Spring naar bijdragen

jolimama

Leden
 • Aantal bijdragen

  285
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door jolimama geplaatst

 1. Tjonge wat ouderwets.... Een beetje zichzelf respecterende Geocacher (gadgetfreak) beveiligt zijn/haar kostbare spullen toch zeker met dit: Kun je gewoon zelf je spullen terugvinden. Ook handig op de kinderen, zo zien we straks in pretparken allemaal ouders zenuwachtig met gps'en rondlopen.
 2. jolimama

  Cache Onderhoud

  Ik vond ooit priorin pilletjes in een cache bleek een medicijn tegen haaruitval te zijn. De jongste had ze in zijn hand en vroeg wat voor snoepjes dat waren. Hoe ziek ben je om er zo iets in te stoppen, en zo ook al een paar keer condooms aangetroffen (gelukkig nog wel ongebruikt)
 3. jolimama

  Cache Onderhoud

  Is mooi dat het er is maar ik denk dat er teveel drempels bij zitten. Je moet er naar zoeken, en het is veel tekst. Gewoon een mailtje met een paar regels dat is men bereid te lezen maar op zoek moeten gaan en veel lezen is voor vele erg veel gevraagd en wie het wel doen ja die zullen zich uit zich zelf vaak al aan de regels houden. Een link hier naar voor mensen die meer willen weten en lezen zou wel perfect zijn. het zou gewoon iets moeten zijn van welkom bij geocaching.nl graag willen wij u een paar spelregels geven waarmee het voor een ieder leuk blijft om deze hobby te beoefenen. Inderdaad niet voor degene die zich aanmelden bij het forum maar zich bij geocaching aanmelden.
 4. jolimama

  Cache Onderhoud

  ................ , en daar had je dit lijntje niet voor hoeven te starten ! Hoe meer de nadruk op "moeten kunnen doen wat je zelf vind" komt, hoe minder men zich aan de spelregels zal houden overigens. Amen. Geopatra. Ben ik het mee eens. Het lijkt misschien dat we allemaal maar een beetje doen wat we willen maar er is iets als goed fatsoen en helaas niet iedereen denkt daar het zelfde over. Misschien tijd om beknopte spelregels te maken en die deze iedere nieuwe aanmelder toe te mailen. Niet een te lang verhaal gewoon de 10 basis regels van geocaching. En ik denkt dat respect voor de natuur, dat TB's en Coins van iemand zijn en willen reizen en gelogd dienen te worden, en de regel van het eerlijk ruilen er beslist in moeten staan. Noem het betutteling maar de ergernis wordt alleen maar groter. En overal en altijd zijn er regels waar je je aan moet houden waarom niet bij geocaching.
 5. jolimama

  Cache Onderhoud

  Met de coins en tb's in de cache hou ik mij niet erg bezig, die gaan zo snel en als men op vakantie is duurt het vaak even voordat de cache gelogd wordt. Misschien een tip voor cachers om een blocnote je mee te nemen op vakantie om in de cache een briefje achter te laten dat ze de coin later loggen. Kan natuurlijk ook bij je log. In mijn cache zit een apartbakje voor de reizigers dus daar kan heel makelijk een briefje in. Een keer een boze mail gahad van iemand dat de coin er niet in zat. Ik wist niet over welke coin het ging en in de lijst stond ook niets ouds. Ik denk dat we vaak ook erg ongeduldig zijn en we verwachten dat de coins gelijk bij de cache online gelogd worden. De inhoud van de cache vind ik wel belangrijk, zo als de coins van hun eigenaar zijn is het doosje van mij. Dus in zekere zin ook de inhoud. Ik vind het wel jammer dat mensen vaak erg onredelijk ruilen maar ja daar moet ik mij ook maar bij neer leggen. Troep is voor mij gebruikte treinkaartjes,stukke spulletjes, afval papiertjes zoals lege snoep papiertjes. Reclame foldertjes zonder kortingsbonnen. kortingsbonnen voor b.v. de zwaluwhoeve, dolfinarium laat ik er in. Visite kaartjes horen in het logboek los in het doosje worden het snel vodjes.
 6. Ik moet eerst toegeven ik heb niet het hele topic gelezen heb. Maar het idee maakt mij alleen al gek. Ik heb zelf nu na twee jaar 60 cache gelopen en ik merk dat ik steeds kies keuriger wordt met wat ik wil lopen. Ik heb deze zomer op zulke vieze plekken moeten zoeken nee dat wil ik nooit meer. Nu heb ik een cache verstopt zeker niet te moeilijk om te vinden maar ik krijg mailtjes van mensen met rond de 100 founds en die kunnen hem niet vinden. Dan ga je kijken naar wat ze dan gevonden hebben 95% is vlugge snelle oppikkertjes waar je niet te lang naar moet zoeken. En die 100 zijn gevonden in 2 maanden tijd. Het is mijn ogen een volstrekt waardeloos idee om er een getal als aantal gevonden caches aan vast te plakken of jaren ervaring. Dat heeft in mijn ogen er niets mee te maken of je een goede cache kan maken of niet. Ik denk dat de leger niet een cache moet leggen om zijn eigen ego maar om een ander te plezieren en iets bijzonders te laten zien wat je als niet local nooit kan vinden. Misschien zou er een meldpunt kunnen komen voor waardeloze caches en als er een x aantal meldingen over een cache zijn een cache controle team langs gaat en als de cache echt zo belabberd is hij wordt verwijderd maar daar ben ik ook geen voorstander van. Ook bij mij in de buurt zijn cache beslist niet op een mooie of originele plaats en vies verstopt maar goed ik lees toch bij die cache dat mensen het geweldig vonden en o zo origineel verstopt. Tja er zijn vele caches en net zo veel soorten cachers. Misschien een aparte afdeling maken voor snelle oppikkers. Want ik geloof met 10 mooie wandelingen (waar je wel een paar uurtjes mee bezig bent) heb je vaak meer ervaring dan met 100 snelle oppikkers waar je even met de auto langs gaat.
 7. Ik bekijk de geplaatste spoiler foto tegenwordig wel. In Brussel was ik namelijk bij manneke pies en die heb ik netjes gelogd altans dat dacht ik, thuis gekomen bekeek ik de spoiler en zag ik dat ik dus niet de cache had maar gelogd. Aan de zijkant stond een ladder daarbij was een hoesje met daarin papier met wat onduidelijke krabbels vermoedelijk voor de schilder en op die papiertjes heb ik gelogd. Het was wel een raar logboek maar ik dacht zeker tijdelijk i.v.m. onderhoud. Ben netjes van de cache af gaan loggen ehh dat was dus dichter bij de cache. Nog even dit spoilers oke maar wel die van de legger, spoilers van mensen die hem hebben gevonden en een foto op de plek maken nee. Nog erger logs met precies beschreven hoe de cache gepakt, een keer mee van doen gehad en deze laten aanpassen.
 8. De coin er uit halen dat wilde ik zo wie zo gaan doen. Daarnaast het was een mooie cache alleen hij behoefde wat aanpassingen en in mijn ogen wat aanvulling want wanneer je door dacht hoefde je de cache niet te lopen en dat is jammer want de locatie is leuk en zonde als snelle opraper.
 9. De doos zou ik graag willen gebruiken er zit nog een coin in en deze zou ik graag weer laten reizen. Mochten ze de doos terug willen dan plaats ik een nieuwe. Wat ik wel wil is de route aanpassen, iets meer moeite er voor doen ik zal hem dan ook Transferium II noemen en een verwijzing naar de oude maken. Ondanks dat hij op zijn plek blijft zal het niet makkelijk zijn voor wie hem al gelopen heeft hem gelijk te loggen. In de nieuwe route wordt de oude route opgenomen (behalve het mango puntje deze wordt aangepast) Het moet een route worden die voor kinderen leuk is om te doen.
 10. Wie kan mij helpen de cache Transferium in Nunspeet is al een tijdje definitief gearchiveerd. Nu is het zo de cache is er gewoon nog en graag wil ik hem nieuw leven inblazen. Ik wil hem niet houden zo als hij is maar aanpassen/uitbreiden. De cache is/was eigendom van de woudlopertjes helaas ik krijg ze niet te pakken per email en zie dat ze niet meer actief cachen maar nog wel de site bezoeken. De cache is er nog en de cache bewakers zouden het leuk vinden als er weer wat leven in zou komen wie kan mij helpen contact te krijgen met de woudlopertjes en mijn andere vraag is kan ik de cache gewoon gebruiken als ik geen contact met ze krijg. Wil je mailen mail dan naar geocachen(staartje)dat.ismijnhobby.nl
 11. jolimama

  Dnf Worden Verwijderd

  Ik ben het wel eens met een not found oke er is niet gezocht maar een note zie ik vaak als een berichtje zoals coin drop of cache is erg vochtig. informatie is wel erg handig om te weten. Niet echt de plek om met kinderen heen te gaan. Een bordeel al eens als zwembad kantine kunnen verdoezelen maar wat wordt dit.
 12. jolimama

  Dnf Worden Verwijderd

  Toch nog even een berichtje. Ik zelf vind het lezen van not founds bij de cache altijd wel amusant. Vaak zijn ze met nog meer passie geschreven dan een found. Found it TFTC - Bij een not found staat vaak een beschrijving van wat men beleefd heeft. Not founds kunnen ook wel geruststellend zijn als je met een beginneling of met een kokertjes zoeker te maken hebt. De kokertjeszoekers zijn ze allemaal op dezelfde manier gewend te zoeken en dan moeten ze eens echt zoeken. Dan denk ik maar als de kokertjes zoeker het niet kan vinden is hij veilig verstopt. Het is ook prettig om te weten dat een cache weg is. Een not found omdat niemand meer zin had en de cache zaai was zal ik niet snel loggen uit een soort respect naar de legger toe, vooral als deze er wel echt aandacht aan heeft besteed. Als de beschrijving op internet al onaantrekkelijk is enz. i shet een ander verhaal en dan zou ik het wel loggen maar ik zou hem dan weer niet gaan lopen. Samengevat ik log alleen not found met idee cache is weg of het moet een slechte cache zijn. Weg halen van not found logjes geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt. Ze bevatten vaak de waardevolste informatie.
 13. jolimama

  Dnf Worden Verwijderd

  off topic ga ik aan het werk loop ik meteen hier tegen aan; klik en ik heb van kleins af aan altijd al zo een hekel aan die clown.
 14. Ik wil ook zo brutaal zijn en mijn eigen caches voordragen. Ten eerste na een lange tijd niet meer op de site geweest te zijn zie ik dat ik veel lees werk te doen heb. Leuke actie deze nominatie ronde. Ik hoop dat het mensen stimuleert om naast een mooie cache ook een mooie pagina te maken, ik moet toegeven op de pagina knap ik soms ook wel af voor een cache. Als eerste wil ik deze nomineren GC1R0PQ Er bestaan vele foto caches maar ik heb deze toch net iets informatiever willen maken. Bij de foto's heb ik daarom informatie over de foto geplaatst en door alles in een tabel te plaatsen blijft het er ook mooi uitzien nadat het uitgeprint is. Verder alles geprobeerd in stijl te houden. En verzorgd en niet te druk te maken. Dan de andere cache deze is minder opgepimpt maar wel verzorgd. GC1QD1W Door het gebruik van gekleurde letters heb ik geprobeerd onderscheid in het geheel aan te brengen. Zwart is het verhaal de belevenis en rood is voor de vragen en aanvullende informatie. Door het zo plaatsen van de tekst is het een mindere lap tekst geworden en is het geheel ook overzichtelijker. Ik zelf knap vaak af op teveel tekst en denk moet ik dat allemaal gaan lezen, pffff. Dit is dan niet de mooiste om te zien wel is er over het geheel goed nagedacht om een lap tekst toch overzichtelijk te maken. Ook de waypoints en vragen zijn er makkelijk uit te vissen. Nou ik zou zeggen kijk allen zelf maar wat je er van vind en het is wel raar om mezelf te nomineren. Maar ik ben wel trots op wat ik gemaakt heb.
 15. gisteren de link van peetee geprobeerd werkte niet die van geoflower vanmorgen wel blijken het dezelfde linkjes te zijn. Vreemd. Nu krijg ik dus wel een klein gebied rondom de lokatie die ik vraag gisteren een heel breed gebied. Wat er mis ging ???? Sorry PeeTee jouw link werkt nu ook, een hapering van de site?
 16. helaas ik kan het filmpje niet bekijken. En als ik je komentaar onder dat voor mij lees moet je pm'er zijn en dat ben ik dus niet dus zal het voor mij niet werken. Geoflower heeft een mooie bruikbare tip gegeven.
 17. bedankt dat is geweldig zelfs de kleinste gehuchtjes kan hij vinden.
 18. Op de homepage van gc.com kun je dit toch gewoon intikken? En ook als je op de kaart zoekt, kun je rechts boven volgens mij gewoon de plaats intikken waar je heen wilt... Dus of ik snap je punt niet, of ik heb je vraag hiermee beantwoord klinkt leuk maar echt werkt het niet (bij mij) krijg een groot stuk kaart te zien met heel veel stipjes en ja dan maar gokken waar de plaats ligt. En in frankrijk is het nog lastiger. En je bent aan het zoeken dus je weet ook nog niet waar ze liggen. (welke plaats)
 19. Zo-eentje als deze bedoel je? Cool helaas mijn duikuitrusting is verkocht. Super uitdaging, wel wat anders dan de "verwaarloosde" cache waar volgens mij dit lijntje over gaat.
 20. Vanochtend even bij mijn nano langs geweest en deze zat niet meer op de juiste plek Dus zoeken maar, gevonden !!! Opluchting! Helaas ik vind dat ik mijn eiegen caches niet mag loggen (eigenlijk raar dat dat wel kan, kan je ze nou zelf wel of geen geod'or uitreiken aan je eigen caches) Heel legaal misschien dat je het als team wel doet omdat een ander lid hem gelegd heeft. Ik zou dan nog wel gaan voor een note en als de kinderen wat groter zijn een eigen account voor ze aanmaken. (maar goed persoonlijk) Tja vanochtend had de triompf van een found en daar laten we het bij het staat tenslotte al in het rijtje er naast.
 21. link werkt niet Er was inderdaad iets grappigs in de bus maar waar we nou zo om moesten lachen ben ik vergeten.
 22. Je geeft wel in je log aan dat het is omdat jullie met het lopen geen pen mee hadden. Lijkt mij niet echt loggen voor een ander meer praktisch. Lijkt mij ook meer dan normaal zoals jij het gedaan hebt. Dit is volgens mij ook een andergeval dan hier boven beschreven. Tja ieder zijn spel en wil je de boel flessen voor een hoge scorre so what. Snel veel founds voor de geod'ors lijkt mij ook absurd ik moet nog 5 caches voor ik ze mag geven en ik zou nog niet weten welke cache er zo boven uit sprong voor een geod'or dus wat moet je er mee.
 23. Mijn naam is de naam van ons vieren John-Linda-Maartje-Matthijs eigenlijk ben ik de cacher. Wie van de andere mee gaat gaat mee. Matthijs vind het echt leuk en aast nu al op mijn gps, mam als jij een andere gps koopt mag ik deze he. Ja als hij wat ouder is krijgt hij de mijne of we kopen een simpele voor hem. En dan krijgt hij ook zijn eigen naam om te loggen maar eerst moet hij maar gaan leren lezen en schrijven. Mijn naam blijft Jolimama met of zonder de andere. en zonder mij ook geen jolimama log!!
 24. De vraag is: vind het prettig dat je mensen op weg moet helpen met een hint. Met andere woorden: is de cache bedoeld als 1.5 ster (dus: makkelijk) of eigenlijk als een moeilijker cache? Wil je dat de cache moeilijk is? De sterren zijn onder meer bedoeld om cachers te laten weten wat ze ongeveer kunnen verwachten. Het is een goed idee dat als het voor de meeste cachers lastig is, dat ook weer te geven in de sterren. Laat ook weten dat men naar een nano op zoek is - dan zoek je toch anders naar dan naar een micro. Je kunt op de cachepagina ook iets neerzetten als "de cache is een nano op een onverwachte plek". Je geeft dan geen concrete hints weg over de verstopplek, maar je bereidt cachers wel voor op een wat ongewone zoektocht. Je kunt ook een paar vinders mailen en hun mening vragen. Misschien zie jij iets over het hoofd wat het zoeken lastig maakt. Ik maak mijn caches niet om moeilijk te zijn. Met deze cache wilde ik een knipoog maken, ik zelf heb er erg bij gelachen. Dat mensen mij mailen vind ik niet erg alleen vervelend voor hun. Hij is moeilijker omdat het een nano is maar dat wordt duidelijk vermeld want naar een nano zoek je anders. Het is eigenlijk het onverwachte van de plek die voor de problemen zorgt. als men hem gevonden heeft zijn ze ook zeer verbaasd en al menig maailtje gehad met grote verbazing dat die cache er met toestemming ligt. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk hints in het geheel er in te verstoppen, maar weg geven wil je toch ook niet
×
×
 • Nieuwe aanmaken...