Spring naar bijdragen

Bob'ke

Leden
 • Aantal bijdragen

  28
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

7 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GpsMap60Cx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  November 2009

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.lessourcesdumoulin.be
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Villers-Devant-Orval (BELGIË)
 1. Hoi Jomalima, Via de onderstaande link kun je heel veel info vinden voor het organiseren van geocaches op een Gpsmap60CX/CSX. Als je andere icons in je gps wilt gebruiken, zoals de geocaching.com icons voor traditionals of multis dan kan dat ook. Is ook te gebruiken met de geocachingmodus op je gps (je veranderd dan het ongeopende schatkistje in een tradi-icon en dan zet je gps bij een found het cache-icon weer gewoon om in een smiley. Om alle mogelijkheden te gebruiken moet je dan wel ook GSAK gaan gebruiken, en voor de speciale extra icons een programaatje als xImage, en om hints in je gps te laden ook het programma POI loader. Die twee programma's kun je gratis downloaden van de Garmin website. GSAK, de oudere versie 7, kun je ook gratis downloaden en gebruiken. Als je er niet voor wil betalen krijg je na een aantal dagen ongestoord gebruik wel een schermpje te zien met een oplopende pauze-tijd voordat je het programma kan gebruiken. Als je dat na een paar maanden niet meer wilt, omdat de pauzetijd je te lang wordt, dan kun je als je dat wenst overschakelen op de betaalde versie, zonder pauze-scherm. Op je Gpsmap60CX kun je bijna 1000 waypoints kwijt, dat zijn dus niet zondermeer 1000 tradis als er ook parkeerplaatsen en/of poi's worden opgegeven in de beschrijving. Het gaat om het aantal waypoints dat het maximum uitmaakt. Mijn eigen ervaring met de 60CX en bovengenoemde manieren om je info op je gps te zetten is, dat ik er erg tevreden over ben. Een dingetje om op te letten is dat je de POI (met daarin de hints) in een keer als lijst in je gps laadt. Je kunt de items op die lijst niet afzonderlijk in je gps bewerken/verwijderen. Je moet voor aanpassingen de lijst in zijn geheel verwijderen en daarna een nieuwe plaatsen. Hierbij de link: http://gsak.net/board/index.php?showtopic=3172&st=0&&do=findComment&comment=84484 Suc6 + grtjs, Bob'ke Edit: typos
 2. Bob'ke

  Forum In Een Nieuw Jasje

  Wat ik nu eigenlijk wel een beetje mis, nu het nieuwe forum er is, is:....... geposte waardering voor het werk van Geoman en 't Hopbelletje (en de anderen die aan deze vernieuwing van het forum hebben bijgedragen) door al die "negativisten" van de laatste tijd. Geoman en 't Hopbelletje hebben iedere keer gezegd dat er achter de schermen hard werd gewerkt aan deze update, maar werden vaak niet geloofd of gewoonweg tegengesproken. Kom op "negatieve" posters, laat nu eens zien dat je niet alleen negatieve opbouwende kritiek hebt, maar óók groot genoeg bent om hen de waardering te geven die ze verdienen. Van mij in ieder geval een dikke pluim!
 3. Bob'ke

  Foutmelding

  Mis deze functie nogal en het wachten duurt helaas nog steeds.... dik 3 weken nu.... Nieuwe posts op een andere manier opzoeken heb ik al die tijd gedaan, maar dat is/wordt me te omslachtig. Misschien kan er vanwege het forum een systeem/email-notificatie aan de forummembers worden gestuurd op het moment dat deze functie weer beschikbaar is. Dan wacht ik dit voorlopig af voordat ik weer op dit geocaching-forum ga kijken en me erger aan telkens dezelfde fout-melding. Edit: + "smiley"
 4. Bob'ke

  Foutmelding

  De functie werkt bij mij (pc) ook nog steeds niet. Lastig. Fatal error: Call to a member function topicPostSearchResultAsForum() on a non-object in /home/geocaching/domains/geocaching.nl/public_html/forum-7nUT6/admin-21zxc/applications/forums/extensions/search/format.php on line 229 Edit: message
 5. Edit: (Nadat ik je vraag nog eens had doorgelezen bleek dat mijn antwoord niet van toepassing was op jouw vraag. Dus mijn eerste antwoord verwijderd ) Staat die cache soms al op je watchlist en probeer je hem nogmaals toe te voegen of is de cache al gearchiveerd?
 6. JA! (Als je 1 getal van de Lotto niet (goed) hebt, win je toch ook geen hoofdprijs? ) Edit: smiley
 7. Bob'ke

  Munzee Stikker Op Je Stash?

  Relax.... Munzee sticker op jouw geocache.....jij vindt het nix: sticker er af....jij vindt het OK: sticker er op laten. (Té) simpel? Let's Go geocaching!
 8. Bob'ke

  Disabelde Cache Loggen...

  Het lijkt mij dat "cache-owner" wil zeggen: eigenaar van de cache. En dat hij/zij uiteindelijk dus de zeggenschap heeft over hoe hij/zij de logs wel of niet toestaat en zijn/haar cache beheert. Dus als de CO de geocache op disabled zet, dan zal hij/zij daarvoor zijn/haar redenen voor hebben. Voor mij hoeft hij/zij daarvoor geen verantwoording af te leggen aan een cacher, die het daar wel of niet mee eens is. Het is aan de cacher om, voordat hij/zij op pad gaat, wel of niet te controleren of de geocache (vermoedelijk) operationeel is. Besluit je het niet te doen, om wat voor -misschien voor jou erg goede- reden ook, en je log wordt niet geaccepteerd door de CO (fatsoenlijk is wel als de CO je een reden opgeeft), dan ligt het bij jouzelf. Ik ga er van uit dat de CO zelf het meeste belang heeft bij het goed functioneren van zijn/haar cache. En hij/zij heeft toch maar de moeite genomen met het leggen van die cache om bij te dragen aan het zoekplezier van andere cachers. De geocache-"regels" zijn zóóóóó eenvoudig. Als je langs of net over de lijntjes wil lopen in het leven, loop je ook de kans dat het ook eens niet gaat zoals jij het graag zou willen...... :beerchug:
 9. Hier vind je extra info voor gebruik van gsak met je 60C(S)X: My link (inderdaad alleen bij gebruik van gpx-bestanden ) Edit: typefout verbeterd.
 10. Lijkt me toch allereerst de verantwoordelijkheid van de betreffende CO. Als die zijn/haar caches/logs een beetje "bijhoudt", dan kan hij/zij toch gewoon de maintenance uitgevoerd-voorziening gebruiken om de "needs maintenance"-vermelding ongedaan te maken en ongewenste archivering voorkomen? Kleine moeite en het houdt de caches up to date en er is zodoende voor al de cachers ook meer zekerheid dat de cache er (nog/in goede toestand) ligt. Vind dit een uitstekende actie van de reviewers. Ja, misschien dat er een aantal leuke caches verdwijnen, die er nog steeds zijn maar waar de co blijkbaar niet meer op de logs reageert. De kans is in de meeste gevallen in mijn idee groter dat er (nu of op termijn) iets aan zal (gaan) mankeren. Denk dat de actie meer voordelen dan nadelen heeft.
 11. Neem even (vriendelijk ) contact op met degene van wie je hem hebt gekocht. Die zal je zo de antwoorden kunnen geven.....
 12. Heb zelf een Garmin GpsMap60Cx en gebruik GSAK met een macro, waarbij ik een heel eind in de richting kom van paperless cachen. Je kunt er de hints mee opnemen en zelfs de icoontjes van de gps hetzelfde maken als die van GC. Het enige wat ik er niet mee kan is spoilerfoto's op de gps zetten want de gps kan geen foto's tonen. Hierbij de link waar je de hele procedure kan nalezen: Gsak 60C(s)x Fijne tijd in augustus en suc6. Grtjs, Bob'ke
 13. Bob'ke

  Inloggen

  @ Geokloppers, De voorwaarde om te loggen is, zoals hier al eerder door iemand gezegd: logbook tekenen. Maar als dit vol is of bv. zodanig nat dat dit niet gaat en je hebt zelf geen papier voor dit soort gevallen bij je...(hint: )wat dan? Omdat je je vraag hier op het forum stelt: waarom leg je je vraag niet voor aan de legger van de cache zelf? Als hij/zij het ok vindt, dat je in zo'n geval toch een found logt op GC, dan is alles toch ok? Iedereen hier op het forum kan je hier wel ja of nee adviseren om in dit geval te loggen, maar uiteindelijk is het de CO die beslist of hij jouw log wel of niet accepteert. Bovendien heb je dan kans, dat hij/zij ook iets doet aan dat volle logboek... en dat is weer goed voor geocaching. Oeps: zie net dat in een voorgaande reply het advies om de CO te contacten al werd gegeven.
 14. TE LAAT : VERKOCHT! (Draadje kan afgesloten)
 15. Heb een Garmin eTrex Legend gps met fietsstuurbevestiging en autodashboardbevestiging en andere extra's te koop. Heb dit model met veel plezier en succes gebruikt om te geocachen en heb nu een modernere aangeschaft, dus is de Legend overcompleet. De totaalprijs (INclusief de verzending naar een adres in Nederland of Belgie) is €120. Een foto en uitgebreidere veschrijving kun je vinden op Marktplaats.nl en ook op Kapaza.be Marktplaatslink: My link
×
×
 • Nieuwe aanmaken...