Jump to content

Crow & Éowyn

Leden
 • Content Count

  612
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Crow & Éowyn

 1. De lader en adapter moeten altijd bij elkaar passen, een te hoge of te lage laadstroom, laat je batterijen te lang of juist te kort laden en worden ze erg heet. Door het heet worden veranderd de samenstelling van de chemische massa en verliest de batterij zijn kracht. Bij te lang laden gebeurt ongeveer het zelfde, alleen wordt de massa nu een lage tijd aan een te lage stroom bloot gesteld, de massa in de batterij neemt wel lading aan, maar zal nooit volledig opladen, aangezien niet alle massa wordt geactiveerd. Beiden met als resultaat; een batterij waarvan de lader Vol aangeeft maar die na een paar minuten leeg is. Dus gaat je adapter stuk, koop dan een compleet nieuwe lader als je de juiste adapter niet los kunt kopen, anders ka je makkelijk je batterijen slopen. Tegenwoordig wordt er gelukkig steeds meer NiMH verkocht ( Nikel metaal Hybride) in plaats van NiCad (Nikkel Cadnium) het voordeel is dat een NiMH batterij veel minder last heeft van het geheugen effect dan een NiCad. ze zijn nauwelijks duurder maar je hebt er veel meer plezier van. Denk er ook aan iedere oplaadbare batterij eens in de 2 a 3 weken helemaal leeg te trekken, ik gebruik al jaren met veel tevredenheid Varta batterijen met een dis-charge - re-charge lader, die trekt na insteken van de batterij deze dus eerst leeg dmv een lampje, daarna gaat hij laden. Let ook op met het gebruik van snelladers, je batterijen zijn dan wel lekker snel vol, maar sturen soms en 2 X zo hoge laadstroom door de batterij, de gevolgen heb ik in de eerste zin al uitgelegd. Overigens is de enige juiste manier om een batterij te meten, deze Belast te meten, prak je op de losse batterij een multimeter, dan zal deze ongetwijfeld 1.5 of 1,2 Volt aangeven, continu en stabiel, echter wat je wilt meten is de werkstroom!, deze kan je alleen meten door de batterij te belasten, neem een 2 Volt lampje of bouw een printje met een LED en een weerstand, sluit de batterij aan en kijk of het lampje gaat branden, meet nu over de batterij en je zal zien dat de spanning opeens een stuk lager is geworden, meet je met de meter in de Ampére stand, dan maak je de batterij achter de LED los en zet je de meter tussen de LED uitgang en de drad die naar de minpool van de batterij gaat. Suc6
 2. Ja Ruud, die zinsnede viel mij ook direkt al op. Nou wil het toeval dat de Foxvrouw binnenkort een jaartje ouder wordt, dus ik heb maar even gezocht naar een leuk kadotje: (het zal er wel eentje worden van schaal 1:24) Ah joh das toch helemaal geen cache auto ...... dan kan je beter zoiets nemen:
 3. Dat is tof van je Ruud, tja zonder Éowyn geen crow he en anders om ook niet ofzo ik heb er in ieder geval al zin in
 4. Afhankelijk van de datum.... lijkt me leuk ( nogmaals)
 5. Het blijft een spelletje, en net als met alle spelletjes.... als je er niets meer aan vind dan stop je gewoon met spelen van dat spelletje. zo blijft een cache een cache, vind ej hem leuk doe je hem, vind je er niets aan, doe je lekker een andere keus genoeg.
 6. Ah juist, ben er een paar jaartjes tussenuit geweest he en dan volg je het allemaal niet meer zo Maare als het toch anders moet hoor ik het wel en anders veel plezier met het Kerst event, dan zit ik ergens op een ijswandje geplakt in de Dolomieten denk ik.
 7. Ja, dat heb ik ook meegekregen ja ! Dus @ Crow & Éowyn, zonde van de energie, maar het staat je natuurlijk vrij ! De enige echte Cache-Sint ben je echter niet, dus laat het aub aan hem over en respecteer de afspraak. Ik zou zelf ook maar wat graag weer een surprise event zien, want bij ons is kerst nu eenmaal geen cadeautjes surprise aangelegenheid, meer een kerstspel met stal en musical/toneelgebeuren... Maar wie weet wat voor crea's we er dit jaar van kunnen maken ! Ons 1e kerstevent. Hmmm wazige afspraak, jammer als men het zo wil, dan prima, ik had meer een surprise event in gedachten zoals dit een aantal jaar gelden door Mega Heks in het leven is geroepen. Maar goed tijden veranderen blijkbaar.
 8. Ach ik wil best een surprise event organiseren hoor, is toch alleen maar een kwestie van persoontjes aan elkaar koppelen. Ik ga er wel even over bomen, eind deze maand horen jullie meer.
 9. 185 euro en dan niet eens bleuthooth ?
 10. Mooi hoor zo'n discussie, ach waar draait het nou helemaal om met cachen..... het is en blijft een spelletje en hou het dat ook lekker, wordt een cache van je gelogd zonder dat ze hem lopen? Dan verwijder je toch de log, daar ben je vrij in..... Mij persoonlijk maakt het geen fluit uit wat ze doen, voor de gene die willen wandelen leg ik een leuke cache neer, voor de gene die snel een puntje willen scoren leg ik een mooi logboekje neer, al loggen ze hem vanuit hun luie stoel, zal mij een worst wezen, ben je het niet eens met zo'n log, dan verwijder je hem gewoon, gaat de logger daarna huilen dan is het een zielepoot met zijn 200.000 logs...... maar is het nog steeds zijn spelletje. Laat iedereen het spelletje lekker op zijn eigen manier spelen
 11. Laat iedereen het spelletje toch gewoon spelen zoals ze het willen spelen. Als mensen voor de puntjes gaan en zo hoog mogelijk willen eindigen moeten ze dat lekker zelf weten. Laat ze lekker ..... als ze zo van het cachen genieten.... zal mijn soort niet zijn in ieder geval. Ik cache gewoon omdat ik het leuk vind, lekker met de hond weg, en lekker buiten bezig zijn en de punten. NL Rankings, EU rankings, Cache Quota's, enz enz ? Die boeien mij totaal niet.
 12. Hmmmm hoe maak je een mooie cache: In 5 stappen: Stap 1: Bedenk Thema voor je cache, niet lukraak een rondje maar alles in 1 thema, bijvoorbeeld piraten. Stap 2: Bedenk hoe je dit thema het beste kunt vertalen naar het cache gebied. Stap 3: Bedenk leuke en grappige plekken voor je waypoints, plekken die mensen gaan onthouden ook na jaren nog. Stap 4: Bedenk goed hoe, in wat voor vorm, je de waypoints gaat verstoppen en vooral hoe je het thema erin gaat verwerken. Stap 5: Wees origineel en creatief, probeer niet te kopiëren van eerdere caches, maar probeer steeds weer iets anders te bedenken, zo blijft een cache uitdagend en verrassend. Ik boven alles: Neem de tijd, doe niets overhaast, dit gaat ten koste van de kwaliteit. Ik verwerk graag MP3 bestandjes in mijn caches, geeft vaak net weer een wat leukere impuls aan het thema, zo gaat een verhaal meer leven.
 13. Dan is het hele "eerste uur" event idee al weg naar mijn idee, maak er dan een gewoon event van.
 14. Hmmm lijkt me sterk, was in die tijd een groepje van ongeveer 23 mensen, het gros zit nu nog onder de 1000 logs op een enkeling na dan. Het over grote deel is inmiddels gestopt of logt niet meer online om diversen redenen. Maar goed daar gaat het niet om, toen was cachen veel kleinschaliger en werd er meer opgelet als er naar een kistje gezocht werd, tegenwoordig is het een hype geworden en let niet iedereen even goed op. Maar om vanuit dat oogpunt nu hard te zeggen dat men nu minder respect voor de natuur heeft ? Overal waar iets populair is gaat er wat stuk, of je nu praat over water skiën, nordic walken of sportduiken, zodra iets populair wordt onder een groeiend publiek, moet de natuur het ontgelden, dat is nu eenmaal zo blijkbaar.
 15. He he he 30-06-2002, toen wel onder een andere account maar kijk maar bij de eerste log.....19-08-2002 Jaaa ik hoor ook bij het elite groepje
 16. Tja over het belgische approver beleid kan ik natuurlijk niet oordelen he.
 17. Mijn optie staat er weer eens niet bij: Ik zou de cache laten liggen en een mailtje aan de revieuwer sturen, een cache hoort niet op zo'n gevaarlijke plaats te liggen aan de rand van een klif war het ook nog eesn flink waait en zo te horen vlakbij een autoweg/ parking. Daarnaast zou ik een stevige ammobox gebruiken, zo eentje die niet zo snel weg waait enzo.
 18. Tja hoe kleiner je schaal, hoe hoger de details, en hoe meer details hoe langer het duurt voodat alles erop staat. Essentieële verschil is dat het kaart materiaal meer vraagt van een systeem dan de vista kan leveren, zeg maar het zelfde als je een computerspel wat veel van je peezee vraagt op een lichte peezee wil draaien, dan gaat ook alles langzamer. De 60 CSx is de meest recente handheld GPS, en kan dus goed werken met het huidige kaart materiaal. Echter hoe meer data je op het kaartje propt, hoe langer hij weer moeten zoeken en dus weer ietsjes trager wordt. In de winkel (zoals bij een bever zwerfsport )zal er waarschijnlijk geen route data software zoals city navigator opstaan en dan is ie razend snel. Echter met CN 8 en de Topo NL daar transparant overheen draaiend wordt hij een stuk trager, dan wanneer er helemaal geen of heel eenvoudig kaart materiaal in staat. Nog steeds heel goed mee te werken hoor en aanzienlijk sneller dan een vista in die zelfde configuratie. De gebruikte processor is een eenvoudige AGP, voor de kaart en display opbouw en een eenvoudige processor voor de signaal en routerings data verwerking. Verwacht dus niet dat Garmin zo snel met een pentium 5 processor uitkomt in zijn GPS units, dat zou de plank volledig misslaan.
 19. Ach jee... gaan we weer. Dit is toch al het zoveelste draadje hier over. Het is toch al weer duidelijk. Als je een rekensom in je cache doet moet hij door iedere boer met een dikke 0 voor rekenen op te lossen zijn. Niets is zo vervelend om na een lange tocht de cache niet te kunnen vinden door een stomme rekenfout. KIS = Keep It Simpel. Z= (50- 20) + 10 zo das duidelijk en nu niet zeuren over haakjes komma's en laat meneer van Dalen maar op antwoord wachten. Als je er 40 uit wil laten komen zorg dan ook dat er hoe dan ook 40 uitkomt.
 20. Maar wat doe je ermee? Nauw ik kijk er vooral naar.... ( die minimap dan he)
 21. Jupz bij Kruimel vandaan was seconden werk, bij Garmin vandaan haalde ik niet meer dan 40 KB/sec. Crosshair kende ik al de minimap is nieuw..... cool !!!
 22. Dan mijn 5 cent, Waypoint X, Avontuurlijk op pad, GPS Pret, Geocaching Magazine, 100 % Geocaching, Haal meer uit je GPS, GPS E-Magazine, De projectie, Enzovoort enzovoort, Archived. ( en met een knipoog naar haak: GPS4fun magazine )
 23. Jaaaaa Gaaf, meer meer meer meer. Meer sneeuw, kerstmannentjes en sleetrek kikkers, en als er dan genoeg sneeuw op het cherm is gevallen verschijnen en sneeuwpoppen en sneeuw caches, voetsporen van kikkers in de sneeuw eh of draai ik nu een beetje door? Ach wees blij dat Ik geen site progger ben dan
 24. Ja hoor kan Zie: Deze cache. Betsandje staat gewoon op mijn website, Geocaching.com staat het niet toe dus dan maar zo.
×
×
 • Create New...