Spring naar bijdragen

globe_explorer

Leden
  • Aantal bijdragen

    86
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over globe_explorer

  • Verjaardag 03-03-1976

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Garmin Etrex H
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    5 jaar
  • Lengtegraad
    4.32
  • Breedtegraad
    52.09726

Contact Methods

  • Website URL
    http://members.ziggo.nl/s.jobing/gcwizard/
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Woonplaats
    Leiderdorp
  • Interesse
    Geocaching (duh...) techniek
  1. Ik heb hier een tooltje voor geschreven, genaamd GcWizard. Een GPX bestand met waypoints is in te laden en weer op te slaan als KML bestand die als nieuwe kaart geimporteerd kan worden in Google Maps. Zie mijn signature onder deze post. Andere mogelijkheden zijn om conversietooltjes te gebruiken zoals Team Noorderlingen al aangeeft. Heb je de beschikking over Google Earth, dan kun je een GPX bestand slepen in Google Earth. Door de geopende waypoints in Mijn Plaatsen op te slaan, wordt dit een KML bestand die te importeren is als nieuwe kaart in Google Maps.
  2. Ik krijg steeds "de verbinding werd geherinitialiseerd"
  3. Ik kwam deze versleutelde zip file ook tegen. Beetje slordig om een versleutelde zip file online te zetten terwijl niemand er iets mee kan. Heb de conversieregels van WGS84 naar RD en vice-versa gevonden en geimplementeerd in een klein C++ programma: http://members.ziggo.nl/s.jobing/gc/rijksdriehoeksgrid.html Voor iedereen gratis te gebruiken 'as is'. Wellicht in de toekomst maak ik hiermee wat toegangelijker software. Met een beetje Googelen vind je ook andere kant en klare code in Java of Matlab die vaak de Molodensky transformatie gebruiken om het een in het ander om te zetten.
  4. Alex, In dit geval kun je een in eerste instantie contact opnemen met de cache-legger. Reageert deze totaal niet, zelfs niet na weken, kun je een Needs Maintenance log plaatsen. Gebeurt er lange tijd niks, zal de cache uiteindelijk gearchiveerd worden. Maar belangrijker is nog dat anderen meteen zien dat er met de cache wat aan de hand is. Wel leuk om dat vantevoren te weten. Na archivering kan de cache worden opgeruimd. Dat is wat Team Professor X is gaan doen. Het is triest dat anderen de troep moeten opruimen van geocachers die de hobby niet meer zien zitten.
  5. Ja en nee: Twee weken voor een Temporary Disabled kan te kort zijn. Je kunt net op vakantie zijn, het komt even niet uit, je bekisting is stuk en moet je opnieuw maken... Maar dat een Temporary Disabled na een jaar het archief in gaat heb ik geen problemen mee. Je hebt een cache gelegd, zorg en dan ook voor. Heb je er geen zin meer in om hem te onderhouden, laat hem dan adopteren of haal hem zelf weg.
  6. Ja, eigenlijk wel Ik zoek me nog wel eens een breuk naar leuke, kleine, relatief goedkope ruilgoodies. Op een site met relatiegeschenken kwam ik een heleboel leuke en relatief goedkope dingetjes tegen, alleen loont het alleen als je in grote getalen afneemt. Ga je hier naar een winkel voor ruilgoodies, heb je misschien voor 10 euro 5 sleutelhangers
  7. Ik zat ook te zoeken of er een regel is. Ik meende me te herinneren dat er een reviewernote bestaat als de cache locatie fysiek te ver weg ligt van het eerste waypoint, maar kan dat niet vinden. Ik zou bij 2 km denken dat ik ergens een fout heb gemaakt, misschien een uitzondering makend als ik net een multi hebt gefietst en op de weg terug langs de cache zou komen. Ik heb een GPS zonder kaart, dus kan niet checken of de locatie enigzins logisch is.
  8. Fred, gelukkig is de cache al meer dan 3 keer gevonden, dus de mensen die eremetaal hebben gehaald hebben dit ook eerlijk verdiend! Het is echter altijd afwachten of een cache moeilijker of makkelijker is dan verwacht. Zeker bij mysteries waarbij je een onbekende decodeersleutel moet zien te vinden. Kom je niet op het idee, dan blijft de cache voor jou onoplosbaar. Zelf heb ik er geen problemen mee als je ergens meer clues vermeld over het vinden van de juiste decodeersleutel. Dat hoeft geen tekst te zijn, mag ook een plaatje, verborgen hint in de HTML etc. Bij mysteries wil ik nog wel eens zoeken naar 'verborgen hints': Iets 'out of the ordinary' of waar in de omschrijving de nadruk op ligt, kan de sleutel zijn voor het oplossen van de cache.
  9. Dat lijkt mij ook een goed idee als dit mogelijk is. De Hint database Dan zou je zonder de eigenaar lastig te vallen een extra hint kunnen opvragen. Ikzelf hou vaak bij op de papieren de coordinaten van een cache, maar ook andere aanwijzingen, als de Hint een picknick tafel is en de cache ligt bij een denneboom noteer ik dit voor mijzelf, altijd handig voor als ik iemand eens kan helpen hiermee die al 5 x bij de picknicktafel hebben lopen prikken Er zijn cache-leggers die dit inderdaad doen. Zo heb ik voor een van mijn caches (Buitenaards?) een 'hint' pagina gemaakt. Als je echt niet op het goede idee komt, kan het soms helpen. Maar heb het wel vaker gezien.
  10. Niet alle caches liggen op even mooie plekken Maar even serieus: Ik neem aan dat we het over een multi-cache hebben? Ergens een aanwijzing fout en zo de cache niet meer kunnen vinden? Dat is vervelend natuurlijk, maar de cache eigenaar is de eerste die je kunt aanspreken over je antwoorden. Het kan ook zijn dat er een aanwijzing is verdwenen. De cache-legger kan dan aktie ondernemen. En ja, dan zul je een keer terug moeten als je de cache wilt loggen. Overkomt iedereen. Er zijn caches die ik niet kon vinden, maar waar ik waarschijnlijk niet snel meer in de buurt zal zijn en die ik waarschijnlijk nooit meer zal loggen. Voor de cache-leggers die nooit reageren (kan op vakantie zijn bijvoorbeeld), een dergelijke cache krijgt uiteindelijk vanzelf een Needs Maintenance of Needs Archive log. Als de reviewer gaat opruimen, kijkt hij eerst naar deze logs. Is een cache al lange tijd niet meer onderhouden, dan zal die gearchiveerd worden. Geocaching moet een uitdaging blijven. Als we coördinaten van caches gaan weggeven en zomaar Founds loggen, is de lol ervan af naar mijn idee. Je begint simpel, later neem je de meer uitdagende en moeilijker caches.
  11. globe_explorer

    Www.cacherstats.com

    Het lijkt erop dat dit komt door links op de site naar web-analyze.info, een site die malafide scripts schijnt te runnen.
  12. globe_explorer

    Geocache Logo Stickers

    Martin, op de shop van geocaching.nl een set van 4 stickers kopen voor 3,50. Een sticker daarvan is transparant, de overige wit.
  13. Bij iedere nerd die weleens met de google maps api gespeeld heeft. Bijvoorbeeld: http://geocaching.technetium.be/point.htm Geweldig
  14. Ja, ik ben het ook vaak genoeg tegengekomen. Afgezien van het feit dat ze soms moeilijk te vinden zijn, is het dekseltje niet helemaal waterdicht. Met een PVC buisje met schroefdop heb ik goede ervaringen, deze blijft waterdicht en vorstvast , echter deze zijn toch gauw 15 euro. Een micro zal misschien iets goedkoper zijn. Overigens, cache onderhoud is iets voor de cache legger. Ik vervang daarom nooit fotorolletjes of logrolletjes van anderen. Misschien dat ik eens een zip-loc zakje wil vervangen. Heeft een cache legger niet meer zo'n zin in de hobby, laat die dan de cache aanbieden voor adoptie of archiveer hem.
  15. Ik ken de Varta lader niet, maar het beste is om voor NIMH (NikkelMetaalHydride) batterijen om een delta V lader te gebruiken die automatisch stopt met laden (of overgaat op druppellaadstroom) als de batterijen vol zitten. Zo gaan de batterijen het langst mee. NIMH batterijen hebben namelijk een klein memory effect, maar kunnen slecht tegen overladen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...