Spring naar bijdragen

Duifjes

Leden
  • Aantal bijdragen

    163
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    2

Waardering in de gemeenschap

4 Neutraal
  1. OK, dan ga ik wel weer weg van dit besloten clubje. Nu voorgoed. Tabee!
  2. Kan die Kikker niet een keertje ophouden met onbeschaamd pluggen van events? Yuck, het wordt echt om te kotsen! Enne, ik stel me in het veld meestal voor met mijn voornaam, en de GC naam komt daar dan wel bij. En liefst ontloop ik andere cachers, zeker bij een multi. Die wil ik zelf beleven. OK, soms gaan we met een groep op pad, maar ook dat kies je vooraf. En aan anti-sociale media doet de Doffer niet (al schijnt ie tegenwoordig een telefoon te hebben met Whatsapp)
  3. Duifjes

    Die Puzzels :(

    Hm, de enige van de feestdagen die ik ooit probeerde te zoeken kon ik niet vinden. De rest ook opgelost maar niet geprobeerd en nu kom ik niet meer iedere twee weken in Zeist met 2.5 uur tijd om te cachen. Ach, ik heb me goed vermaakt met de - vooral oude - multi's en traditionals in de omgeving.
  4. Of wachten tot een opschoonactie van GC.COM. Dat is mij eens overkomen.
  5. Duifjes

    Die Puzzels :(

    In reactie op Sivota.... Alleen zie je die note niet terug in je GPSr (tenminste niet in mijn Oregon of moet ik nu heel nodig de firmware gaan updaten?) Je kunt werken met GSAK en daar de juiste coördinaten inzetten. Of je doet het zoals wij. In een PQ geen mysteries en alle opgeloste mysteries in een bookmark list waar een standaard PQ op draait. Wel weer naar dat je die laatste PQ niet kunt filteren op archived / found enzo. Dan weten we in ieder geval dat als er een vraagteken opdoemt in de Oregon dat de puzzel is opgelost. Of het is een bonuscache maar daarvan weten we uit het hoofd wel dat die er expres ingezet is. In de omgeving Zeist hebben wij bijna alleen maar multi's en traditionals gevonden. Een heel leuke (maar niet erg eenvoudige) is Commissaris Hunter. Het vraagteken ligt op het terrein van De Baak in Driebergen, maar de cache start heel ergens anders (het is een multi maar voor het startpunt moet je eerst een puzzeltje doen).
  6. @Triskelle, het gaat me ook niet om het voetbal (Eredivisie kan me niet boeien, maar de plaatselijke D9 fluit ik met plezier). Het ging me om de regels en vooral de intentie daarvan. Amerikanen zijn nogal "rule based" - als er niet staat dat het niet mag dan mag het wel, of andersom prcies voorschrjiven hoe iets moet - en wij meer "principle based" - het is niet de bedoeling dat je een bos gaat omspitten, maar als de boswachter zegt dat hij/zij liever heeft dat je de cache in een omkisting ingraaft - wat moet je dan volgen? Ik zou die kist lekker ingraven. Net zoals ik geen boom ga omzagen omdat ik anders niet bij die cache op 10m hoogte kan. Al staat er volgens mij niet in de regels van Groundspeak dat ik geen boom om mag zagen (maar zo uitbundig heb ik ze nu ook weer niet gelezen). Het is overigens aan de cacher zelf om voorzichtig met de omgeving om te gaan. Voor een cache in omkisting hoef je alleen maar het deksel op te tillen toch? Echt graafwerk ken ik tot dusver maar van 4 caches - waarvan 2 nog ongevonden (1 not found, 1 euh... die ligt op een lastig plekje vanaf de home-coords). Ach, lezen doen cachers toch niet: Als er staat dat je voor de cache niet van de bestrating af hoeft lopen ze gewoon dwars door de struiken.
  7. @Triskelle: Ja ik weet dat dat een oudere cache is. Laat ik het zo zeggen: Als de regel is dat er niet ingegraven wordt dan is het zo. Als de terreinbeheerder echter zegt dat men dit liever wel wil dan zou ik dat zeker geen beletsel vinden. Zeker in Nederland is het nog wel eens lastig om een wat grotere cache (zoals ik ze graag zie) zo te plaatsen dat ze niet door de eerste de beste dreuzel gevonden worden. Als de beheerder dan ook niet moeilijk doet is er geen issue. Zoals we bij voetbal(scheidsrechters) zeggen. Er is ook nog regel 18 (zoek maar op, hij bestaat niet maar is wel de belangrijkste regel: gebruik je gewone verstand).
  8. @Heracross: Moet je deze eens porberen: GC1A6ET (Sahara, bij Ommen) Laatste aanwijzing ligt onder zowat 1 meter zand en je wordt ook nog eens gevraagd om onderweg een boom uit te graven! Vriendelijk verzoek van de boswachter nog wel. OK, de cache zelf is dan weer niet echt begraven.
  9. Ik zou de cache pas fysiek loggen nadat ik aan de challenge voldaan had. Who cares als je een puntje mist.
  10. Duifjes

    Coördinaten

    Voor omzetten van/naar RD heb ik overigens wel een Excel tooltje gemaakt. Werkt erg handig bij mysteries waar je een beetje zoekende bent. Het antwoord wordt gewoon meteen bijgewerkte en je hoeft niet naar een site of je GPSr om je coördinaten opnieuw te berekenen. Verder vind ik het ook makkelijk om even naar RD om te zetten als ik meetkundige bewerkingen moet doen. RD is dan immers wel te gebruiken, nadeel is dat het alleen binnen NL (en iets erbuiten) werkt. Tooltje is gebaseerd op een (aardig nauwkeurige) benaderingsformule die ik op het internet vond. Wat ik wel merk is dat mijn tool, Garmin en de heer Stevenhagen het af en toe niet helemaal eens zijn, er is dan 1 verschil in het laatste cijfer van een coördinaat. Gelukkig vinden de meeste checkers dat geen probleem. In het veld merk je er niets van.
  11. Duifjes

    Coördinaten

    Och, ik vermenigvuldig altijd het deel na de komma (of punt als je wat US bent aangelegd) met 60 (dus 0.633641 voor het eerst gegeven getal). Dan heb je de minuten en delen daarvan en heb je dus de meest gebruikte notatie bij GC. Daar heb ik geen andere tool dan een kladblaadje of rekenmachine / Excel voor nodig.
  12. Duifjes

    Earthcache

    OK, toch nog even reactie. De vraag was inderdaad al beantwoord. Dus ik gaf hier even ons gevoel rondom Earthcaches weer. Heel soms loggen we er eentje. Maar echt blij worden we er niet van - vaak lopen we er gewoon voorbij. Wat anderen er van vinden is niet eens zo belangrijk. Maar het gaat gewoon tegen de geest van geocaching in. Liever zouden wij zien dat zo'n lokatie dan in een multi wordt opgenomen. Ter plekke iets opzoeken, beantwoorden en dan met een liefst eenvoudig sommetje het coordinaat van een echte cache, liefst van enig formaat, bepalen. Rekenen in het veld is namelijk niet ons sterkste punt. 1. De bijzondere lokatie wordt bezocht en hopelijk bewonderd. 2. De cacher vindt een echte cache en kan ene krabbel achterlaten. 3. Hopelijk nog mooiere wandeling. Ben ook een earthcache tegengekomen die bij wijze van spreken vanuit de koets te doen is. Maar ach, grootmeesters zijn wij niet. En de wijsheid hebben wij ook niet in pacht. Maar een cache is pas een cache als er een doos(je) is met een boekie. En soms zondigen wij. Wie zonder zonden is.... Groeten van de Duifjes
  13. Duifjes

    Earthcache

    Sja, earthcaches.... da's toch geen cache? Geen papiertje enzo. Ofwel, eigenlijk willen wij die dingen niet. Maar soms gebeurt het gewoon.
  14. Duifjes

    Fietssteun Voor Gps

    Hangt natuurlijk af van je GPS. Mijn Oregon450 zit stevig in de steun, geen enkel probleem. De leesbaarheid van het scherm is ook zeer goed.
  15. Fiets dan maar het PWN gebied in, ik heb er afgelopen vrijdag wandelend een stuk of 6 traditionals gedaan. Ik ging voor Albatros, een van de 2001 oercaches, de rest passeerde ik niet geheel toevallig onderweg. Mooi duingebied, al vind ik de AWD mooier. Verder niets bekend daar.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...