Spring naar bijdragen

PaLPiTaTioN

Leden
  • Aantal bijdragen

    44
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Garmin eTrex Vista & Android
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    Maart 2004

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  1. Daar kun je toch gewoon 'Corrected Coordinates' voor gebruiken? Doe ik al jaren, werkt perfect. Zowel origineel als eindpunt staan dan in GSAK en het waypoint wordt op het gecorrigeerde coordinaat in de GPS gezet.
  2. Ik (de mannelijke helft van ons team) vind het op zich leuk om een FTF te scoren, maar ga er niet vaak speciaal voor op pad. Ook de ranking boeit me niet zo, maar het idee is wel leuk. De vrouwelijke helft van ons team heeft nog nooit een Goud gescoord, en leek het wel leuk om dat een keer te bereiken. En dan... Afgelopen zondag waren we met vrienden op pad en toen we op weg waren naar de eindlocatie van een cache, kwam een van de twee kids die meewaren vol trots naar ons toe met "gevonden!". En jawel, hij had een cache bij zich die verstopt was volgens de hint van de cache die we zochten, maar wel zo'n 500 meter verwijderd van het eindpunt. Dus wij openen de cache en het blijkt een andere te zijn. In de cache liggen certificaten Goud, Zilver, Brons. Dus wij hebben gelogd, Goud eruit gehaald en m'n vriendin was dolblij om een goud te hebben gescoord. Volledig per toeval, omdat de jongen die m vond niet wist dat we elders moesten zijn. We hebben gewoon een log geschreven, een goodie in en een goodie uit, en we vinden dan ook dat het volledig legitiem is om hier goud voor te claimen. We vinden m per toeval, en ook dat is een onderdeel van de sport? Dan had de plaatser m maar moeten verstoppen op een plek die niet langs de route van een andere ligt en voldoet aan de hint van die andere cache. De jongen (8jr oud) die m vond, was volledig overtuigd dat ie de cache die we zochten, had gevonden. De hint was ook van toepassing dus wij dachten dat ook, totdat we op de gps keken. Maar de log en het goud lijkt mij volledig legitiem. Als je met voorkennis op pad gaat, is dat het m.i. niet, maar dat was bij ons niet het geval, dus waarom dan logs verwijderen? Ik heb in de buurt van Leiden ook al eens een cache per toeval gevonden, al lag die er toen al een paar jaar, en als je een cache zo verstopt dat ie per toeval kan worden gevonden, dan is ie wellicht 'slecht' verstopt. Op welke manier dan ook. In ieder geval ben ik van mening dat het vinden van een cache zonder voorkennis volledig legitiem is, dus als je bij toeval een FTF scoort, dan telt dat ook. Als je proefloper bent, dan uiteraard niet, maar denk dat dat ook wel logisch is. Maar wij waren dat niet, en stuitten volledig per toeval op deze cache, dus het goud is legitiem voor ons. Toch? Al boeit de ranking ons niet, mijn vriendin vond het supergaaf om een FTF te hebben meegemaakt. En dat was het ook. Een leuke verrassing op weg naar een andere cache. Ik snap de discussie niet zo, want het lijkt me simpel: zonder voorkennis iets per toeval vinden is legitiem.
  3. Ik doe dat altijd op de volgende manier: Start OziExplorer en plaats waypoints als "cirkel" rond het gebied waarin ik wil gaan cachen. Sla de waypoints op als WPT-bestand. Start GSAK en plaats een filter. Hierbij op het laatste tabblad het gemaakte WPT-bestand laden en rechts kiezen voor Polygon. Het filter toont nu alleen de caches binnen het gemarkeerde gebied. Eventueel kun je het filter uitbreiden door archived caches en eventueel disabled caches eruit te filteren. En ook gevonden caches kun je zo wegfilteren. Exporteer de huidige set naar html met GSAK. De nu gegenereerde HTML bevat alleen de cachebeschrijvingen binnen het gewenste gebied. Dit plaats ik op een locatie op mijn pda en als startpagina van Pocket Internet Explorer staat index.htm van de gemaakte html ingesteld, waardoor de listings snel te vinden zijn.
  4. PaLPiTaTioN

    geocaching survey

    Ik heb het laatste veld gebruikt om te pleiten voor een pocket query "all archived caches" omdat die normaal nooit binnenkomen en je GASK-db daardoor vol zit met caches die gearchiveerd zijn, maar waar GSAK niet van kan weten. Mirrors in de EU is ook een optie, maar zijn die er nog niet dan? (heb ik niet naar gekeken).
  5. Een vriendin van mij zoekt voor haar werk als journalist bij de lokale krant Het Kontakt Editie Vianen iemand die haar te woord wil staan over geocachen. Ze wil een artikel schrijven over geocaching en heeft daarbij vragen als 'hoe werkt het', 'wat maakt het leuk' etc. etc. Het liefst iemand uit Vianen, omdat de krant daar ook verschijnt. Is er iemand die dit leuk vindt om te doen, of zijn we al die mediaaandacht beu? Als je wilt reageren, mail me dan even via mijn geocaching-profiel. Leonard
  6. Ik heb het programma niet aan een destructietest onderworpen, maar tot nog toe een keer gebruikt om coördinaten in te voeren. Vooralsnog deed ik dat met OSGPS, maar dit programma heeft potentie om dat te vervangen . Het volgende zou wel een handige wijziging zijn: Om een nieuw coördinaat in te voeren, moet eerst het oude worden geselecteerd. Kun je de textboxes voor de coördinaten niet Overwrite in plaats van Insert maken, zodat je over de oude coords heen typt? En als er twee cijfers zijn ingevoerd bij de minuten, kan de cursor dan automatisch worden geplaatst aan het begin van de minuutdecimalen-textbox? Het lieft ook van graden naar minuten, maar dat is wat minder eenduidig te implementeren... Verder hulde voor de moeite en het resultaat!!!
  7. PaLPiTaTioN

    Waar is m'n log?

    De .com is instant, de .nl haalt daar z'n gegevens vandaan en daar zit een vertraging in. En als het heel lang duurt, kun je via de doe-het-zelf-pagina altijd vragen om de statistieken bij te werken.
  8. Ik wilde kijken hoeveel caches een bepaald team had gevonden die door mij zijn geplaatst. Nu is dat handwerk, maar wellicht is het handig om bij het samenstellen van "mijn kaart" ook te kunnen invullen dat alleen caches worden getoond die door een bepaald team zijn geplaatst. Technisch gezien lijkt me dat niet een al te grote uitbreiding van wat er nu al voorhanden is.
  9. PaLPiTaTioN

    telefoon verloren

    De telefoon is terecht! Op zoek naar WP3 deze niet gevonden, maar wel iets grijs met Nokia-logo zien liggen. Voor het gemak maar meegenomen; de telefoon stond nog aan, maar had geen bereik. Dit, terwijl mijn Telfort-telefoon vol bereik had. Wellicht was de antenne over de zeik. Ook niet alle toetsen werkten meer; ik heb de achterkant er af gehaald en de metalen puntjes van de accu droog gemaakt. Daarna kon ik m natuurlijk niet meer aanzetten, omdat ik de pin niet heb. Bij deze ben je in ieder geval geïnformeerd. Ik stuur wel een mail als initiatie van verdere afhandeling. Leonard
  10. PaLPiTaTioN

    telefoon verloren

    Was eigenlijk van plan om vandaag of morgen een aantal Ketelbinkies te doen, maar die kunnen wel wachten. Ik wil wel die kant oprijden om daar een paar caches te doen met Liesbos als eerste. Kun je me je telefoonnummer mailen zodat ik die telefoon kan bellen als ik in de buurt van wp3 ben? Wellicht doet de telefoon het nog en dan maakt dat het een stuk makkelijker.
  11. PaLPiTaTioN

    Geluid

    Vind het persoonlijk een prima ontwikkeling. Heb een hekel aan geluid als pagina-achtergrond. Heb nota bene zelf m'n geluid al draaien en dan kom je op een pagina; wordt je muziek verstoord door het geluid van die pagina. Heb dat in m'n browser dus ook vrolijk default uitstaan
  12. O ik wilde niemand aanspreken hoor. Natuurlijk heb je het recht om te doen wat je wil. Was meer een algemene opmerking en niet bedoeld om jou daarop aan te spreken. Overigens vind ik het grootste gemak van pocketqueries i.c.m. GSAK dat ik de html kan produceren en op m'n pda kan zetten. Zo heb je "in the field" de beschikking over de listings en dat scheelt weer bergen papier, zodat er meer bomen overblijven om caches onder te verstoppen
  13. Ik ontvang er op donderdag 3, vrijdag 5, zaterdag 4. Heb nu een maandje Premium en tot nu toe heb ik gemerkt dat ze meestal wel binnenkomen, maar niet 100%. Zo zou ik vandaag (inmiddels gisteren) 3 queries moeten hebben ontvangen, maar ik heb er maar twee gehad. Wellicht komt 3 vandaag nog, maar wellicht ook niet. Vorige week ongeveer hetzelfde. Gelukkig is het in GSAK makkelijk te zien hoe oud een cache is qua data Maar matig is het wel. Als er zoveel betalende gebruikers bijkomen, dan lijkt het mij dat het wel mogelijk is om de servers te updaten zodat de kwaliteit weer hoger wordt. Geocaching groeit nou eenmaal vrij snel en dan moet het serverpark van Groundspeak dat ook doen. Overigens vind ik het wel een beetje overdreven om dagelijks alle caches te downloaden, maar goed, ik ben ook niet een supercacher (sta nu op plaats 206 in het alltime algemeen klassement van Nederland met 1,33 jaar cacheervaring). Persoonlijk haal ik wekelijks alles binnen en als ik dan een specifieke cache ga bezoeken dan controleer ik, mits ik de cache thuis voorbereid, of het nut heeft om een nieuwe gps van de cache alleen te downloaden en daar heb je geen pocketquery voor nodig.
  14. En als je m niet als Favoriet maar als POI wil hebben, moet je acht keer klikken 1. Menu 2. Change preferences 3. Next 4. Manage POI 5. Add POI 6. Selecteer categorie 7. Next 8. GPS Position En je positie staat gelijk goed. Maar goed om nou tijdens het rijden acht knoppies in te tikken
  15. PaLPiTaTioN

    TomTom 5 Evaluatie

    Heb een paar weken gewoon de functie "GPS Position" kunnen gebruiken, al doet ie volgens mij alleen de huidige positie... (ik laat me heel graag verrassen op dit punt). Sinds gisteren zijn Navigat to "Home", "Favorites" en "GPS Position" grijs. Geen idee hoe het komt overigens kwam een collega op het werk (ook geocacher) erachter dat je tomotm5 kan minimaliseren, net als alle overige apps, door het Task knopje ingedrukt te houden. Kort indrukken geeft je het iTask-menu en lang indrukken minimaliseert
×
×
  • Nieuwe aanmaken...