Spring naar bijdragen

Team Geo-cachet

Leden
 • Aantal bijdragen

  217
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Waardering in de gemeenschap

7 Neutraal

Over Team Geo-cachet

 • Verjaardag 16-05-2005

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin eTrex Vista HCx + Garmin Nüvi 550 + Garmin Oregon 300
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  10-05-2005
 • Twitter
  teamgeocachet

Profile Information

 • Geslacht
  Team
 • Woonplaats
  Lunteren

Recente profielbezoeken

3105 profielweergaven
 1. Team Geo-cachet

  Dubbel Loggen

  Een methode om dubbele found logs te vinden zonder gebruik te maken van PQ's is de volgende: - Ga op gc.com naar "Your Profile" (http://www.geocaching.com/my/) - Kies voor "Show all logs for Geocaches" - Kies voor "Found it" Je krijgt dan een totaaloverzicht van al je gevonden caches op één pagina. Kopieer en plak deze naar excel (via Plakken speciaal --> Tekst). Sorteer de rijen op cachenaam (kolom D). Daarna kun je met een beetje Excel-handigheid de dubbele entry er zo uitvissen (bijvoorbeeld met een draaitabel of met voorwaardelijke opmaak). Of gewoon met het blote oog natuurlijk ;-). Opmerking: Op langzame PC's duurt het opbouwen van de pagina en het kopiëren naar Excel vrij lang als je veel caches hebt gevonden. Edit: Directe link naar al je gevonden caches: http://www.geocaching.com/my/logs.aspx?s=1&lt=2
 2. Heb je het dan over iGCT? Die ken ik niet en kan je daar niet mee helpen. Lijkt me eerlijk gezegd een beetje stug dat dit niet gewijzigd kan worden, want dan heb je m.i. meestal niks aan die tool. We werken bijna altijd met het andere grid. Overigens begrijp ik niet waarom je deze tool voor de door jou genoemde cache zou willen gebruiken. Je kunt toch gewoon de nieuwe coords uitrekenen en in de Geocache app invoeren? iGCT lijkt me bedoeld om berekeningen / conversies op coordinaten uit te voeren. O ja, bearing betekent "richting". Wordt gebruikt om vanuit een bekend coördinaat een nieuw coördinaat te vinden dat op x meter (distance) ligt in de richting van y graden (bearing)
 3. Verander Dutch Grid eens in hddd mm.mmm. Dutch Grid gebruik je als je met het Rijksdriehoekstelsel (RD-coördinaten) werkt.
 4. Dat ben ik toch niet met je eens. Voor ons heeft Geocachen wel degelijk nut. Een paar voorbeelden: Het heeft onze interesse voor de natuur verder ontwikkeld; We hebben veel geleerd over uiteenlopende onderwerpen (wis- en natuurkunde, geschiedenis, biologie, etc.); Het brengt nieuwe sociale contacten; Onze conditie is sterk verbeterd; De computervaardigheden zijn toegenomen; Het is een activiteit die we als team (man+vrouw) heel graag sámen doen; Onze topografische kennis is flink vooruit gegaan; Enzovoort. Maar ik kan het niet laten op te merken dat als iemand alleen voor de puntjes gaat, géén zin heeft om enige moeite te doen om een cache te doen zoals die eigenlijk bedoeld is, dat ie het dan zelf degradeert tot een nutteloze bezigheid. Ik refereer hier ook aan berichten op Twitter dat er op het MZLE een coördinatenruil plaats gaat vinden onder een of andere luifel. Triest... hoe diep kan je zinken! En toch kan ik lachen, want het interesseert me eigenlijk geen biet hoe een ander zichzelf te kijk zet .
 5. Er zijn diverse mogelijkheden om een kaartje te maken van de caches in je filter. Als je MapSource hebt kun je een knop toevoegen aan de menubalk. Klik op het MapSource-pictogram, en er wordt razendsnel een kaartje getoond van alle caches in het actieve filter. Naar keuze met of zonder child waypoint. Toevoegen knop: - Rechter muisklik op de balk met pictogrammen. - Kies "Customize Tool Buttons" - Kies Categorie = Export en onder Available Buttons "MapSource". Je kun ook één cache uit de lijst naar dat picogrammetje slepen om alleen die cache in MapSource te zien. Idem voor OziExplorer. O ja, ik ben een echte fan van GSAK. Niet alleen door de uitgebreide selectiemogelijkheden, maar zeker ook omdat daarin de complete cache-administratie vastgelegd kan worden (eigen kanttekeningen, oplossingen puzzels, extra eigen child waypoints, etc). En met beschikbare macro's worden Geo d'Ors en GCvotes ook toegevoegd en getoond in de overzichtslijst. Ik weet het, je kunt ook zonder, maar ik zou ook zonder afwasmachine kunnen ;-).
 6. Ook ik ben geen liefhebber van Sudoku's en gooi ze dan ook steevast door de solver heen. En als dat niet kan, dan heb ik gelukkig een vrouw die ze wél leuk vindt . Toch wil ik in dit verband even vermelden dat we gisteren een cache van tjm1706 hebben gelopen, waarin ook een Sudoku voorkomt. Deze CO is er in geslaagd om op zeer creatieve wijze het principe van dit soort puzzels te gebruiken. Ok, er moest ook hier een klein beetje gesudoku'd worden, maar het zwaartepunt lag toch wel op de extra dimensies die hij erin had weten te brengen. Hoe precies? Dat ga ik hier natuurlijk niet verraden, maar hij wist daarmee zelfs deze sudoku-"hater" enthousiast te maken. Het kán dus wel (maar ik zou het zelf nooit kunnen bedenken ).
 7. Deze mening had je toch ook direct kunnen verwoorden, zonder me eerst af te zeiken? Nu heb ik een dikke huid en kan daar wel tegen, maar het is in algemene zin wel een punt waar ik me regelmatig aan stoor: de agressieve en/of badinerende toon op dit forum. Overigens ben ik het helemaal met je eens dat er veel te makkelijk gedaan wordt over de wildgroei aan oninteressante oppikkers op onogelijke plekjes. En dat iedereen het spelletje maar op zijn eigen manier moet kunnen spelen vind ik ook zo'n dooddoener. Daar zijn al veel draadjes over geweest en lijkt me hier off topic, want van een heel andere orde dan social websites.
 8. Ik gaf een inhoudelijk reactie op de vraag aangaande het nut van geocaching op facebook en voegde daar ten slotte een losse (als grapje) bedoelde opmerking aan toe. Jij reageerde alleen op dat laatste zinnetje en dat droeg m.i. niet bij aan het onderwerp. Kom op man, niet zo serieus .
 9. Het is waar dat je via dit forum in principe iedereen kan bereiken, maar dat doe je natuurlijk nooit. Ik ken zat geocachers die zelden of nooit op het forum komen, maar wel op Facebook en/of Hyves actief zijn. Voor mij zijn deze Social Media gewoon additionele kanalen, met hun eigen specifieke kenmerken. Niks meer, niks minder. Daar zit de toegevoegde waarde in, ook al is die misschien niet zo heel schokkend. En wat ik het lekker om af en toe volstrekt nutteloos bezig te zijn .
 10. Team Geo-cachet

  Vaarwel!

  Ook wij hebben hele goede herinneringen aan "Waardeloos" en hadden die beleving graag aan nog veel meer mensen gegund. PN, nogmaals bedankt voor deze leuke cache. Het door PN bij Groundspeak ingediende idee hebben ook wij gesupport, zij het met enige aarzeling omdat het waarschijnlijk vechten tegen de bierkaai is. Het valt me wel op dat de tegenstanders zich daar niet laten horen .
 11. Team Geo-cachet

  Routes In Garmin Nüvi

  O ja, dit kwam ik ook nog op hetzelfde forum tegen: Controleer via de WebUpdater (zie website Garmin) of je de Nüvi van de meest recente software hebt voorzien. Er waren eerder problemen met de software in die zin dat de Nüvi aangaf dat de accu bijna leeg was terwijl dat in werkelijkheid niet zo was. Lijkt me de moeite waard om even te controleren.
 12. Team Geo-cachet

  Routes In Garmin Nüvi

  Misschien helpt dit: De Garmin Nuvi 765T Europ GPS kan alleen routes herkennen die bestaan uit waypoints. Wanneer u een route inlaad welke bestaat uit track punten dan wordt deze niet herkend door de Nuvi modellen. De routes kunnen wel bekeken worden op de outdoor modellen van Garmin. Daniel - Futurumshop.nl (support@futurumshop.nl) Zie ook dit draadje op Het GPS forum.
 13. Team Geo-cachet

  Routes In Garmin Nüvi

  Misschien handig om het type Nüvi dat je hebt hier even te vermelden ?
 14. Dat was inderdaad even het geval, maar na een minuutje of zo deed ie het hier weer. Ook wij hebben onze Geo d'Ors gekopieerd naar Favo's en daarnaast nog heel een stel caches uitgekozen die de Geo d'Or net niet gehaald hadden . In totaal nu 111 van de 163 aan ons toegekende votes verbruikt. (Verder zal ik er niet over zeuren dat ik het jammer vind dat ze Gcvote niet hebben overgenomen :naughty:)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...