Spring naar bijdragen

hh1

Leden
 • Aantal bijdragen

  62
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPS V
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  1 okt 2003

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.geocities.com/hhrvc/geocaching.html
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Woonplaats
  België N51 09.900 E4 26.100 (ongeveer)
 1. Ik vroeg me af hoe men in Nederland verhuist als men een broodmes of dergelijke in de boedel heeft?
 2. hh1

  Spoilerfoto's

  Op ELKE cachepagina staat heel duidelijk net voor het deel waar de logs beginnen : Warning. Spoilers may be included in the descriptions or links. M.a.w. Groundspeak gaat er van uit dat het normaal is dat er spoilerinformatie zit in de logs. Als je dus een cache gaat zoeken, dan is het aan jou (kandidaat-zoeker) om uit te maken of je dat leest of niet. Zie ook Log Delete
 3. Met geocaching is het altijd hetzelfde. Er zijn meer mensen die eigen regels en "wetten" bedenken dan er in de guidelines of andere geschriften van geocaching.com staan. Er zijn er ook altijd een paar bij die zich geroepen om zulke zelf verzonnen wetten dan maar zelf te gaan "handhaven", zeg maar "zelf het geocaching-recht in handen te gaan nemen". Veel van die ellende is het gevolg dat sommige lieden het hele geocachingspel veel te serieus zijn gaan opnemen en vooral zijn gaan geloven dat het aantal founds (of één found) een soort bezit is zoals een bankrekening. Nee, het is niet meer dan een stom getalletje. Nu wat betreft als cache-eigenaar verplichten dat je bezoekers je eerst moeten mailen, staat er nu toevallig wel iets in de guidelines in het hoofdstuk "mystery"-caches. Beste mensen : leg gewoon geocaches en ga ze gewoon zoeken en maak plezier !
 4. hh1

  Tweemaal dezelfde cache loggen?

  Waarom denk je dat? Precies ! De richtlijnen zeggen nergens dat geocaching ook een competitiespelletje is. Dat maken sommige cachers er van. En het feit dat sommige lokale websites statistieken zijn gaan publiceren, versterkt nog meer dat geloof. (*1) Het is perfect mogelijk dat je een cache nog eens een tweede maal bezoekt omdat je het een mooie wandeling vond. Waarom zou je dan geen tweede maal je waardering mogen uitspreken? =========================================== (*1) Geocaching.com lokt het natuurlijk ook uit. Naast elke log zie je het aantal founds. Had ook kunnen zijn : bv. niets of bv. de datum dat iemand begon met geocaching? Waarom doen ze dat? Officieel staat er nergens iets over geschreven. Maar ik denk dat ze geocachers zo gek willen krijgen van in de competitie in te stappen, veel caches te gaan zoeken want dan hebben ze Pocket Queries nodig en daarvoor moet je betalen en dat zijn hun voornaamste inkomsten (niet de reclamebanners, neem dat maar van mij aan).
 5. Lelies in België. Zéér mooie wandeling (of fietstocht) van in totaal ca. 6 km. Je kan vertrekken bv. van N51 00.055 E005 23.750 en je loopt dan een tijdje op of naast een voormalige spoorweg (nu fietspad) tot aan een brug bij N51 00.045 E005 24.900 waar je een lange rechte weg neemt nabij een baken dat een ondergrondse leiding aangeeft.
 6. Vandaag deed ik een aantal caches aan in de Antwerpse Kempen (Bij de Eikjes, Het Wolfschot , ...) de cachedoosjes die ik daar vond (overigens heel nette caches) zou ik kunnen omschrijven als tamponcaches omdat het een eerder smal cylindervormig doosje was waarbij het logboekje er met een draadje moest uitgetrokken worden.
 7. Het antwoord op de vraag van dit draadje staat hier : http://www.geocaching.com/about/guidelines.aspx#multi
 8. hh1

  Geo d'Or

  Vraagje : heeft er iemand een GPX-bestand met de Geo d'Ors (summier is ook al goed, niet met alle velden).
 9. Er zijn veel caches bij die nooit het levenslicht gezien hebben. Bv. een beginnend cacher post een nieuwe cache, merkt dan dat er een foutje in zit en post dan maar een nieuwe cache. Ik geloof ook dat er iemand geweest is die een massa GC-codes opgebruikt heeft om toch maar een bepaalde speciale GC-code boven op zijn cache te hebben. (En als er zo nog mensen zijn, dan gaat het vooruit) In België zijn de oudste GC-codes (mij bekend) GC3F , GC40. Enkele die ik vroeger eens heb teruggevonden zijn : GC4 ... tot GC9 , GCB, GCD, GCF GC10 en GC12 ... tot GC19 en ook GC1A
 10. Ik weet niet of dat jou bedoeling was, maar bij een multicache bv. staan bovenaan de pagina de coördinaten van het eerste waypoint. Een parkeerplaats zal in zulk geval bij de additional waypoints staan.
 11. hh1

  Geo d'Or

  De lijst begint te groeien en er zitten er vast en zeker zeer mooie bij. Alleen zie ik niet zo direct welke het dichtst bij liggen? Een kaartje heb ik niet zo direct gevonden maar een beperkt GPX-bestand (enkel GC-code,naam en coördinaten) zou heel handig zijn. Je stopt het gewoon in GSAK in een werkdatabase en laat de andere gegevens gewoon overvloeien of je maakt van de GPX een Ozi wpt-bestandje. Kan zo iets?
 12. hh1

  Cache ripper actief ??

  Goede raad maar al TE LAAT : je moet hem/haar negeren. Dit draadje had nooit mogen bestaan. Zo iemand kickt vaak op de AANDACHT.
 13. hh1

  Deleten van log

  Ik geef hier twee stukjes informatie. Het eerste uit de guidelines : Het tweede is te zien op elke cachepagina : Spoiler (definitie) :
 14. Misschien een wat spijtig begrip (uit Amerika overgewaaid) : geocide D.i. wanneer een cacher al zijn caches ineens op non-aktief stelt (archived of disabled)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...