Spring naar bijdragen

wyandottes

Leden
  • Aantal bijdragen

    37
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door wyandottes geplaatst

  1. Krijg soms na deze update dat twee pagina's overelkaar heen worden geprint. Ik zal we weer de enige zijn......
  2. Zie vandaag nieuwe cache on-line komen met een hele reeks notes. Legger heeft de cache aangeboden voor de jarige en tevens vermeld dat de FTF voor de jarige is. Betreft Whereigo, mijn dingetje niet , maar de puntjesjagers slaan natuurlijk op tilt. Als het een trado was had ik hem denk gewoon gelogd. De caches zijn van iedereen voor iedereen. Nu worden er echter soms wel wat fratsen uitgehaald: daarvoor wellicht dit forum. Om niet een forumdiscussie te starten bij het loggen van een cache, hier dan maar het topic geopend: vinden we dit kunnen is de ondertoon van de notes?
  3. Ik zou zeggen als je rechtmatig op stap bent en de cache vind dan is het gewoon een found. Heb bij de digitalen snelweg Zoetermeer een STF door de neus geboord gekregen vanwege dat een amerikaanse reviewer de cache had gepubliseerd. Je lost die puzzle op, vindt hem, logt hem en thuisgekomen is de cache ingetrokken omdat Kruimeldief hem niet gereviewed had. Twee week later: zelfde cache on-line; zelfde boekje. Dan begrijp je de discussie die dan ontstaat. Kruimel noemde de eerste versie: zwerfvuil welke je niet kan loggen. In mijn beleving echter had ik informatie van de groundspeak organisatie. De cache gewoon uitgedraaid van de site van geocaching.nl D'r worden nogal wat fratsen uitgehaald voor de FTF: het twitterverkeer wat je soms voorbij ziet komen moet je niet teveel over nadenken.... Vandaag: nieuwe cache ter gelegenheid van verjaardag: voor de jarige is de FTF plek gereserveerd door de legger..... Toeval of niet: de jarige kan hard rennen.......
  4. Heb dit ooit zelf eens aan de hand gehad (Zoetermeer; digitalen snelweg) Kruimeldief was hier zeer duidelijk over. Noemde een cache in dit stadium ZWERFVUIL. Zijns inziens kon dit niet als log worden beschouwd.
  5. sinds begin deze week krijg ik geen notificaties meer per mail instellingen niks aan veranderd (alle types op een straal van 75 km), vinkje staat geplaatst spam filter nagekeken in het logboek of ie iets afgevangen heeft: nada meer weet ik bij mezelf niet uit te sluiten.... iemand idee?
  6. Niet geheel ondenkbeeldig! Situatie: nieuwe cache on-line. Je print als de wiedeweerga de listing uit, grijpt je tas, start de auto, stel de tom-tom in: scheuren maar. Ideale geval: WP's worden vlot gevonden en je hebt als eerste een blanco boekje in je handen. Je kijkt in je tas en ..... shit ... geen schrijfgerei bij ....... Heb dit bijna eens gehad, ware het niet dat in de auto (altijd, behalve dan.....) wel een pennetje rondzweeft. In mijn beleving is dit een soort van buiten-spel doelpunt. Het net heb je geraakt (fijn voor je) , maar het telt niet!
  7. Op zich is het een heel makkelijk spelletje. Je draait op papier een route uit. Je vind zowaar de cache. Noteert je naam in het logboekje als fysiek bewijs dat je hem hebt gevonden. De bevestiging hiervan doe je op internet loggen, immers het is voor de legger niet te doen steeds weer het veld in te gaan. Je hebt je een weg door de brandnetels gewerkt en een pennetje vergeten mee te nemen ............ wat gaan we doen? Fotootje maken als bewijs dat je er geweest bent? Of iets achterlaten als bewijs dat je er geweest bent? Er is moeite, tijd en energie ingestoken en je wil er iets voor terug (een find). Hier begint dus het hellend vlak. Ben voor de derde keer bij een cache geweest: legger mailt: noteer maar als een find. Cache is waardeloos neergelegd, jij stopt er energie in en ik zal er een lintje bijhangen zodat het wat duidelijker wordt. Heb hier dus voor de find wel een beetje moeite mee! Het is namelijk geen find. Hooguit verspilde 'effort'. De legger van Rondje Bernheze die hebben ruime ervaring met noem het maar 'spookloggers'. Controleren? Verloren energie. Mijn logboekjes blader ik door en gaan in een kastlade. De logs op internet lees ik met plezier en meeestal reageer ik er ook op: men brengt immers bij jou creatie een bezoek. Als men zonodig een find wil scoren waar ze niet geweest zijn: hooguit een beetje zielig. Tip voor deze lui: probeer dit soort acties eens op een nieuwe cache en wacht de reacties af ..... Weer anderzijds: het is een spelletje: als ik soms lees: je moet dit en je moet dat en anders verwijder ik de log, dan denk ik ook dat je de essentie van het woord 'spelletje' niet helemaal hebt begrepen.
  8. ik kreeg heel ver rechts het overzichtje, heel klein op het scherm na een paar dagen weer normaal
  9. Beetje dwars, maar vooruit dan maar Niet de cachelegger heeft die verplichting gemaakt, maar de partij die de Earth Caches beoordeelt heeft dat zo gesteld: Geological Society of America. Maar zo moeilijk is het toch niet om wat vragen te beantwoorden, even een mailtje weg te sturen en vervolgens met foto je log te maken? Hier houden we ons netjes aan de regels: geen vragen beantwoord of onjuist en geen foto geplaatst is verwijderen van het log. Niet zozeer dwars, maar als het woord <verplichting> im frage komt, dan haak ik af voor een vrije tijdsbesteding. Het is toch een spelletje: leg even uit aan je buurman dat je om 7 uur 'ochtens de deur uit gaat om een zogenaamde schat te gaan zoeken... Wat is dat dan? Nou, dat kan een fotorolletje zijn, of een legerkistje met speeltjes..... Ieder zijn keuze, maar ik kan mij vinden in voorgaande opmerkingen betreffende betweterigheid en dilitante toon. Het gaat toch om een leuk middagje wandelen? Je komt op een plek waar je anders nooit was geweest. Hebt iets geleerd van de omgeving. Of gewoon een paar kilometers gemaakt. Gelukkig kunnen hebben we de keuze uit ruim 3000 caches in nederland! Voor elk wat wils! Draadje voor mij gesloten.
  10. Alle caches met het gedoe van pas loggen na toestemming, mijd ik principieel. Onhandig, overbodig, gedoe om niks. Je hebt de cache gedaan, evenuteel foto gemaakt en dan is de volgende stap: loggen: klaar.
  11. Haperend GPS laat TomToms volgend jaar verdwalen. Dit is de kop op de voorpagina van De Volkskrant. Eerste indruk: storm in glas water, stemmingmakerij. Anderzijds: het gaat over dingen die een stuk buiten ons bereik liggen. Alles wat je erover zegt is speculatief. Wie of wat zou gebaad zijn bij deze berichtgeving? Moeten ergens politieke deuren geopend worden om geld los te krijgen? Ook dit is speculatief. Vooralsnog slaap ik er geen seconde minder om!
  12. De variant van FTF loggen voordat de review erdoor is kom je ook tegen: dat heet geloof ik handelen met voorkennis. Is in de financiele wereld geloof ik een beetje strafbaarhttp://forum.geocaching.nl/style_emoticons/default/thumbdown.gif Of FTF loggen in het verleden is ook een aardige. Ik noem dit een beetje voordringen.http://forum.geocaching.nl/style_emoticons/default/blush.gif Blijkt in elke sport weer op te gaan: men heeft alles over voor de puntjes.http://forum.geocaching.nl/style_emoticons/default/cheers.gif
  13. wyandottes

    Nieuwe Topokaart

    Waarom? voor je er erg in hebt zijn de (kabouter)kaarten die je op 'oude ' kaart had staan overschreven ...........
  14. wyandottes

    Nieuwe Topokaart

    het heeft in diverse bossen meer detail van de topo-kaart het geeft mij wat meer info wat soms omlopen bespaard alleen even opletten dat je de kaart op een apart SD kaartje zet! uiteindelijk, wat is meerwaarde, het geen revolutionair verschil, maar het geeft voor mij althans wat meer details en ik ben er gelukkig mee echter dit kan heel persoonlijk zijn
  15. wyandottes

    Nieuwe Topokaart

    Strikt gezien draaien ze alle drie onder Mapsource. Fiets EN wandelkaart aanschaffen? Wandelkaart lijkt mij voor cachen genoeg. Om nou nog eens 109 eurie extra neer te leggen.
  16. Dat het een op zichzelf staand product is zal onderhand wel duidelijk zijn. Wellicht even een tip als je hem installeerd: doe het op een apart kaartje. Persoonlijk qua installatie etc. heb ik het niet zo op deze Garmin-gerelateerde producten. Als het een keer werkt, super, maar de weg ernaar toe! Voorbeeld even: een simpele updateje doen van Mapsource: zijn al je links naar je kaarten gesloopt.... Om een en ander voor elkaar te krijgen, moet je 't register induiken en dat zijn gebieden welke ik persoonlijk al mijn hele leven heb gemeden (difficulty 4, terrein 4) Back to this topic Ik dacht dus, dat deze (onroute) kaart toegevoegd zou worden aan mijn bestaande kaarten. Mooi niet dus, veegt de bestaande kaart leeg. Zou best kunnen dat dit anders kan, maar zonder enige waarschuwing ben je wel even je 'oude kaarten' kwijt. ff weer opnieuw inladen, doet ie weer een avondje over.... Eerste indruk: je hebt veel meer detail en juist net in de tradionele groene vlakken zie je hier ook nog de nodige slootjes en mini-paadjes. Wat je niet hebt zijn straatnamen. Persoonlijk doe ik altijd een beetje 'the best of both worlds': ga op tom-tom naar de parkeerplaats en schakel dan over op garmin. Dus die straatnamen zal ik niet missen. Net effe wat meer detail, waaronder de nodige slootjes, maakt het verschil tussen direct uitkomen aan de goede kant van de sloot of later even omlopen.... Heb reviews gezien van lui die dit product gelijk maar zwaar op de testbank leggen: er zullen altijd straten, stegen, pontjes, kabelbanen of wat ook zijn die niet juist/onvolledig zijn. Zou ik even weinig waarde aan hechten. Onder aan de streep: een topografische kaart is een hulp-middel om tot een cache te komen. In dit geval een behoorlijk gedetailleerde. In hoeverre updates etc. in de toekomst hierin bijgewerkt gaan worden, zal diezelfde toekomst uit moeten wijzen. Vooralsnog staat hier een nederlands product gemaakt door en voor buitensportliefhebbers!
  17. wyandottes

    Nieuwe Topokaart

    CD heeft mijn voorkeur. Hierbij heb je op je op PC in combi met Mapsource deze kaart staan. Vandaar stuur je de kaart naar de GPS. Heb je alleen de SD welke je in je GPS stopt. Dan heb je niks op je PC. Soms wil een beetje voorwerk wel handig zijn en om nou op een vrijwel lege mapsource-kaart te koekeloeren is ook niet alles.
  18. wyandottes

    Nieuwe Topokaart

    Waarom gebruik je niet hiervoor www.afstandmeten.nl? Kost niks, je looprondje leg je vast in je eigen archief en je kan putten uit openbare archieven! Inderdaad elk knikpuntje even een puntje zetten, maar 't is hartstikke-nauwkeurig.
  19. Laat je niet opjagen! Zie dat je in de positie bent om aan de knoppen te zitten Mijn statistieken zijn TE HOOG. Cache Catch this fish wordt 4x geteld, idem een DNF van een week ervoor wordt 4x meegenomen. Wellicht zijn alle meldingen op deze cache tig keer in de statistieken meegenomen? Als je nog een momentje over hebt .... Positief: voor de Geo DÓr wordt juiste score gehanteert. Score liep afgelopen beduidend achter (statistiek en werkelijkheid) en is sinds vandaag weer correct (behoudens catch this fish). Er worden dus niet alleen maar verkeerde knopjes aangeraakt (dat vergeten we nog wel eens!)
  20. wyandottes

    Cache's In Google Earth?

    Wist niet dat GE dergelijke mogelijkheden heeft. GE geopend, maar zie enkel onder EXTRA optie GPS; deze is voor gebruikers GE Plus. Hebben we het hierover? Of moet ik even doorzoeken elders?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...