Spring naar bijdragen

Tyros

Leden
 • Aantal bijdragen

  61
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

4 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSMAP 60CSX
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  01/03/2007
 1. In je profiel kan je onder mailing address een land ingeven. Als dit niet ingevuld is, krijg je geen nieuwste in je land te zien.
 2. Tyros

  Gsak En Ms

  Probeer eens de GDB file gewoon te saven (uitvinken: open bestand in Mapsource...), dan Mapsource op te starten en de file te openen.
 3. Tyros

  Gsak En Ms

  Op mijn scherm ongeveer 4 cm linksboven de "bliksem", zie http://www.gsak.net/v80/hs8200.htm
 4. Tyros

  Gsak En Ms

  Gebruik je Mapsource versie 6xx en kies je bij de export ook versie 6 GDB? Uit een ander draaje begrijp ik dat de poster een 60CS gebruikt, en dan heb je niks aan Basecamp, en kan je beter Mapsource blijven gebruiken (doe ik ook).
 5. Bedankt voor je reactie. Ook zonder de spatie wordt de hint niet meegenomen. Ik heb het ook geprobeerd met alleen %hint (dus zonder spaties). En uiteraard heb ik erop gelet dat de cache waarmee ik het probeerde, een hint heeft. Ik heb het idee dat de hint helemaal niet in GSAK terechtkomt, en dus ook niet in de Garmin. Zou het kunnen dat de hint niet meegenomen wordt als je caches in GSAK laadt m.b.v. een LOC-bestand? M.a.w.: wordt de hint alleen meegenomen in het GPX-formaat? Inderdaad, in een LOC bestand staan geen hints.
 6. Tyros

  Symbool

  Hallo, is hier eigenlijk een moderator? Ik zie het verband met de titel van dit draadje niet meer.
 7. Het kan best zijn dat je vlakbij een mast zit, maar dat deze mast nog niet is uitgerust voor 3G. Dat betekent dat je perfect kan bellen, maar dat er geen dataverbinding mogelijk is of dat het debiet beperkt is. Nu, Oostenrijk is geen onwikkelingsland, dus dat zal wel meevallen. Daarentegen, als je in bergachtig gebied zit...
 8. Tenzij er in de buurt van je camping geen GSM mast is met 3G ontvangst...
 9. Vorig jaar werd mijn nieuwe fiets gestolen. Een paar weken later staat hij te koop op internet. Ik kan hem herkennen aan de gemonteerde accesoires. Ik ben zo razend dat ik besluit het recht in eigen handen te nemen. Ik neem contact, ga ter plaatse, en vraag om een proefrit te maken. Het is duidelijk de mijne. Ik sta op het punt om de fiets in mijn koffer te steken en te zeggen: Ok, ga nu maar klacht indienen. Maar ik denk: dan komt hij er te goedkoop vanaf. Ik zeg dat ik me bedenk, de fiets is mijn maat niet. Ik ga naar de plaatselijke politie en dien klacht in. De politie gaat ter plaatse. Aan de hand van het serienummer op de aankoopbon kan ik bewijzen dat het mijn fiets is. Hij zegt te kunnen bewijzen dat het zijn fiets is. De "dader" begint mij uit te schelden, ik scheld terug. De hele straat staat erop te kijken hoe de fiets door de politie in beslag wordt genomen. Waarom krijg ik mijn fiets niet terug? De politie onderzoekt de zaak. De "dader" kan via mails aantonen dat hij de fiets al eerder via internet te goeder trouw had gekocht. Hij krijgt de fiets terug, maar dat zien de buren natuurlijk niet. Via de mail wordt de echte dief getraceerd. De echte dief bekent, betaalt mij de fiets terug en komt er met een voorwaardelijke straf vanaf. Neen, dit verhaal is niet verzonnen. De "dader" is wel ten onrechte aan de schandpaal genageld. Ik heb me bij hem verontschuldig, maar dat zien de buren natuurlijk niet. Edit: terwijl ik dit schreef, zie ik dat er nog 2 posters zo over denken.
 10. Tyros

  Gdak Installeren

  Het antwoord vind je HIER.
 11. Installeer een gratis PDF printer bv CutePDF writer.
 12. Perfect antwoord wolojoli, ik had het niet beter kunnen doen! Ik zie het inderdaad ook niet zitten om een multi "puur digitaal" te doen, met om het even welke combinatie van hard- en software. Ik heb om beroepsredenen een virtueel onbeperkte (1,5 Gbyte) downloadlimiet, en zelfs daarboven blijft het spotgoedkoop. Maar als ik in het buitenland op vakantie ben is het schandalig duur. En bovendien moet je er rekening mee houden dat je in afgelegen gebieden en dichte bebossing soms geen signaal ontvangt. Dus ik doe alles zo veel mogelijk offline.
 13. Het is niet alleen dataopslag (dat maakt in dit geval helemaal niet uit) of verkeer, maar ook database power. Grappig dat niemand weet hoe het serverpark eruit ziet bij Groundspeak, maar wel weten dat het alleen een kwestie is van een servertje erbij zetten. Ik denk dat ze echt wel weten wat ze daar doen. - Robert en hier wat meer uitleg over de resources die Groundspeak inzet om hun serverpark draaiende te houden. Ik denk dat ze echt wel weten wat ze daar doen.
 14. Tyros

  Challenges

  Er zit maar 1 ding op: een nieuwe nick aanmaken en vanaf nul herbeginnen :crybaby:
 15. Tyros

  Hip Van Sourceforge

  Sourceforge is een site waarop open source (zeg maar gratis) software te verkrijgen is. HIP zegt mij niets. Als je coordinaten in foto's wil vinden: - als ze in de Exif metadata zitten (wereldwijde standaard), kan ik het volgende aanraden: Jeffrey's Exif Viewer . Enige nadeel is dat de WGS84 coordinaten in minuten en seconden staan , en niet in decimale minuten (zoals we bij geocaching gewoon zijn), maar daar bestaan tooltjes voor. Bovendien krijg je direct een Google map te zien, dat is handig. - als het de bedoeling is om er een mystery mee op te lossen, is het waarschijnlijk op een heel andere manier gecodeerd, en bestaan er 1001 manieren. In dat geval best eens "steganography" googelen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...