Spring naar bijdragen

zoekloper1963

Leden
 • Aantal bijdragen

  8
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

5 Neutraal

Over zoekloper1963

 • Rang
  Forum Newby

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Nokia 7 plus
 • Lengtegraad
  4.09556
 • Breedtegraad
  51.49692

Profile Information

 • Woonplaats
  Hellevoetsluis

Recente profielbezoeken

243 profielweergaven
 1. Toen ik, nu alweer bijna 2 jaar geleden, begon met geocachen, had ik mij redelijk ingelezen over wat geocachen nu eigenlijk was en vooral hoe het was begonnen. Ik begreep toen dat er iemand was die in een fabriek van goodies werkte, en het geocachen had uitgevonden om de productie te kunnen verhogen. Alleen....ondertussen was het (geocachen) toen al niet meer wat het geweest was, las ik her en der. Ik ben toen ook helemaal niet op pad gegaan met een zak vol goodies, omdat ik het eerst eens wilde zien: waar hebben we het eigenlijk over; wat wordt bedoeld met goodies? Al gauw kwam ik er achter dat in de meeste caches die ik vond, helemaal geen goodie, of wat dan ook, paste.... Ik weet nog de eerste ammobox die ik vond: geweldig! Dit zijn zeker de originele....ik denk dat het mijn 50ste found was? Er zat inderdaad rommel in, niks wat ik zou willen ruilen. Ik besloot toen wel in het vervolg disposable handschoenen mee te nemen (echt!) Ik heb nog nooit iets uit een cache gehaald en er ook nog nooit iets ingestopt, behalve een paar keer TB's. Wat dat betreft ben ik volgens sommigen hier inderdaad een geoprutser! Haha! Het is ook nooit mijn bedoeling geweest met geocachen. Ik zocht een goeie reden om met een doel buiten te zijn en in beweging te zijn. Zodoende ben ik ook gek geworden op geocachen en ben ik op de mooiste plekken geweest. Loop ik de éne keer een prachtige route in de buurt waar in totaal ongeveer 100 kokertjes zijn gestrooid (heerlijk!) en een andere keer een pittige multi door de duinen en over het strand met op het eind een lunchbox waar ik een leuke TB in discover. En dat alles met mijn te gekke smartfoon, waar ik ook alle mysteries in kan zetten en dan ook nog een mooie route kan maken, zonder thuis eerst uren te kopiëren of wat dan ook. Ik ben dus een heel gelukkige geocacherin, al doe ik het waarschijnlijk niet zoals het oorspronkelijk is bedoeld en ook niet volgens de regels van een heleboel anderen. Maar wat een lol! Wat dat betreft ga ik er jullie ééntje aanraden. Die heb ik vorige week gevonden. Het is een kokertje, maar ja.....waar zit-ie? http://coord.info/GC25Q19 echt.....als jullie in de buurt zijn: deze moet je gaan DOEN hoor! Goeree is trouwens prima om speciaal naar toe te gaan om te geocachen....je bent er dagen zoet! Fijne dag!
 2. Daar sluit ik mij graag bij aan! Ik wens jullie alle goeds voor het nieuwe jaar en fijne feestdagen.
 3. "Toevallig", terwijl ik een paar dagen geleden een aantal reacties op dit "draadje" gelezen had, kreeg ik gisteren, terwijl ik bezig was een aantal traditionele caches van een serie te zoeken, de volgende mail: bedankt voor het bezoeken van onze caches, fijn dat jullie waarderen dat we onze caches op veel verschillende manieren verstoppen op waarbij je vele mooie plekjes kan bezoeken. Zo waarderen wij het ook als cachers de moeite nemen om bij elke log wat anders/toepasselijks neerzetten.'En niet alleen maar een tijdstip. Mede daarom steken wij er een hoop tijd en energie in, en blijft het spel door deze wisselwerking leuk voor cacher en co. met vriendelijke cache groeten, Behalve de verschrikkelijke zinsbouw, waaraan ik mij wat ergerde (meestal wil iemand zich dan beter voordoen dan-ie is, door zo ingewikkeld mogelijke zinnen te schrijven) las ik deze mail met stijgende verbazing. Ik vermaande mijzelf nog met; niet alles meteen op jezelf betrekken...de mail is niet alleen voor jou. Maar laten we nou eerlijk zijn: ik logde op dat moment inderdaad met alleen de tijd. Daarvoor had ik mijn redenen, die ik voldoende vind, en waar verder niemand iets mee te maken heeft. Ik log ook wel eens met : "log volgt". En dat doe ik dan ook als ik weer thuis ben. Altijd. Er zijn wat dingetjes die me in mijn hoofd schieten als ik deze mail en een heleboel reacties in dit draadje lees.... - Als je echt iets doet voor een ander (bijvoorbeeld caches leggen), verwacht je er niets voor terug. ook geen leuk logje. Al snap ik NATUURLIJK dat dit wel leuk is. - Verwachtingen zijn de kiem voor teleurstellingen. - een flinke poos geleden ben ik uit een kerk gestapt, vanwege het belerende karakter. Als ik het Forum van Geacaching.nl lees, kom ik weer een heleboel dominees tegen. En wat is het heerlijk om dan te denken: F---Y-- Ik doe dit op mijn manier. En ik geniet er van. - Hier, op dit forum, gebeurt wat in het groot elders in de wereld gebeurt en oorlogen veroorzaakt: elkaar woorden afvangen, de wet voorschrijven en vooral zeggen dat je het zelf het beste doet! Dat laten een heleboel mensen niet zomaar over hun kant gaan............ Nog even en er komt een cachekalifaat.... Laten we nou eens alsjeblieft iedereen in zijn of haar eigen waarde laten, niet als een bok op de haverkist meteen reageren als er iets gebeurt wat je niet meteen bevalt, geduld hebben met elkaar, bedenken dat iemand een reden voor handelen heeft waar je zelf nog niet aan hebt gedacht enz. enz. Er zijn zoveel waarheden als dat er mensen zijn. Geef een ieder zijn of haar ruimte en geniet ervan!
 4. ik ben sinds eind maart aan het geocachen en inmiddels behoorlijk verslaafd... Ik doe het met mijn Samsung Galaxy S4 en heb hierop de app. c:geo (gratis) geïnstalleerd en ik gebruik uitsluitend deze app. Enorm voordeel: ik hoefde geen kaarten te kopen!!! Regelmatig zit ik met het coördinaat boven op de cache, zeker bij de traditionals. Wat ik een echt nadeel vind, maar ben ik nog niet zo vaak tegen gekomen, is dat ik hiermee niet kan projecteren. Geen idee hoe ik dat moet doen. Iets anders is, en dat heeft toch ook met de kaarten te maken...soms liggen caches langs ongebaande paden, of weggetjes die bij maps niet bekend zijn. Dan ligt de cache zomaar een heel eind verder volgens de aanwijzingen...toch vind ik dat niet erg, zelfs wel leuk, want dan moet ik zelf zo'n beetje de weg zoeken, en die is er altijd, heb ik ontdekt... Ik heb een etrex 30 gehad, maar binnen een week teruggestuurd. Ik kreeg 'm niet onder de knie, het scherm veel te klein en onoverzichtelijk, vergeleken met mijn S4, en ik kon 'm gelukkig terugsturen...Wat 'n gedoe was dat...had er ook geen geduld voor, denk ik. Inderdaad...een gps staat een stuk stoerder, maar nodig is het volgens mij niet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...