Spring naar bijdragen

Nuffie

Leden
 • Aantal bijdragen

  99
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door Nuffie geplaatst

 1. Ik vroeg mij af of er een manier is om de OpenFietsMap op c:geo te zetten. Dan moet ik een .img bestand omzetten naar een .map bestand, lijkt mij. Kan dat? Of moet het anders? Of kan het helemaal niet?
 2. Bij mij (via Ziggo Noord-Holland) problemen met de api verbinding van geocaching.com. Ik kan geen coords wijzigen en via GSAK kan ik geen geocaches ophalen. Ik krijg een foutmelding die ik gisteren nog niet kreeg. Dus een probleem bij gc.com, vermoed ik. Nog iemand?
 3. Nuffie

  Challenges

  Bloodwoosj, ik hoop ook dat je gevoel klopt. Wat een flauwekul zeg. Alsof je zelf niets meer kunt verzinnen. En het vervuilt de kaart ook nog eens. Want ik doe niet aan challenges, maar zie wel steeds die vraagtekens op mijn kaart. Laten ze er dan een apart symbooltje voor maken, dan kan ik ze eruit filteren.
 4. Nuffie

  Place Spotting.

  Werken ook niet meer ;-(
 5. Nuffie

  Place Spotting.

  Bij deze werkt het ook niet: http://www.placespotting.com/solve.php?placeId=1AF4-50A7A1FD-413 Er is voor deze "truc" wellicht een stokje gestoken.
 6. Nuffie

  Place Spotting.

  #Bariet: Maar slim zoeken mag ook ;-) En de hele wereld even langslopen als er verder geen aanwijzingen zijn, gaat mij toch iets te veel tijd kosten.
 7. Nuffie

  Place Spotting.

  Ik heb dat geprobeerd (ctrl-shift-i > Elements > ctrl-f > ll=) maar het coord dat daar uitkomt, levert geen bruikbare plek. Waarschijnlijk doe ik nog iets verkeerd. Het is deze puzzel: http://www.placespotting.com/solve.php?placeId=103E-52A0FA41-210F Wie weet raad?
 8. Nuffie

  Spookloggers .....

  Je kunt natuurlijk ook een Munzee in je cache plakken en het loggen daarvan verplicht stellen. Heb je een mooie check of iemand echt ter plekke is geweest. Helaas heeft de loper dan wel een smartphone nodig.
 9. Laat je de etrex de update wel helemaal afmaken? Anders probeert hij het iedere start weer opnieuw.
 10. Waar ik nu helemaal niets over lees, is de leesbaarheid van een smartphone in het zonlicht. Of ben ik de enige die daar problemen mee heeft? Mijn eTrex30 is prima af leesbaar, maar mijn Galaxy s2 is slecht te lezen in direct zonlicht. Zelfs als het scherm op maximale verlichting staat, blijft het een heel gedoe. Hand erboven, in de schaduw gaan staan (als die er is), maar het blijft behelpen. Vooral bij (spoiler)foto's. Geef mij maar een gps.
 11. Ik kreeg een update op mijn smartphone (android) van de geocaching-app. Mooi, dacht ik, dan zullen de lacunes van de eerste versie wel zijn verholpen. Misschien kijk ik er over heen, maar ik zie nog steeds geen corrected coords en geen personal cache notes. Wel is de lay-out aangepast aan de nieuwe stijl van de website, maar het lijkt wel of het uiterlijk belangrijker is dan de functionaliteit. Of ben ik abuis?
 12. Ik heb een Maxpedition Sitka gearslinger gehad. Een prachtige tas om te zien. Ik was helemaal verkocht toen ik al die vakjes en vooral het slinger-systeem zag. Heel makkelijk in 1 beweging de tas naar voren en je kunt alles pakken. MAAR... ik heb hem vrij snel daarna weer verkocht. Alles hangt aan 1 schouder en daar kreeg ik al snel last van. Een paar km gaat nog wel, maar een langere trip is funest voor mijn rug. Nu ben ik een (klein) dagje ouder (63jr) maar dat viel mij toch tegen. Jammer van een verder fantastische rugzak. Ik roep het hier toch maar even. Test de tas met een redelijk gewicht eerst goed uit op een langere wandeling!!
 13. Het blijft een heel gedoe om gecorrigeerde coordinaten op een kaart te krijgen. Het zou veel eenvoudiger (en logischer) zijn als geocaching.com gewoon op de kaart de fictieve coords vervangt door de gecorrigeerde. Wie heeft connecties in de VS om dit eens te vragen?
 14. Nuffie

  Prikstok

  Tja, Barny is al door zijn voorraad heen, begrijp ik, maar ik zoek nu ook zo'n oprolbare prikstok. Is er inmiddels ergens een nieuwe voorraad aangeboord? Kortom, heeft iemand zo'n ding over?
 15. Nuffie

  Garmin Etrex30

  Hartelijk bedankt voor de reacties. Ik heb het gevonden! Wat een mogelijkheden op dit toestel. Ik moet nog maar eens stevig aan de studie.
 16. Nuffie

  Garmin Etrex30

  Als ik met mijn etrex30 wil projecteren, dan moet ik om de graden in te stellen met het apparaat draaien tot de goede getallen verschijnen. Nu vind ik dat soms een gedoe om op exact het goede aantal graden uit te komen. Weet iemand of je de graden ook gewoon exact kunt invoeren met de joystick???
 17. Het zou ook leuk zijn als de geocaching-app wordt aangepast, want daar staat ook nog het oude coord Kunnen ze wellicht ook de Personal Note gelijk meenemen. Iemand die al iets hierover heeft gelezen?
 18. Nuffie

  Android App

  Ik heb ook nog een vraag: weet iemand met welke app je de "Personal Cache Note" ook (offline) op je mobiel krijgt (of in je GPS). Daar heb ik soms gegevens staan die ik wel bij de hand wil hebben in het veld. Alvast bedankt voor de tip.
 19. Nuffie

  Android App

  Wat mij erg is bevallen in Frankrijk is c:geo en dan de mogelijkheid om vrij eenvoudig op de camping met een wifi-verbinding de caches in de omgeving offline op te slaan zodat je ze steeds bij de hand hebt. Ik heb in het buitenland namelijk geen internetverbinding op mijn Galaxy (is me te duur). En met c:geo heb je dan ook meteen de spoilerfoto's bij de hand. Ik heb gemerkt dat b.v. de Fransen veel met spoilerfoto's werken als aanvulling op de hints. Maar met GSAK (en dus ook GDAK) vind ik dat ophalen van spoilers een heel gedoe. c:geo is heel simpel.
 20. Nuffie

  Vraag Over Qr Code

  Je hoeft echt niet bang te zijn voor een virus. Ik heb de puzzel net gedaan en mijn computer loopt nog ;-) Hij is trouwens goed te doen, hoor. Succes!!
 21. Nuffie

  Mini-Pc, Tablet Of Phone

  Ik ken die mogelijkheid om epubs vanuit GSAK te maken nog niet. Ik zie in mijn GSAK geen epub-optie bij export staan. Hoe doe je dat?
 22. Beste Veendammer, Thuis heb ik er niet zo veel last van, maar nu zit ik op de camping met een netbookje en een vodafone stickje van 7.2 mbps. Met vele sites heb ik totaal geen last. Natuurlijk, het gaat niet zo snel als thuis en af en toe even wachten vind ik ook geen probleem. Maar juist geocaching.com is niet vooruit te branden en dat ligt echt niet aan de andere sites die wel (redelijk) snel zijn. Nee, het euvel ligt echt bij gc.com en nergens anders. Een domme vraag en welllicht kan ik antwoord wel ergens vinden als ik goed zoek, maar hoe doe je dat, dat "batch logging". Want dat lijkt mij wel een mooie optie.
 23. Nou, daar is geocaching.com helemaal niet blij mee. De poll is alweer verdwenen! Maar ik heb dat probleem ook. Het is echt niet normaal zo lang als alles duurt op geocaching.com. En daar betaal je dan ook nog eens voor. Beetje boel triest. Ik hoop dat ze de capaciteit snel vergroten, want dit is op een langzame verbinding geen werken. Het moet wel leuk blijven ;-)
 24. Nuffie

  Middelpunt driehoek, hoe?

  Is dit niet veel handiger: http://www.pgct.nl/index.html Of je moet erg graag zelf rekenen natuurlijk
 25. Even terug naar het topic van dit draadje: Weet iemand een truc om de naam van de gemaakte kaart in Mapsource te wijzigen? Want anders wordt de oude kaart overschreven als je een andere maakt. Ze heten namelijk allemaal "OSM World Routable". Wie weet raad?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...