Spring naar bijdragen

Team DeLammetjes

Leden
 • Aantal bijdragen

  41
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Team DeLammetjes

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 27-02-1969

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Oregon 300
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  4
 • Lengtegraad
  6.60157
 • Breedtegraad
  53.16770

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Haren (Gn)
 1. Die ga ik doen! Ziet er leuk uit... Dank je wel!
 2. Dan is deze prima te doen: linkje Dank je, die heb ik opgeslagen als bookmark om later nog eens te doen. Voor nu is hij wel een beetje veel uit de buurt...
 3. Aankomende vrijdag ga ik met de motor vanuit Groningen naar Nijverdal. Ik heb de hele dag en heb al de caches rond Nijverdal op m'n GPSr staan. En sinds kort heb ik een RAM mount voor de GPSr op de motor. Wie weet er een leuke motor cache op deze route? Ik heb de hele dag, dus een beetje uit de buurt is geen bezwaar....
 4. Bedankt! Ik heb het meteen ingesteld...
 5. Ga ik ook nog proberen. Alleen zie ik het voordeel boven de Google Earth route niet?
 6. Het lijkt er op dat je niets verkeerd doet. Nadat je in MapSource de route hebt gemaakt en bewaard als .gdb bestand, zijn de handelingen in GSAK als volgt: 1. Start de filter-functie 2. Ga naar het tabblad 'Arc/Poly' 3. Klik in het blokje 'Get points from a file' op 'Select file'. 4. Selecteer je .gdb bestand met de route. 5. Vul de maximale afstand in van een cache tot de route en GO Arcin.txt wordt aangemaakt op het moment dat je onder stap 4 het .gdb bestand opgeeft. Je ziet dan als het goed is de routepunten daaruit verschijnen onder het kopje 'Arc/Polygon points' (dat dan ook geel wordt). Mogelijk gaat het daar mis. Ik zie inderdaad de routepunten verschijnen en het kopje wordt geel. Maar als ik naar de gevonden caches kijk zie ik dat er veel buiten de opgegeven afstand van de route liggen. Ik denk dat er (te) weinig punten in de gdb file staan, en dat er tussen de punten een rechte lijn getrokken wordt die flink kan afwijken van de feitelijke loop van de weg. Om dit te controleren zou ik graag de getoonde punten in GSAK plotten in een kaart, zoals google maps. Iemand een idee hoe ik dat moet doen? Ik heb de punten uit het GSAK filter geteld (niet met de hand) en met 1 bepaalde route kom ik op 168 tussenpunten als ik de gdb file gebruik en 757 punten als ik vanuit mapsource google earth start en dan de kml file gebruik in GSAK. Dat wordt voor mij dus de manier!
 7. Het lijkt er op dat je niets verkeerd doet. Nadat je in MapSource de route hebt gemaakt en bewaard als .gdb bestand, zijn de handelingen in GSAK als volgt: 1. Start de filter-functie 2. Ga naar het tabblad 'Arc/Poly' 3. Klik in het blokje 'Get points from a file' op 'Select file'. 4. Selecteer je .gdb bestand met de route. 5. Vul de maximale afstand in van een cache tot de route en GO Arcin.txt wordt aangemaakt op het moment dat je onder stap 4 het .gdb bestand opgeeft. Je ziet dan als het goed is de routepunten daaruit verschijnen onder het kopje 'Arc/Polygon points' (dat dan ook geel wordt). Mogelijk gaat het daar mis. Ik zie inderdaad de routepunten verschijnen en het kopje wordt geel. Maar als ik naar de gevonden caches kijk zie ik dat er veel buiten de opgegeven afstand van de route liggen. Ik denk dat er (te) weinig punten in de gdb file staan, en dat er tussen de punten een rechte lijn getrokken wordt die flink kan afwijken van de feitelijke loop van de weg. Om dit te controleren zou ik graag de getoonde punten in GSAK plotten in een kaart, zoals google maps. Iemand een idee hoe ik dat moet doen?
 8. Kleine aanvulling: Als je de route in MapSource hebt gemaakt, dan kun je die heel makkelijk in Google Earth tonen via 'Beeld' --> 'Weergeven in Google Earth'. Daarna opslaan als kml-file, als hierboven omschreven. Precies wat ik zoek, het gemak van het maken van routes in mapsource icm het gemak van google earth om een pocket query te maken.... Bedankt! Trouwens, net ontdekt dat die kml file uit Google Earth ook in GSAK als filter gebruikt kan worden. Heb je helemaal geen pocket query meer nodig als de route door een gebied loopt waarvan je de caches toch al in GSAK hebt.
 9. Kleine aanvulling: Als je de route in MapSource hebt gemaakt, dan kun je die heel makkelijk in Google Earth tonen via 'Beeld' --> 'Weergeven in Google Earth'. Daarna opslaan als kml-file, als hierboven omschreven. Precies wat ik zoek, het gemak van het maken van routes in mapsource icm het gemak van google earth om een pocket query te maken.... Bedankt!
 10. Ik probeer als premium gc.com lid caches langs een route middels een pocket query te vinden. Maar hoe maak ik de file (.gpx / .kml) om de route te beschrijven? Als ik die eenmaal heb komt het wel goed... Als ik in Mapsource een route maak, via wegen, en die als gpx opsla, en die route weer in gc.com inlees via pocket query, cache along a route, dan zie ik alleen een rechte lijn tussen begin en eind, niet via de wegen die ik wel in mapsource zie. Wat doe ik fout?
 11. Voor die PM heb ik ook wel belangstelling! Alvast bedankt...
 12. Ik kan niet wachten tot mijn Touch Diamond nu eindelijk eens terug is van 3'e keer reparatie! Belofte is dat deze reparatie snel gaat of anders een nieuwe. Overigens denk ik dat de T.D. een goed apparaat is en ik met dit exemplaar ff pech heb... Ben benieuwd!!
 13. Je kunt ook op gratis wifi-netwerken, bijvoorbeeld thuis. Je zoekt dan caches vanaf een bepaalde plaats en slaat ze dan op. Daarna (in het veld) heb je geen netwerk nodig om de opgeslagen info te raadplegen. Ik gebruik sinds een paar weken FON (http://www.fon.com/) maar nu is mijn HTC Touch Diamond in reparatie... Idee is om de FON plaatsen waar je als FON wifi delend lid als POIs in je TT op de telefoon te zetten en dan met de GPS naar de dichstbijzijnde wifi spot te gaan om caches te zoeken in ht buitenland. In Nl kan dat natuurlijk gewoon via de onbeperkte mobiele internet verbinding die ik heb (maar wel erg traag...)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...