Spring naar bijdragen

StevenM

Leden
 • Aantal bijdragen

  32
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

2 Neutraal

Over StevenM

 • Verjaardag 14-09-1981

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Dakota 20
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2005
 • Lengtegraad
  6.03672
 • Breedtegraad
  50.53867

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 1. Heb je ook al eens geprobeerd de GPX file los te downloaden en deze handmatig in je GPS te zetten? De GPX file staat links naast de knop [naar mijn GPS sturen]. Dit lost je probleem misschien niet direct op, maar je weet wel al iets meer.
 2. StevenM

  Mooie Cache In Limburg

  http://coord.info/GC10QNC Als je van een flinke wandeling houdt, dan is deze zeker de moeite waard. Als ik het me goed herinner is het grootste deel ook over verharde wegen. Persoonlijk vind ik het met of zonder caches één van de mooiste stukjes van Limburg.
 3. StevenM

  Gestolen Garmin

  Ook ik heb m'n thuis adres in m'n navigaties staan. Ik maak zelfs geen gebruik van de PIN mogelijkheid in m'n Garmin. Dat is overigens wel een effectieve manier om ellende te voorkomen. Er bestaat geen manier om die code te omzeilen (ook Garmin zelf zegt dat zij de code niet kunnen verwijderen) en daarom zie je doorlopend toestellen op veilingsites staan met een PIN code die de eigenaar om onduidelijke reden niet heeft. Hier een voorbeeld
 4. Toch wel handig zo'n handleiding. Ik wist niet dat er gerekend werd in zeemijlen. TftE
 5. Voor een medium ammobox? Dat is echt veel te veel Volgende keer eerst maar eens op het forum rondneuzen, of gewoon een PM sturen Als je naar de prijzen op het forum kijkt wel ja. Zelf ben ik niet op zoek naar die dingen, maar de army dump bij mij in de buurt vraagt 15 euro voor een small ammobox. Je moet er maar net geluk mee hebben als je een dump vindt die wel weet wat ze kunnen vragen voor gebruikt materiaal. Ze verkochten ook 2de hands schoenen voor 100 euro...
 6. Ik ben blij dat er mensen nog boven kunnen staan. Ook dit jaar gaat er weer een donatie naar SR, maar Leiden is mij een beetje ver uit de buurt.
 7. Ik ben even zo vrij om ook mijn ervaringen te delen... Ik gebruik nu ook een tijdje de Dakota 20, maar zover ik weet klopt jouw beschrijving precies. Je zult handmatig de coördinaten van de volgende waypoint in moeten voeren. Bij het cachen neem ik eigenlijk altijd een uitdraai mee als referentie en ik heb meteen ruimte voor notities en berekeningen. Bij het gros van de multi's zul je meerdere waypoints zelf moeten berekenen, je zult dan ook maar weinig last hebben van die handmatige invoer. Sommige caches zijn mooi verzorgd van een parkeerplaats. De cache owner kan deze toewijzen als parkeerplaats waypoint. Hier is dat niet gebeurd. De coördinaten die hier in dit geval zijn ingeladen, zijn wel die van de parkeerplaats. Het is echter gebruikelijker om de locatie van WP1 hier te noteren. In dit geval zul je handmatig de coördinaten van WP 1 in moeten voeren. Verder zul je de andere coördinaten moeten vinden door de letters en cijfers op tags te vinden. (A t/m H in het pentagram-plaatje) Neem de tijd om alles goed te lezen en het wordt vanzelf allemaal duidelijk. Veel succes met cachen!!
 8. Ik denk dat het er, zoals eerder genoemd, maar heel weinig zijn. Maar dit relatief kleine aantal valse logjes, is wel oorzaak van een hoop ergernis bij cache owners en een aantal andere cachers. Ik kan me er persoonlijk niet aan storen, want ik doe het voor m'n eigen plezier.Ik ben bij een (traditional) cache al 4 keer teruggegaan om hem te kunnen vinden en heb bij elkaar al zo'n 4 uur gezocht. Ik heb hem nog steeds niet kunnen loggen, maar een vals logje zou mij er echt geen beter gevoel bij geven. (Ik heb de laatste keer wel eindelijk een DNF gelogd) Misschien een idee voor een cache op de wallen? ... Of zou het dan gezien worden als een commerciele cache?
 9. StevenM

  Aanschat Gps

  Ik ben ook begonnen met een Garmin Etrex (legend). Een 2de hands toestelletje voor €60,- waar ik een jaar lang met veel plezier mee gecached heb zonder problemen. Allerlei soorten caches mee gelopen, geen problemen met rubberen rand, een paar keer op de grond gestuiterd zonder dat dit problemen heeft opgeleverd. Toen ik eenmaal doorhad dat ik wel langer met deze hobby zou doorgaan, besloot ik een Garmin Dakota 20 te kopen vanwege de extra mogelijkheden. Al met al zou ik een beginner dus zeker een etrex aanraden om mee te beginnen.
 10. StevenM

  Geocaching

  Een tijd geleden hadden we hier last van een regio-brede stroomstoring. Ik kon zomaar een aantal uur niet op het internet... Ik had wel enige heads-up verwacht, maar helaas.
 11. Yup, heb ik ook last van... (met gebruik van google chrome)
 12. TFTC [eventueel een kort bedankje] CTRL C + CTRL V. Lijkt me ook niet heel erg veel moeite als je een powertrail hebt gelopen. Ik kan me natuurlijk ook vergissen... ik heb nog nooit een dergelijke powertrail gelopen.
 13. StevenM

  Reputatie: -1

  Ik moet het nut en de betrouwbaarheid van die "Reputation" nog even ontdekken, maar als het het een beetje werkt kun je natuurlijk wel zien of iemand vaker nuttige posts plaatst, of vaker alleen maar wat onzin uitkraamt. Maar het verkrijgen van deze plusjes en minnetjes oogt nu nogal bewerkelijk...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...