Spring naar bijdragen

Sterna

Leden
 • Aantal bijdragen

  63
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Magellan Meridian Platinum
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  4 jaar

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Utrecht
 1. Ik heb het laatste stuk van dit draadje gelezen. Meer uitleg van De broekies lijkt me na al die postings niets toe te voegen. Wat wel iets zou toevoegen was geweest de mededeling dat hij er nog eens over nagedacht had, en uit respect voor de zienswijze van anderen zoals Buzzardseye had besloten de caches van Buzzardseye niet meer te gebruiken/vermelden. Ik ben bang dat die post niet gaat komen - of ben ik te pessimistisch vanavond?
 2. Laat bijna maar weg. De bepalende factor is voedsel. Vogels broeden op plekken waar in het broedseizoen voor henzelf, maar vooral voor de opgroeiende jongen, een gunstige voedselsituatie is. Dat is in die gebieden, zeker als ze noordelijk gelegen zijn, vaak in herfst en winter niet het geval, slechts een deel van de vogel(soorten) kan zich dan in die gebieden in leven houden. De vogels zoeken dan voor hen gunstiger gebieden op. Op het noordelijk halfrond liggen die zuidelijker, zodat wij in ons strategisch gelegen landje in de delta dan grote aantallen vogels over ons heen krijgen in de herfst. Voor iedere soort is er weer een ander verhaal hoe dit precies in elkaar zit. En er zijn inderdaad frappante verschillen - maar als je goed kijkt (onderzoek doet) is er veelal een heldere verklaring. Er zijn boeken en websites vol geschreven over dit onderwerp - maar gewoon genieten van al die trekkende vogels is ook mooi. Wat misschien wel leuk is om juist hier te vermelden, is dat er tegenwoordig in het onderzoek naar de trekwegen van vogels ook gebruik gemaakt wordt van GPS-technologie. Vogels krijgen dan een satellietzender aangemeten. Vroeger kon de positie van de vogel alleen relatief onnauwkeurig worden bepaald door de satelliet, tegenwoordig zit in de zender een GPSr die posities vastlegt, en wanneer er kontakt is met de satelliet worden deze data doorgegeven. Voorbeelden van Nederlands onderzoek dat dit type technologie gebruikt is werk aan grauwe kiekendieven, purperreigers (deels met 'gewone' zenders) en enkele soorten meeuwen en ganzen.
 3. Oepsss... ja inderdaad, waarschijnlijk iets gemist Kijk maar even naar deze en deze draadjes......
 4. In het algemeen hou ik me ver van dit soort discussies, maar ik wil wel even kwijt dat ik het hier geheel mee eens ben. Ik ken TP verder niet, maar ik vraag me wel af wat nou eigenlijk z'n hobby was: geocachen of praten over geocachen? Is dit nu echt nodig? Hebben we hier iets aan? Of probeer je TP's standpunt nog eens te verduidelijken?
 5. In een paar stappen heb ik al deze postings gelezen. Wat loopt er hier veel door elkaar, bijna niet te volgen. En wat is er veel negativisme, openlijk en tussen de regels. Helaas, helaas. Heel veel van wat er aan de orde komt valt in de categorie 100 mensen 100 meningen, ofwel geef elkaar de ruimte, ga je gang en geniet - maar geniet niet ten koste van een ander. Ik zie eigenlijk maar één wezenlijk punt: het gedrag van sommigen schaadt soms de belangen van ons allemaal: namelijk het verder kunnen gaan met geocachen. Ik geloof niet dat het zo erg is dat er al bijna een wet is die geocachen verbiedt, maar ik zie genoeg voorbeelden aangehaald om me de zorg te kunnen voorstellen dat het moeilijker wordt om caches te leggen en te laten liggen - zeker op mooie en dus vaak wat kwetsbaardere plekken. Het vervelende is natuurlijk dat daar maar beperkt iets aan te doen is: wanneer een activiteit door een steeds grotere groep wordt beoefend, zullen daar ook mensen tussen zitten die op wat voor manier dan ook lak hebben aan anderen en daardoor schade aanbrengen. Die heb je namelijk overal, en zeker in ons dichtbevolkte Nederland merk je dat dan snel. Kunnen we daar iets aan doen? Uiteraard, maar dat zijn de dingen die iedereen kan bedenken: normale gedragsregels verspreiden, elkaar er op wijzen, sociale controle (ja ik weet het, iets wat stiekem is leent zich slecht voor sociale controle, maar via logs, cache-listings etc. kun je best iets doen denk ik). Als op die manier duidelijk wordt dat het slechts een enkeling is die dingen niet doet zoals ze zouden moeten, is en blijft dat vervelend, maar daardoor zal het geocachen niet (kunnen) verdwijnen lijkt me. Pas als het mainstream wordt om er een zootje van te maken gaat het fout - en dat kunnen we met z'n allen toch nog wel verhinderen? Groet, (nog een) Sjoerd
 6. Sterna

  Weer eens wat anders

  Lees dit draadje over flash mobs en geocaching! Nog meer bellen en klepels
 7. Sterna

  Logvraag bij een not-found

  Ik snap het niet. 1 het spelletje gaat er om iets te vinden en je naam te schrijven op het papier dat daar in zit, het gaat er niet om 'er geweest te zijn'. er kunnen allerlei redenen zijn waarom je 'er' geweest bent maar toch de cache niet gevonden hebt, dat hoort bij het spelletje, sterker nog die onzekerheid of je iets weet te vinden maakt het spelletje (veel) leuker. dus kun je niet een found loggen als je hem niet gevonden hebt. 2 waarom is de waarde van je herinnering gerelateerd aan het loggen van een found? er zijn meerdere caches die ik na lang of kort zoeken niet gevonden heb, maar dat zijn in een aantal gevallen ook leuke herinneringen (mooie plek, kennelijk heel goed verstopt, aangenaam gezelschap die dag enzovoort), en als ik de kans heb ga ik er nog eens heen. waarom zou ik dan in zo'n geval iets willen bewijzen wat ik niet gedaan heb, ik heb dan toch de verstopte cache niet gevonden? klaar, sterker nog: ik zou m'n eigen herinnering verpesten door iets te loggen wat niet klopt.
 8. Tool nodig? Knop 'hide and seek a cache' en dan code intypen bij waypoint, en op Go drukken oftewel die knop is er al. :naughty:
 9. Sterker nog: ik ben er over een aantal weken in de buurt en had een cache in ..... de Heldense Bossen op het oog! Maar ff niet.....
 10. Sterna

  geocaching.com uit de lucht?

  Sommige providers hebben daar op dit moment last van (bv Xs4all), sommige ook niet (bv multikabel) :-( Het is een routeringsprobleempje bij de verbindng van Amsterdam naar America. Je zult dus op (sommige) andere amerikaanse sites ook prblemen hebben. Thnx!
 11. Kan gc.com niet bereiken, hebben meer mensen dat of is er hier iets mis met verbindingen? Dank voor reacties alvast!
 12. Zonet dit draadje eens doorgelezen, en ik heb me weer verbaasd. Ik vind cachen erg leuk (al regende het me vandaag te hard), maar waar ben ik in beland? Gelukkig heeft Kruimeldief gelijk: er liggen genoeg leuke caches die je gewoon kunt vinden en loggen. Dat zijn dan toch geen gekregen coördinaten? Soms kun je een mystery geheel zelfstandig vinden op een andere manier dan de cachelegger verzonnen heeft. Is dat dan fout....? Ik heb wel eens een mystery gehad waarbij je twee aanwijzingen voor andere plekken dan de cacheplek op internet moest vinden, en bij m'n tweede zoekopdracht blunderde ik meteen ook tegen de cachelocatie zelf aan. Doe ik dan iets fout? Bij jou zou ik dan net moeten doen alsof dat niet gebeurd was en de 'correcte' versie op de mail zetten. Tja. Kennelijk denk je dat dat komt omdat hij zo moeilijk is dat niemand hem meer vinden kan? Er kan een andere reden zijn, die ook een afname kan verklaren. Misschien irriteren cachers zich wel aan de voorwaarde dat ze hun huiswerk moeten inleveren om te 'mogen' loggen. Afijn, ik hoop dat het snel weer beter weer wordt, kan ik naar buiten.
 13. Tja... dit zijn van die dingen in automatiseringscontext waar je vooral om moet grijnzen, ik vond het echt een prachtige screendump aan het begin van dit draadje, en het zijn dingen die ergens opgelost moeten worden als ze ècht een probleem zijn, die je niet moet proberen te begrijpen en waarvoor je al helemaal niet op zoek moet naar een 'dader' - dat kunnen er meestal vele zijn, dus er een aanwijzen is heeeeel gevaarlijk (en voor sommigen niet prettig lijkt me zo).
 14. OK, sorry, nou reageerde ik meer op de teneur van latere posts, maar je hebt geheel gelijk als je naar jouw post verwijst. Maar het antwoord van Larinagu is dan denk ik voldoende: het staat in de Geo d'Or beschrijving dus zullen mensen het ook wel zo doen zo af en toe.
 15. Begrijp ik het goed? Er zijn cachers die doen wat in de Geo d'Or beschrijving staat en vervolgens zijn er cachebezitters die reageren alsof er iets heel onredelijks en oneerlijks gedaan wordt. Dat kan dus niet, lijkt me. En je hebt jezelf er mee als cachebezitter, want de waardering die sprak uit het uitdelen van de Geo d'Or telt dan kennelijk niet meer. Daarmee doe je jezelf tekort. Of is de ranglijst belangrijker dan de uitgesproken waardering van de cachebezoeker?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...