Jump to content

Sigmasailor

Leden
 • Content Count

  91
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sigmasailor

 1. Laat gewoon Google Translate er op los.
 2. Jammer van jullie TB maar goed dat deze puinzooi eindelijk weggehaald wordt. Het was een jaar geleden al slecht. De eigenaar reageert niet maar ook een melding aan GC haalde niets uit. Gelukkig is hij nu uit zijn lijden verlost. Vorig jaar waren veel caches in de buurt van Weris al half verzopen. Jammer. Sigmasailor.
 3. De bediening is heel even wennen maar daarna doodsimpel. De diffuser heb ik niet (werkt deze niet verblindend). Een bundel kan je mooi ergens op mikken en daar gaat het meestal om? Zelfs in de 'zachtste' stand is hij nog oogverblindend (hij zou het dan ruim twee dagen moeten volhouden, in de turbo stand is hij in goed twee uur leeg). Heeft iemand dat al gebrobeerd? De CREE Q5 uitvoering (met 7090XR-E LED) schijnt net nieuw te zijn. Dit lampje bestaat in diverse uitvoeringen die erg op elkaar lijken. Dit kleine monster kan maar liefst 180 lumens produceren Er zijn wel sterkere lampen maar niet op twee doodsimpele penlites. Sigmasailor
 4. Hoi, Ik heb net een Fenix L2D met CREE Q5 led gekocht. Werkt op doodordinaire penlites (twee) en heeft 4 lichtsterkstes en nog wat knipper effecten. Het is net een staafje daglicht. Wat een licht, het is niet te geloven. Het lijkt op net zoveel licht als een 35 watt 12 volt spotje; het licht is spierwit. Koste wel een paar centen maar nu heb ik ook wat(t). Omdat het een penlight is is de reflector ook klein en misschien niet zo mooi te bundelen als sommige lampen met een grote reflector. Hij blaast mijn wel goed focusseerbare minimaglite compleet weg. Deze kan je wel altijd makkelijk meenemen. Het is net als met een camera; de beste is diegene die je bij je hebt. Sigmasailor
 5. Deze cache heette Polderbaan en was al een lange tijd in gebruik. Het vreemde is dat alle oude logs ook verdwenen zijn. Het wordt nog gekker: je kan op de kaart gewoon het blauwe rondje (Schiphol - Polderbaan) aanklikken en krijgt nog steeds dezelfde foutmelding. De cache er vlak naast (Schiphol - Zwanenburg) heeft precies het zelfde probleem. Is dit een gevalletje 'big brother....'? De blauwe rondjes staan naast elkaar iets ten ZW van de A9 (eentje tussen de s en de t van Amstelveen).
 6. Deze cache heette Polderbaan en was al een lange tijd in gebruik. Het vreemde is dat alle oude logs ook verdwenen zijn.
 7. We wilden vandaag eens wat vliegtuigen spotten en tegelijk een cache scoren. Deze (GC12WJC) is plotseling helemaal weg? Ik ben gewend aan gearchiveerd enzo maar helemaal verdwenen (ik zou niet ingelogd zijn?) heb ik nog niet eerder gezien. Wat is hier loos?
 8. Als ik een PB beantwoord lijkt dit goed te gaan. Ik kan mijn antwoorden nooit vinden bij Send Messages; klopt dat? Ik denk dat ik iets over het hoofd zie maar ben er niet uit wat het is. Hoe kan ik mijn antwoorden op PB's lezen?
 9. Mooi, heb tegelijk eens wat op dit forum rondgeneusd; waarom staat het NL forum niet in de lijst?
 10. Soms loggen we wel eens een paar weken later (geen internetverbinding op vakantie); kan me niet voorstellen dat er helemaal niet gelogd wordt.
 11. Als je naar markplaats gaat en daar in markplaats zoekt naar sportrak pro hillegom vind je alle informatie; heb je net ook een PB gestuurd.
 12. Kijk ook eens bij de 'te koop' sectie op dit forum. Daar staan ook een paar leuke aanbiedingen. Ik heb je ook een PB gestuurd.
 13. En cacher blijft toch op de paden.... en als er geen pad is in een rechte lijn dan moet je dus omlopen. zo simpel is het. Dus dat van de takjes snap ik niet Het blijft leuk dat je continu en later thuis precies kan zien waar je geweest bent: Track Watergeest Dat lukt bij alle GPS'sen (Sportrak Pro, Map 60 ©(S)(x) enzovoorts) waarin je kaarten kunt stoppen en later de tracks kan downloaden. Volgens mijn informatie kan je bij de Etrex geen kaarten uploaden? Niet echt nodig maar wel errug leuk en met moderne apparaten niet eens erg moeilijk. Bij problemen is er altijd nog dit forum.
 14. Springen ze er nu vanzelf uit ? Kan je deze versie ook op de nederlandse taal instellen? Kon niet wachten en heb hem via de webinstaller geinstalleerd. Mijn Garmin sprak ineens frans maar heb hem snel weer engels geleerd. Kan je Garpatch op deze versie ook weer gebruiken om hem nederlands te leren? Het engels bevalt mij eigenlijk ook wel; past beter bij het manual.
 15. --> QUOTE(Team R en B @ August 05 2007, 11:46:44 ) <{POST_SNAPBACK}> Hoi wij zijn ook op zoek naar 3 kisten en er zit in Nieuw-Vennep een dump zaak die ze verkoopt hij heet Zandvlliet. Dat is bij ons in de buurt. Maar helaas was de maat die wij wilde hebben uitverkocht. Of we moeten kijken of we samen wat kunnen bestellen? Geogroeten Team R & B Best Team R&B, We zijn net prima geslaagd bij Zandvliet (2 kistjes 14x18x28) voor 5,95 het stuk. Alleszins redelijk omdat we ze nu op de fiets konden ophalen en geen benzinekosten hoeven te rekenen. Bedankt voor al jullie tips. Sigmasailor.
 16. Wad een geseur ofer d's en t's. Het gong ofer minutiekissies tog? Ik cha strakkies eerst efen in Nieuw Venep kijken (hoop maar dat hij open is). Ik wil de boel zo snel mogelijk weer in orde hebben. Heb geen PB gevonden? Waar in Badhoevedorp moet ik zijn (naam of adres); de ringvaart is nogal lang.....? Bedankt voor de tips zover. Sigmasailor.
 17. Hoi, We kergen een PB dat onze cache (tubberware doos) 'verzopen' is. We willen hem komende week vervangen door een minitiekistje. Hoe kan ik hier in de omgeving Hillegom voor een redelijke prijs aan komen? Ik heb gevonden dat Wolfje er wel heeft maar die woont wat ver weg. Sigmasailor.
 18. Ik heb op XP ook problemen gehad. Door het uitschakelen van residente progjes (van die dingen die bij de klok rechtsonder zitten) lukt het wel. Het was even puzzen welke uit moesten maar toen lukte het. Misschien is dat voor Vista ook wel de oplossing. Succes, Sigmasailor
 19. Ik geef je de methode die met de Etrex Euro goed uitvoerbaar is. Dit is niet een berekening van de coördinaten, maar wel de bepaling van het gevraagde snijpunt. Onder dit linkje vind je hier een voorbeeld van. <{POST_SNAPBACK}> Ik heb op mijn Sportrack pro zitten zoeken maar het is me niet gelukt. Ik zoek eigenlijk een rekenmethode; wie weet hoe het moet?
 20. Die had ik ook al gevonden. Dit is toch een andere benadering omdat je daar het snijpunt van 4 coordinaten berekend. Ik zou niet weten hoe je daar peilingen in kan stoppen.
 21. Als je twee (GPS) coordinaten kent en ook twee (kompas)peilingen hebt op de twee bekende punten vanuit een onbekend punt is het dan mogelijk om de coordinaten van het onbekende punt uit te rekenen? Ik heb nu een tijdje zitten klooien met terraserver (heel leuk want je kan direct zien waar je heen gaat) en route 66 in combinatie met een kompas. Helaas lukt het niet om telkens hetzelfde punt te vinden; de afwijking is al snel een paar honderd meter. In werkelijkheid heb ik zelfs drie punten; helaas zijn de peilingen bijna allemaal precies gelijk (230-240-250) waardaar een kleine fout direct grote gevolgen heeft. De cache zal ik zo ook wel vinden; ik zou het leuk vinden om te leren hoe je het wiskundig (Excel?) aan kan pakken. Ik heb vroeger zelf gevaren maar in de machinekamer gewerkt als SWTK; helaas was navigatie bij ons destijds nog geen vak. Wie helpt me op weg?
 22. Hmmm, Het lijkt erop dat een gewoon analoog kompas dit gaat winnen; geen gedoe met batterijen of kalibreren. Wat is een goede keuze, ik heb een paar keer Rekta gelezen. Anders ga ik ook maar eens bij Bever shoppen. Zo'n plaatkompas lijkt me vooral handig om thuis op een kaart iets voor te bereiden. Ik denk dat ik voor een peilkompas ga. Veel opdrachten geven aan dat je in een bepaalde richting moet lopen. Eric
 23. Ik ben tot de ontdekking gekomen dat een gewoon kompas toch wel handig kan zijn. Welk type kompas heeft de voorkeur?
×
×
 • Create New...