Spring naar bijdragen

stefanne_3

Leden
 • Aantal bijdragen

  277
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin etrex Vista HCx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  1994 (Garmin GPS40)

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.xs4all.nl/~stefanne/geocaching
 • ICQ
  0
 1. City Navigator NT 2008 wordt al voorgeinstalleerd geleverd op de duurdere toestellen. Als je handmatig je toestel wil updaten kan dat op de volgende manier: - installeer CN-NT 2008 en unlock de kaarten - sluit je nuvi aan op de PC. - maak een backup van gmapprom.img naar je harde schijf (eventueel branden op DVD) - verwijder gmapprom.img en gmapprom.sum - verzend de kaarten op de normale manier met mapsource (alleen van CN-NT 2008, mapID 284) - hernoem gmapsupp.img naar gmapprom.img op je nuvi - ontkoppel je nuvi en de kaarten worden ingelezen - verzend eventuele extra kaarten (bijv topo) naar de nuvi, die komen in de nieuwe gmapsupp.img - klaar!
 2. Vage poging Een nieuw model met scheef opgeplakt beschermfolie waarvan de randjes loslaten. En dan die hand: die duim is zeker niet van een fotomodel. Neh, maar de foto ziet er wel leuk uit door de achtergrond. Bekijk het groet formaat maar eens http://farm3.static.flickr.com/2403/204440...3346cbb28_b.jpg
 3. stefanne_3

  Zaklamp met groot vermogen

  Heb je er ook z'n diffuser bij gekocht? Verlicht de hele omgeving ipv alleen de spot. Wat vindt je van de bediening van de verschillende functie's? Draaien klikken etc.
 4. stefanne_3

  Zaklamp met groot vermogen

  Voor echt goede spullen kan je hier kijken. http://fenix-store.com/fenixtable.html Bever heeft hier één model van in het assortiment, de Fenix L2D-CE. Eigenlijk is de keuze voor GPS mensen snel gemaakt: Wil je CR123, AAA of AA batterij? Ik denk AA want die gebruik je ook in je GPSr. Dan zijn de meeste modellen in een versie met 1 of 2 AA. Ik gebruik 2 AA omdat ik m'n zaklampje meestal gebruik als reservecontainer voor de GPS. Vroeger had ik z'n 2AA maglite maar die Fenix die ik nu heb geeft zelfs meer licht dan m'n 6D maglite. Door het enorme gewicht alleen nog handig bij zelfverdediging. Ik heb diverse LED lampjes gehad maar de Fenix is gewoon goed en betrouwbaar en met het geld dat ik heb uitgegeven aan troep had ik deze 2x kunnen kopen.
 5. Je kan je altijd nog wenden tot de Europese support afdeling en een klacht indienen. http://www.garmin.com/garmin/cms/site/us/supportcontacts Het behandelen van support/klachten is wel uitbesteed aan http://www.kana.com/, dus je moet je eerst wel door deze brei heen worstelen voordat je bij garmin UK zelf iemand krijgt.
 6. Zowel de gewone als de NT versie zijn gelijk. Je kan ze gebruiken op alle toestellen waarop je kaarten kan zetten. Het verschil is dat de NT versie is gecomprimeerd waardoor je veel meer kaarten in het geheugen kan zetten. Dus kaarten zonder NT kan altijd, met NT alleen op toestellen die dat ondersteunen. Naast CityNavigator is er natuurlijk ook de optie van MetroGuide icm met MetroGold. Hou er ook rekening mee dat Garmin de laatste jaren altijd rond de jaarwisseling met updates komt.
 7. Als je een sleutel by Garmin koopt werkt dit perfect. Verder kan je ook het goedkopere MetroGuide kopen en die upgraden door MetroGold te kopen bij GeoDude. http://www.geodude.nl/gps Werkt overigens alleen goed op WinVista met "run as admin". Voor de MetroGuide Europa v9 welke bestaat uit 2414 maps, is de standaard 1580MB. In de MetroGold versie met routable data is dat ineens 2560MB. Het progje werkt ook met de Noord Amerika versie. Maar natuurlijk is de NT versie altijd beter bij ruimtegebrek omdat die de helft kleiner is (1262MB) met dezelfde routable data. Ook zijn er in de NT versie minder segmenten (211) zodat je daar ook niet snel tegen de limiet aanloopt. Hierdoor is er nog plek voor TOPO kaarten om er bij te zetten. Veel plezier in de states
 8. Er kan nog zoveel meer met gebruikers bijdragen. Alleen zal hooguit 5% van de gebruikers bijdragen, en zal de rest alleen 'leechen'. Maar goed, bekijk de mogelijkheden als je zelf wijzigingen kan opsturen (TOM-TOM mapshare) die voor iedereen gelijk bruikbaar zijn. Vooral overheden/wegbeheerders kunnen zo ook tijdelijke omleidingen en nieuwe wijken snel toevoegen. Denk ook aan gebruik van satelliet beelden (o.a. Google maps) die vooral handig zijn op plaatsen die nog niet op de kaart staan. En dan natuurlijk ook bruikbare info voor wandelaars, fietsers en toerrijders (auto/motor) die helemaal niet de snelste route willen hebben (ek heb gelezen over routable fietskaarten). Tuurlijk, je kan al tracks/routes delen op veel websites, maar daaruit je eigen route samenstellen is nogal wat werk. Naar mijn inzicht kan je met dit project meer succes behalen door je te richten op andere doelgroepen dan de AnaarB autorijder omdat daar al heel veel voor te koop is (sterker nog, volgens mij kan die doelgroep geen hardware kopen zonder kaarten)
 9. Als je alles zelf wil/kan uitzoeken ga dan naar een dozenschuiver/internetwinkel en steek het verschik in je zak. Zelf koop ik alles bij waypoint (moordrecht/notter gps.nl) voor de service. Ik ben daar een aantal keer geweest en als je dan een kwartiertje in de winkel zit te wachten krijg je een warm gevoel. Ze zitten met klanten aan een tafel om alles netje uit te leggen over bediening en werking. Helpen mensen die terugkomen met probleempjes en registratie etc. Dat wil ik graag ondersteunen, ook al zal ik zelf nooit service nodig hebben denk ik.
 10. stefanne_3

  Garmin 38 GPS voor vrienden?

  Ik heb ook z'n ding gehad! -> Collectors item: bied €50,- -> Gebruiken: bied €5,- en alleen als je er nieuwe batterijen gratis bij krijgt! Het kan in het begin een uur duren voordat het ding weet waar hij is. Het is de voorloper van de 12, wat weer de voorloper was van de etrex. Ontvangst alleen op een voetbalveld, als je op de middenstip gaat staan. Cachen kan je gewoon vergeten. Hij is trouwens ontworpen in de tijd dat je z'n ding alleen meenam als je ging zeilen op open zee.
 11. Oeh, zonde van het geld. Ehh, ik hoop niet dat er alleen hoofdwegen opstaan. De basiskaart heeft alleen hoofdwegen (N en A-wegen). Bij de 350 zitten ook detailkaarten van Europa. Verder is navigeren in het bos niet echt handig met een 350, maar daar het je de eTrexH toch voor. Ook is de accu van de 350 snel leeg. Verder moet er ergens een optie zitten 'plaats op de weg', die uit moet staan als je in het bos gaat lopen. TOPO kaarten bevatten meer detail (in de natuur, in stedelijke omgeving vaak onhandiger) maar zijn niet in staat om een route te maken. Je ziet dus in het bos lijntjes en je moet dus zelf op de kaart kijken welke kant je opgaat. Bij het kaartkeuzemenu moet je wel telkens kiezen welke kaart je gebruikt (elke keer als je gaat wandelen of autorijden) Luxemburg is volgens mij niet leverbaar. zoek zelf maar eens in dit forum op het woord TOPO.
 12. Het is al gelukt. Het bestand was beschermd met "SureZip". Ben nu aan het bestuderen wat er allemaal instaat. Daarover later meer.
 13. Op rdnap.nlrdnap.nl zag ik dat er een nieuwe versie is van CC40. Het is CC41 en bevat ook de RDNAPtrans procedure. Op de downloadpagina staat ook een zip met de procedure alleen is deze beschermd met een wachtwoord. Iemand die de procedure ergens heeft? Alle berekeningen en formules die ik tot nu toe gezien heb hebben een afwijking van 10 tot 50 cm.
 14. NEE, maar als je een beetje handig bent met excel maak je zo OZI bestanden. Als voorbeeld kan je RD-conversie-v4.xls dit bestand gebruiken. De opbouw van OZI bestanden is heel eenvoudig in tekst en kan in principe nog wel met de hand worden gemaakt. Kijk er eens naar en geef eens aan wat je wilt met welke data.
 15. stefanne_3

  "dummies"

  Het lezen van een boek over geocaching voegt op zich niet zo veel toe. Het bestaan van boeken over geocaching, meer dan 1, geeft wel aan dat het 'underground' tijdperk is afgesloten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...