Spring naar bijdragen

ShadowXs

Leden
 • Aantal bijdragen

  94
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over ShadowXs

 • Verjaardag 10-05-1976

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSMAP 60CSx / Garmin Oregon 400t
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  Sinds oktober 2007
 • Lengtegraad
  4.31900
 • Breedtegraad
  51.51100

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Gehucht onder de rook van Rotterdam
 1. ShadowXs

  Gps Gezocht (gpsmap 60csx)

  Wellicht kan ik je blij maken. Ik stuur je zo een mailtje.
 2. ShadowXs

  Uitleg In Cache?

  Volgende keer dat ik een ripper tegenkom zal ik hem vragen of het stukje tekst in de cache hem tegenhoudt bij het rippen. Zonder gekheid, ik heb een keer een email gekregen van iemand die een cache van mij had gevonden. Mijn emailadres stond erbij op de tekst, en dus kreeg ik een mail met de melding dat ik de cache bij hem kon komen ophalen. Dus ja, het KAN werken. Ik denk echter niet dat elke "niet-cacher" zich er iets van aantrekt als dat je vraag is.
 3. Je kunt je overal druk om maken. "Nee" dus. En met een "gifje" zet je alle 159 banners binnen hetzelfde stukje ruimte, dus problemen met leesbaarheid zijn ook niet per sé nodig.
 4. Ik gebruik ze allebei, elke keer als we gaan cachen. Ik loop normaliter met de Oregon, mijn vriendin met de 60csx. In praktijk loop ik met allebei, want ik heb 9 van de 10 keer de rugzak om en daar zitten toevallig de clips aan om de boel aan op te hangen. Hoe vaker ik de Oregon gebruik, hoe prettiger ik hem vind. Nadelen in het begin waren de batterij en de afwijking tov de 60Csx. Waar ik echt letterlijk na 6 uur met lege batterijen stond ging de 60csx gewoon 2 volle dagen mee. Ook de afwijking in de positie was om te huilen. Ik stond geregeld 20 meter verderop op een nulpunt dan de 60csx. Ik heb het idee dat beide punten zijn verholpen in de laatste updates, ik heb althans geen klachten meer dat ik een bosje te ver sta te zoeken :-) Wat kan de 60csx beter? Tja, de handling tussen menu's gaat sneller. Switchen tussen menu's gaat met 1 knop. In de Oregon moet je uit menu A met een kruisje, dan vervolgens naar menu B. Wil je daar weer uit, dan volgt weer een kruisje en een andere menukeuze. Is dat nadeel dan genoeg om de csx te kopen? Nee, het touchscreen maakt heel veel goed. Als je in een multi een nieuw coordinaat moet invoeren ben ik met de oregon al 30 meter onderweg terwijl op de csx het coordinaat nog moet worden ingevoerd. Ik vind ook altijd de caches, hoe zou dat nou komen. ;-) Bovendien zijn de profielen echt een mega uitvinding. Heb je Automotive aanstaan, dan staat bij mij automatisch City Navigator aan en TOPO uit. Navigeren met de auto werkt dan als een zonnetje. Selecteer je het geocaching profiel, dan staat automatisch TOPO aan en City uit. Als ik een half jaar geleden had moeten kiezen, dan had ik de 60csx genomen. Tegenwoordig kies ik echter voor de Orgeon. De trage menuopties worden ruimschoots goed gemaakt door bijvoorbeeld voornoemde opties. Bovendien is (ik heb nog niet geprobeerd) eindelijk een optie in de Oregon gekomen om verschillende mapsource kaarten, uit verschillende files aan elkaar te plakken. Niks zo dramatisch om, na 3GB aan City Navigator en TOPO NL/BE/DE/ etc etc te hebben gebouwd in Mapsource, er dan achter te komen dat je Terschelling bent vergeten in de NL kaart. Dan kan je dus opnieuw beginnen en weer 6 uur lang in Mapsource TOPO kaarten gaan staan bakken. Tegenwoordig kan je gewoon Terschelling los erbij plakken als separate kaart. De Oregon ziet alle kaarten toch als 1. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar dat alleen al is een Oregon waard volgens mij!! Kortom, de csx is een top GPS. Echt een hele goede koop. Maar ga met je tijd mee en koop een Oregon, die is ook echt heel goed en wordt met alle updates alleen maar beter!!
 5. Klimmen over hekken wordt over het algemeen niet gewaardeerd volgens mij. Er zal vast een manier zijn om om te lopen? Of was het klimmen onderdeel van de cache??
 6. ShadowXs

  Garmin 60csx

  Ik weet niet of ik me met iets bemoei dat ik niet zou moeten doen, maar hoe oud is het apparaat? Ze zijn gloednieuw te koop voor +- EU 250 namelijk.
 7. ShadowXs

  Stapeltellen ?

  Je moet alle cijfers optellen tot je 1 getal ophoudt. Getal 915 wordt dan 9 + 1 + 5 = 15. Dat is een getal van 2 cijfers, dus nog een keertje tellen -> 1 + 5 = 6. Stapeltelling van 915 is dus 6. Getal 1000 wordt dan 1 + 0 + 0 + 0= 1. Dat is direct al een getal van 1 cijfer, dus finito.
 8. ShadowXs

  Google Earth

  Ik gebruikte hem ook heel vaak, en nu werkt het bij mij in Google Earth dus ook niet meer. Vreemd genoeg werkt het nog wel in Google Earth Pro?? En dat terwijl GE en GEP beiden op dezelfde PC geïnstalleerd zijn. In ieder geval jammer dat het gecancelled is/gaat worden. Wie heeft er een goed alternatief? Bij Maps loop ik namelijk vaak tegen de 500 max. aan. Ik neem aan dat hier niets tegen is te doen?
 9. ShadowXs

  Cache-briefje

  Kijk eens op www.geocaching.com onder "Hide and seek a cache". Daar staan aan de rechterkant van het scherm de "cache notes" die je zoekt.
 10. Je zult TOPO kaarten moeten aanschaffen. TOPO NL uitgaande dat je in NL wilt cachen. Fierljeppen is ook een optie, in ieder geval als het gaat om een sloot, maar TOPO NL komt denk ik meer in de richting van je vraag.
 11. Je kunt toch gewoon Printscreen gebruiken? Of iets professioneler "Snag-it". Daarmee kan je elk beeld dat op je scherm staat opslaan als .jpg. Of bedoel je dat niet?
 12. Je mag er in mijn optiek ook van uitgaan dat een vertegenwoordiger van Groundspeak zich als zodanig zal identificeren als hij dit soort mails stuurt. Zoals ook in de Belgische cache van vorige poster het geval is. Dit lijkt verdacht veel op een grappenmaker die er sport in ziet om anderen op zijn/haar "fouten" te wijzen. Mijn cache staat blijkbaar nog niet lang genoeg offline om een aanmaning te krijgen, maar ik wacht in spanning af...
 13. Ik zocht er eigenlijk niets achter, maar nu je het zegt, ik heb vanavond ook "geklikt" en nog niets ontvangen. Zal wel een achterstand zijn??
 14. Deels, obv aannames en internet heb ik het eindcoord. bepaald. Die heb ik dus, de tussenliggende WP's niet, die waren al verdwenen toen ik de cache trachtte te doen.
 15. ShadowXs

  bijschriften

  Je kunt altijd meedoen met het hoogstaande "Laatste letter van het woord" spel. Zo kom je er ook (net als ik).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...