Spring naar bijdragen

Greatwhitexxl

Leden
 • Aantal bijdragen

  70
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Greatwhitexxl geplaatst

 1. Hallo allemaal, Ik heb wat geocaching spulletjes waar ik niks mee mee doe op Marktplaats gezet. Onder andere een paar nieuwe geocoins. Wie interesse heeft: even kijken. http://link.marktplaats.nl/m882864602 Groeten - Greatwhitexxl
 2. Greatwhitexxl

  Vaarwel!

  Sorry hoor, maar het gemiddelde survivalweekje steekt bleekjes af bij de ontberingen die gepaard gingen met het doen van Waardeloos. Dit nooit weer! Helaas. Het ga je goed, PN!
 3. Even voor de discussie: soms kan een cache-legger ook bewust een spoilerfoto plaatsen. Bijvoorbeeld bij onze cache vlak voor de hoofdingang van het Centraal Station in Amsterdam. De lol is 'm daar dat je een cache kan pakken én loggen terwijl er per dag tienduizenden mensen binnen vijf meter passeren. Maar sommige mensen gingen op de meest rare plaatsen zoeken en de cache weer terugplaatsen, en liepen daar bijvoorbeeld zelfs bij over de tramrails. Dat vonden we bloedjelink, dus toen hebben we maar een foto geplaatst. Nog steeds wordt de cache vele malen per week gevonden en we krijgen heel veel enthousiaste reacties. Dus een 'spoiler' hoeft 'm de pret niet te drukken. Alleen wel jammer van de - in onze ogen - perfecte hint: 'You will find it in the end'.
 4. Bij een cache die een beetje gunstig ligt voor touristen is een flag counter nog eens extra leuk. Kijk maar eens naar deze. Ik ben er op 1 januari 2010 mee begonnen en het loopt best heel goed. Overigens snap ik niet hoe het fout zou kunnen gaan. Je maakt een counter aan op de website, maakt een aantal keuzes en hij genereert een regel code in html. Die plak je in de html van de beschrijving van je website en klaar is Klara.
 5. Ik had aangegeven om voor iedere found van mijn cache 2,50 over te zullen maken. Maal vier wordt dat dus 10 euro i.p.v. 4.
 6. Iedereen hartelijk bedankt voor de reacties en de PB's. Vandaag het bos van de kluizenaar gedaan en... vliegenzwammen te over. Ach, het regende een beetje maar wat zou het. Wij zijn helemaal blij. Happy caching allemaal!
 7. Ik ben van oudsher eerlijk gezegd meer van de musea dan van de natuur. Hoewel dat nu we aan geocaching doen wel aan het veranderen is. Zo heb ik bijvoorbeeld nog nooit een vliegenzwam ('rood met witte stippen') gezien. Vandaar mijn verzoek: als er iemand tijdens het cachen in de omgeving ruwweg tussen Haarlem en het Gooi vliegenzwammen ziet staan, zou je mij dan de lokatie (en de bijbehorende cache) door willen geven? Dank vast!
 8. Ik ben aan de ene kant een beetje huiverig om me in dit soort discussies te mengen, maar ik zou toch op willen merken dat ik het bepaald niet eens ben met de opmerking van Geopartra "En wat stelt het in hemelsnaam voor: een beetje tekst van een bord kopieren, fotootje maken en huppekee.'. Je geeft het wel heel erg het gevoel van 'puntjesjagen' en dat lijkt me onjuist. Voor jou is dat wellicht zo maar dat hoeft het voor een ander bepaald niet te zijn. Je kan de tekst van een bord kopieren maar je kan 'm ook lezen. Ik heb er zelf nog niet veel gedaan, maar degene die ik gedaan heb vond ik heel interessant, leerzaam. Bijvoorbeeld deze. Een momument dat we nota bene al hadden bezocht bleek opeens een hele nieuwe dimensie te krijgen. Ik kan me heel goed voorstellen dat iemand het heel leuk vind om earthcaches te doen en ik vind het raar om zijn enthousiasme daarover in een openbaar forum te ridiculiseren. Klob: gefeliciteerd met je titel Bronze Earthcache Master!
 9. Hmm. Onze cache Sporen van vroeger #1 (Amsterdam) hier heeft nu in 2 1/2 maand 222 founds. Dus dan duurt het nog wel een tijdje, maar we zijn zeker niet kansloos voor een topnotering, ooit. Ach, de aloude wet van de retail: Locatie, locatie, locatie. Het leuke van deze cache is dat hij door echt waanzinnig veel buitenlanders word gedaan. Ook het feit dat je tussen de honderden muggles staat te loggen scoort goed. Het minder leuke is dat ik zo om de twee weken een mailtje krijg dat'ie weg is, op een rare plaats teruggeplaatst en dat soort dingen. Nou ja, met zoveel leuke feedback nemen we dat graag voor lief. In ieder geval dank voor de info, Flying Dutchies!
 10. Heeft iemand een idee wat de meest gelogde cache van Nederland is?
 11. Ik geef mijn openstaande vraag even een upje: Kan je ergens kan zien welke caches het vaakst worden gevonden per dag / week / maand? Onze cache bij Amsterdam CS heeft soms vijf founds per dag. Ik vind het zelf wel veel maar ik heb geen idee of er nog caches zijn die er nog veel meer hebben.
 12. En nu heb ik dus wel een activatiecode. Bedankt! De aantallen founds van mijn sites kan ik nu dus ook in een oogopslag zien. Fijn! En dan had ik nog de vraag of je ergens kan zien welke caches het vaakst worden gevonden per dag / week / maand. Onze cache bij Amsterdam CS heeft soms vijf founds per dag. Ik vind het zelf wel veel maar ik heb geen idee of er nog caches zijn die er nog veel meer hebben.
 13. Dank je Malyenki, Ik heb me daar in oktober of november voor opgegeven maar ze lopen een beetje achter dus ik heb nog steeds geen account. We wachten af...
 14. Onze cache 'Sporen van vroeger - Amsterdam' op het Amsterdamse CS loopt als een trein. Pasgeleden 7 founds op een dag. Mensen uit Tsjechië, Zuid-Afrika, Finland, de USA. Een plek als dit is natuurlijk ook een ideale locatie daarvoor. We hebben twee vragen: Kan je ergens je lijst met 'eigen' caches zien met het aantal founds er direct bij? Dan hoef je niet naar iedere afzonderlijke cache toe om het daar te bekijken. En is er ergens een plek waar een topscore bij wordt gehouden van het meeste aantal keren dat een cache wordt gevonden per dag/week/jaar?
 15. Vandaag met onze iPhone de complete ronde van Waterland gedaan (wat we helemaal niet van plan waren, maar het was zo makkelijk dat we 'm maar even afgemaakt hebben.). Dat is wel ideaal hoor!
 16. Het lukt mij altijd prima om op ieder forum of wat dan ook dezelfde naam te hanteren. Het mooiste dier van de wereld: een extra-extra-grote witte haai! Overigens heb ik nog wel eens meegemaakt dat ik in een forum zo ongeveer genegeerd werd. Ik weet nu dat ik dan even uit moet leggen dat ik geen nazi ben. Dan is een avatar wel een heel erg makkelijk ding...
 17. Aan de ene kant heb ik respect voor Barney. Hij heeft mee founds dan ik ooit zal hebben. Hij heeft meer ervaring met geocaching dan ik ooit zal hebben. Ik leg me er bij neer dat ik alle vragen die ik ooit zal hebben in het newbie forum zal moeten stellen. Aan de andere kant ben ik een niet onintelligent mens. Ik zou inzichten of gedachten kunnen hebben waar iemand iets aan zou kunnen hebben. Ik zou iemand die met een vraag zit kunnen helpen. Ik ben een oude rot in het spel 'Magic, the Gathering'. Als ik met mijn deck van een newbie won vond ik het altijd leuk om met hem van deck te ruilen en hem te laten merken dat hij met mijn deck (duur, en met de ervaring van jaren samengesteld) van zijn beginnersdeck zou kunnen winnen. Dat motiveert hem om zijn deck en zijn skills te verbeteren. Ik heb vaak gezien dat zo iemand vervolgens in fora de meest baarlijke nonsens uit ging kramen. Ik heb daar nooit op gereageerd. Sommigen ben ik nooit meer tegen gekomen. Anderen werden soms waardige tegenstanders. De oude Griekse filosofen hadden er een begrip voor. Panta Rhei: alles vloeit. En Freud zei dat er drie dingen zijn die een mens moet bezitten om gelukkig te worden: hij moet kunnen liefhebben, hij moet kunnen werken en hij moet met teleurstellingen om kunnen gaan. Leg je er bij neer dat niets hetzelfde blijft en je bent een stap verder in het leven van het leven zoals het zich manifesteert, niet zoals je zou willen dat het zich zou manifesteren. Panta Rhei.
 18. Hallo Corine, Da's een mooi aanbod. Ik maak er graag gebruik van. Ik heb de Zuiderpolder al gedaan en de tweede keer is het altijd een stuk makkelijker Ik zal hem uiterlijk in het weekend droppen. Dank vast. En heel veel plezier in Californie! Wij waren er twee jaar geleden en hebben echt een van de mooiste vakanties van ons leven gehad. Groeten - Henk
 19. Teamlid Merel wil een TB maken die als opdracht mee gaat krijgen dat hij moet proberen om naar Las Vegas toe te komen. Zijn er voor de hand liggende caches om een TB die naar de US wil in te droppen? Een tijdje geleden was er op Schiphol een cache met Arrivals en Departures maar ik heb begrepen dat die vanwege een te hoge terreurdreiging opgeheven is. Ook de Canada cache leek me mogelijk wel geschikt maar met de eigenaar daarvan heb ik geen mailcontact kunnen krijgen. Iemand suggesties?
 20. Ik ben zelf ook begonnen zonder kaart maar nadat ik een half bos ben doorgeploegd achter de wijzer van de GPS aan en de cache vervolgens vlak bij een pad vond realiseerde ik me al snel dat een kaart zeker voordelen heeft...
 21. Vorige week heb ik in het bos gelopen met de iPhone en een Colorado 300 en onder de dichte bladeren deed de iPhone het een tikkie beter dan de Colorado. Ik denk omdat hij ook navigeert op zendmasten enzo. En een voordeel is natuurlijk dat je op iedere willekeurige plek te zien krijgt welke caches er in de buurt zijn. Je kan de description bekijken, de log en de hints. Maar een multicache: geen idee. Vandaag geprobeerd en ik heb geen idee hoe je naar het volgende waypoint toe zou kunnen navigeren.
 22. Bijvoorbeeld bij 'Haarlemse Hofjes'. Daar zijn elf waypoints gegeven. Het lijkt mij dan logisch dat die allemaal je GPS in vliegen en dat je met een klik naar de volgende kan navigeren. Of werkt dat niet zo?
 23. Hallo, Ja, ik ben een Noob. Domme vraag dus. Ik heb een Garmin Colorado en ik heb een paar geocaches ingeladen. Het eerste punt gaat prima. Maar is het niet de bedoeling dat je - nadat je het eerste punt hebt gevonden - op een knopje drukt en dat je dan op weg kan naar je volgende punt? Ik heb het nu maar gedaan door een nieuw waypoint te maken en daar naartoe te lopen maar dat lijkt me toch niet nodig te zijn? Ik hoor graag of ik niet goed gezocht heb naar het knopje of dat de auto- matisering nog niet zo ver gevorderd is als ik zou denken... Groet - Greatwhitexxl (die dus een noob is)
 24. Vandaag in het bos gelopen met een Garmin Colorado en de iPhone en de iPhone gaf een betrouwbaardere route dan de Colorado.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...