm staat nog een linkje naar de oude zoekfunctie bij "Take me to the old search". Als je daar de GC-code ingeeft krijg je een scherm waarbij je de cache kunt aanklikken en bekijken. Bij de nieuwe zoekfunctie krijg je alleen de actieve caches in de buurt van het coördinaat van de gearchiveerde cache. Gearchiveerde caches worden niet meer getoond.
 4. In de oude situatie (voor het message center) was het zichtbare mailadres ook altijd noreply. Maar als je dan daadwerkelijk een antwoord stuurde op het mailtje, kwam er wel het mailadres van de user in te staan. Ondanks dat daar noreply stond kon je op die mailtjes toch reageren. Waarschijnlijk werkt dat nog steeds zo, maar dan moet je de andere gebruiker een mail sturen in plaats van een message.
 5. Bedankt, dat werkt inderdaad. Ik had eerder al wel "add filters" aangeklikt maar dat deed niets. Maar het kan zijn dat ik op dat moment wel een naam in het invoerveld had staan. Dan gebeurt er verder niets omdat dat niet als een locatie gevonden kan worden. Je moet inderdaad wel met een leeg veld beginnen. Doe je dat niet dan worden alle zoekopdrachten gekoppeld aan de omgeving van de locatie of cache (als je een GC-code hebt ingegeven) die in dat veld staat. Dat veld is op geen enkele manier weg te krijgen.
 6. Kan iemand me zeggen hoe ik op naam kan zoeken? Stel ik heb positieve verhalen gehoord over een cache en ik wil uitzoeken in welke omgeving dat is, hoe moet dat dan voortaan? Vroeger kon ik de naam ingeven bij zoeken op naam (werkte ook niet ideaal, maar na een aantal keer proberen had je meestal wel wat). Maar als ik nu wil zoeken naar bv. "Het mysterie van de ontvoerde prijskoe", of "trajectum lumen", krijg je alleen te zien dat de locatie niet herkend wordt. Je kunt dan wel op "add filters" klikken, maar dat heeft geen effect. GC-codes lijkt nog wel te werken, maar ik heb geen idee welke GC-codes bij bovenstaande caches horen. Kan die koppeling ergens opgezocht worden?
 7. jvdbroek

  Gezocht Garmin 60 Cx Of Csx

  Ik heb er een die het nog goed doet (electronica). Maar de behuizing is niet meer goed. Een aantal nokjes waar de schroeven in vast draaien zijn afgebroken. Een deel van de stevigheid van het apparaat komt doordat aan de bovenkant de onderdelen zijn vastgelijmd. Als je dat niet opnieuw doet komen er te grote krachten op het huis te staan via de schroefjes. Ik zit nu te twijfelen wat te doen. Alles vastlijmen (maar dan kan het nooit meer uit elkaar) of ergens een defecte op de kop tikken en daar de behuizing van gebruiken. Weet iemand of het moeilijk is om alles in een nieuwe behuizing te plaatsen?
 8. Ik heb geen 64, maar een 62 en heb iets soortgelijks gezien. Wat ik nu doe is het volgende. Ik laat een cache niet meer via "Send to GPS" naar het apparaat sturen, maar laad de GPX file (de knop links van Send to GPS). Dan krijg je de mogelijkheid om die cache in een GPX-formaat te downloaden. Ik kies om deze op te slaan in mijn apparaat in de directory Garmin\GPX. Daarna staat de cache, met de complete beschrijving op je apparaat bij geocaches. Als je de 64 aansluit op je PC, dan zie je dat er in de directory (folder) garmin\gpx een file staat met de naam GCxxxx.gpx. Dit is de file van de cache. Bij het opstarten leest hij alle gpx files die daar staan in en laat die zien als geocaches. Ook eventuele pocket queries kun je rechtstreeks daar neerzetten. Het is natuurlijk slim om die directory regelmatig op te schonen. Op je apparaat kun je waypoints en caches die in die directory staan (bijna) niet verwijderen.
 9. In de buurt van Eindhoven: Op zoek naar de schat van Piet Piraat (http://coord.info/GC21E6N) en de Drakenberg caches (kun je alle 3 in 1 keer doen) (http://coord.info/GC24Q6R).
 10. Dagobert's geldpakhuis (http://coord.info/GC2F8ZH) is gearchiveerd en ligt in Oss. In hetzelfde gebied ligt een nieuwe cache die leuk is voor kinderen: De piramide van de farao (http://coord.info/GC395MH). Ook een leuke, maar op dit moment niet actief: het smurfendorp (http://coord.info/GC340FA).
 11. Het lijkt wel heel erg op wat gedaan moet worden in de cache die Barny genoemd heeft. Daar moet je de gevonden getallen (bv 3, 51, 108) ontleden in de individuele cijfers. Dat levert op: (3, 5, 1, nog een 1, 0, 8). Deze schrijf je achter elkaar op van laag naar hoog: 0, 1, 1, 3, 5, 8. In deze reeks komen een aantal cijfers niet voor (er zijn 10 cijfers: 0 tm 9). Degenen die niet voorkomen schrijf je er achter in volgorde van laag naar hoog (2, 4, 6, 7, 9). Dat levert een reeks op van 11 getallen (omdat de 1 er 2x in zit): 0, 1, 1, 3, 5, 8, 2, 4, 6, 7, 9. Nu schrijf je onder deze getallen de eerste 11 letters van het alfabet. Op deze manier zijn deze dus aan elkaar gekoppeld: A = 0, B = 1, C = 1, D = 3, ......J = 7, K = 9. Op de cache pagina staat ook een formule met letters. Vervang de letters door de getallen die je op deze manier aan de letters gekoppeld hebt en er zou een leuke cachelokatie uit moeten komen.
 12. jvdbroek

  Peilen, Hoe?

  Hoi MarcoDomi, Ik weet het niet meer precies. Is het waypoint bij het bankje? Dan is het heel eenvoudig. Anders moet je bij het bankje even een waypoint maken. Op de cachepositie zoek je dan dat waypoint op. In het scherm zie je dan de afstand en de hoek tot dat waypoint. De hoek is de waarde die je moet hebben. Staat er geen hoek, maar een windrichting NE of SW of zo, dan moet je de instellingen van je GPS wijzigen, zodat hij niet de windrichting laat zien, maar de hoek tov True North (ware noorden). Succes
 13. jvdbroek

  Wheryougo-App Vragen

  Volgens mij is de kaart gewoon een Google Maps kaart. Je kunt hem met je vingers verschuiven en in- en uitzoomen. Klik je echter onderaan op het symbooltje met de punt en de 4 pijltjes, dan springt de kaart naar de GPS-positie. Staat dat symbooltje uit, dan laat de kaart de laatste positie zien. In jouw geval dus de laatste positie die de maker van de app gebruikt heeft. Whereyougo is gemaakt in Tsjechië, dus best goed mogelijk dat de kaart een positie in Tsjechië laat zien. Je kunt volgens mij ook al vooraf de kaart ongeveer op de goede plek zetten en inzoomen. Dan zijn de kaarten al ingeladen via je WiFi-netwerk. Heb je onderweg minder data-verbinding nodig om de kaart op de goede plek te laten zien.
 14. Als je app actief is kun je hem niet verplaatsen. Dan moet je hem eerst stoppen, kan ook in datzelfde app-beheer. In Android 4 (heb ik zelf niet) kan het zijn dat je SD-kaart "interne opslag" heet. Dan kun je kiezen tussen "telefoongeheugen" (op je telefoon) en "interne opslag" (op de SD-kaart).
 15. Meestal worden applicaties standaard op het interne gedeelte van je telefoon gezet. In applicatie beheer (opties->applicaties) kun je aangeven dat je de applicatie naar je externe SD-kaart wil verplaatsen. Waarschijnlijk zal hij de mappen dan ook naar je externe SD-kaart verplaatsen. De app start dan voortaan vanaf je SD-kaart. Als de app al op je externe SD-kaart staat geeft hij de mogelijkheid om hem weer naar je telefoon te verplaatsen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...