Spring naar bijdragen

Lein

Leden
 • Aantal bijdragen

  117
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Lein geplaatst

 1. Lein

  Wat is het?

  Dat is hem! Prachtige bouwwerkjes inderdaad. Bedankt!
 2. Lein

  Wat is het?

  In een poel met stilstaand water in de Noord-Hollandse duinen zagen we een hele hoop met blaadjes ingekapselde poppen, die volop bewogen door het insect (?) wat erin zat. Iemand enig idee wat we zagen?
 3. Hoi Lein van harte gefeliciteerd me tje verjaardag, maak er een gezellige dag van. Groetjes Team Alkie

 4. Leuk, die gaat op onze to do lijst!
 5. Lein

  Challenges

  Er is nog meer veranderd aan de site. Ik zie bijvoorbeeld geen datum meer bij de found it logjes?! Hier kan je stemmen.
 6. Nou ja commentaar???

  Nee ik wil je van harte feliciteren met je 40ste verjaardag, en maak er een fijne dag van. Groetjes Team Alkie

 7. Ja Lein, heb een leuke nieuwe tondeuze...... en oeps een foutje ... mijn vader is nu kaal.

 8. Lein

  Wat is het?

  Dat lijkt op de draken-aronskelk/drakenwortel. De kolf/bloem verspreidt een (rottende) geur waar insecten op af komen.
 9. Lein

  Hoe Ver Ga Je ?

  Nog een voorbeeld van hoe het dus niet moet: GC29MWG
 10. Lein

  Geocaches Voor Starters

  Gelderland: Multi: GC11RCB GC1XCQE Mystery: GC1ZWGW GC1N3R3 Traditional: GC21GKC GCRA4P
 11. Lein

  Wat is het?

  Misschien druipt het zout na een regenbui langs de boom af?
 12. Lein

  Wat is het?

  Dat dachten we ook in eerste instantie, maar waarom zit dat blok bovenop een boom? Ik schat zo'n 4 meter hoog! Daar kunnen slechts vogels bij?!
 13. Lein

  Wat is het?

  Weet iemand wat dit is? We dachten zelf dat het misschien een soort geurblok is omdat het zich naast een (illegale?) zwijnen voederplaats bevindt. Het zit hoog in een boom, dus dieren kunnen er vanaf de grond niet bij. Het betreft deze cache.
 14. Lein

  Teveel Events

  Waarom geen ligfiets-event!?
 15. Een cachebeschrijving van team Kleijn mag mijns inziens ook niet onvermeld blijven, GC11AMB.
 16. Lein

  Wat is het?

  De 'T-vlieg' is een Stenoptilia pterodactyla, een vedermotje.
 17. En één van Piet (met een knipoog): GC18CJ3 Thursday, January 17, 2008 Lein found Welsums product STF. Die grap van Welsum is slecht voor je nachtrust. Lein kwam er niet uit, ik zag het brood er niet in. Ik heb dan de rust om te denken ‘deze is voor iemand anders’. Zo niet Lein. Lein verandert dan in een soort Jack Russel pup. Goden worden aangeroepen, bedevaarten georganiseerd, google wordt roodheet gegoogled, excel raakt overspannen van de toetsaanslagen. Bladen worden volgekalkt na werktijd..... alles zonder resultaat natuurlijk. Totdat de bevrijdende ‘er is een nieuwe hint bijgekomen’ door de kamer knalt en er bijna leesfouten op onze software raid5 10-schijfs 2.2T backup array optreden. Dat was zwaar na negenen en ik zag de bui hangen. Na een laatste vraagteken bij haar te hebben weggenomen door mijn iets exactere achtergrond krijgt het toetsenbord er stevig van langs. Er wordt gecut en gepaste. Soms vliegen woorden door de kamer die ernstig lijken, maar geheel iets anders betekenen dan het eerste woord. De bisschop zou er het schaamrood van op de kaken krijgen bij de gedachte alleen. Er wordt geturfd en geschreven en ik denk aan mijn nachtrust waarvan het begin nu uitgesteld lijkt te gaan worden. Ik hoop op een vastloper maar plots raakt een wervelwind, na een ruiten rammelende juich, de kapstok en staat een geheel aangeklede Lein met bergschoenen, gps, zak-en hoofdlampen, pennen, rekenmachines en een muts ongeduldig te wachten op het moment dat een Peugeot met piepende banden weg gaat scheuren. Het zijn geen vragende maar meer commanderende blikken die mijn ogen raken en ik voel dat woorden die het moment dat we vertrekken kunnen uitstellen haar niet meer kunnen bereiken. Ik krijg mijn jas aangetrokken met een rot-snelheid als ware ik een kleuter, en krijg de assignment om haar asap, nee sneller, naar een coördinaat te racen. Er ligt zilver te wachten op haar en dat is meer dan genoeg om hier en daar wat borden met cijfers te negeren. Sneller dan verwacht komen we daar aan en in no-time wordt een cache opgediept. De adrenaline rush neemt langzaam af en we aanvaarden de terugtocht via een omweg om op de juiste plaats nog even een andere geocacher met behulp van toetersignalen uit zijn eerste slaap te rammelen. Dat zal ‘m leren... ik niet op tijd slapen.. dan zij ook niet ! Piet van Lein
 18. GCHWMH Thursday, April 05, 2007 Lein found Spring (Unknown Cache) Op de top van de heuvel, kijk ik uit over mijn wereld. Gedachten dwalen, in tere lentestralen. De stilte van natuurpracht, hoorbaar diep in mij. Zon, schitterend in bewogen water. Om mij heen, opgaand los van tijd. Ik droom over de lente, als schoonheid pril geplukt. Lente, als fijn rijpend geluk. Lente is méér, zinnen prikkelend. Lente is, wanneer het groen mild is. Lente is, wanneer de hommels zoemen. Lente is, wanneer het bloemen brengt en hoop. Lente is, wanneer libellen zweven in ochtendrood. Lente is, wanneer vogels zingen en de prunus pronkt. Lente is, wanneer zon als sieraad schijnt. Lente is sterk, durf te voelen. Lente is, het gevoel van mij. Dank, Lein
 19. Wat ik me afvraag: op welke criteria worden de logs eigenlijk beoordeeld? Ik vind het nogal wat om op basis van één log iemand de beste logger van nederland te noemen?
 20. Lein

  Wat is het?

  Team Korilu kwam met het antwoord. Het is een Adela reaumurella, een langsprietmot. Bedankt voor het meedenken!
 21. In 2006 of 2007 is er ooit eens een competitie geweest voor het schrijven van een mooie log. Ik kan me herinneren dat er destijds niet veel animo voor was. Er waren in ieder geval niet veel postjes in dat betreffende draadje. Ik kan helaas het draadje niet terugvinden. Iemand anders misschien?
 22. Lein

  Wat is het?

  Weet iemand wat dit voor (zweef) vlieg is? Ik kan er even niet meer opkomen.
 23. Ik begrijp het. Dit werkt dan neem ik aan alleen met (caches met) childwaypoints?
 24. Ik heb het mooie tooltje (bijna) werkend op de HTC TyTN. Als ik een cache selecteer om de cachebeschrijving te kunnen zien krijg ik een leeg wit schermpje waarin staat Initial en de distance (dit zijn meters neem ik aan?). Ik krijg geen beschrijving in beeld. Als ik vervolgens de initial selecteer komt het radarschem in beeld. Wat doe ik fout?
 25. Lein

  Fotowedstrijd

  Een travelbug op de cachebeschrijving. (GCTGKK)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...