Spring naar bijdragen

Bappie-NL

Leden
  • Aantal bijdragen

    132
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Bappie-NL geplaatst

  1. Bappie-NL

    Reviewer(s) op vakantie?

    Na dit bericht gelezen te hebben ben ik toch maar weer even naar boven gegaan naar het begin van dit draadje, wat schreef BaJo nou precies? Zie je wel, ik lees nergens dat BaJo en/of VasCo in dit geval bang zijn dat ze een weekje langer moeten wachten op hun review, ook lees ik nergens dat ze zich vervelen. Wat ik er in las is dat BaJo en/of VasCo gewoon hun nieuwe caches even vast houden zodat de reviewer wellicht even lekker kan genieten van zijn wel of niet verdiende vakantie. Ik las een vraag over hoe de vakantie periode qua reviews verloopt... Kortom waar de reactie van Twin Peaks over gaat ontgaat mij...
  2. Bij deze bied ik mijn Mio P350 PDA aan met de originele software van TomTom 6. Deze combinatie is 7 maanden oud en ik heb er prettig mee gecached. In TT geef je de coördinaten in voor het startpunt, en als je vanuit GSAK de HTML bestanden exporteert naar de PDA lees je gemakkelijk de cache beschrijvingen onderweg. Makkelijker cachen bestaat haast niet. Reden van verkoop is dat ik inmiddels een Nokia N95 heb met internet. En het is zonde om de PDA zo maar verloren in de kast te laten liggen. Prijs: €250,=, Prijs nieuw op dit moment €400,= Uiteraard zitten alle assercoires erbij! Extra is een lederen beschermhoes en een screanprotector. Het geheel is zonder beschadigingen of defecten! Nog wat specificaties omtrent de Mio P350: Complete PDA met krachtige GPS-ontvanger Met de Mio P350 heeft u zakelijk én onderweg kilometers voorsprong. Deze GPS-PDA brengt u snel naar uw bestemming met zijn ingebouwde SiRFstarIII-GPS-ontvanger. Installeer uw favoriete navigatiesoftware en u kunt op pad. Windows Mobile 5 zorgt voor flexibele productiviteit waar u ook gaat. Navigatie op maat De Mio P350 is gemaakt om te navigeren. Kwestie van een PocketPC-navigatiepakket installeren, en gáán! Met een optionele TMC-ontvanger koerst de P350 bovendien om de files heen. Natuurlijk is hij compatible met de meeste navigatiesoftware, de keus is aan u. Stad, land en bergen vormen geen obstakel voor zijn krachtige GPS-ontvanger. Door zijn 20-kanaals-ontvangst vindt de P350 vrijwel meteen satellieten en berekent hij razendsnel nieuwe routes bij omleidingen. Of u de P350 nu staand of liggend gebruikt, de ingebouwde antenne trekt onder alle omstandigheden voldoende GPS-signaal uit de lucht. Volwaardige PDA-power De Mio P350 biedt meer vermogen in een compact pakket. Meer vermogen voor multimedia door zijn 400-Mhz-processor. Draai filmpjes en mp3'tjes af met Windows Mediaplayer 10. Synchroniseer afspeellijsten met uw pc via USB. Meer vermogen voor zakelijke toepassingen. De P350 draait op het gebruiksvriendelijke Windows Mobile 5 en komt standaard met Outlook voor uitwisselbaarheid op kantoor en onderweg. In de doos: PDA-houder zwanenhals met zuignap autolader 12V netvoeding 220V USB-kabel stylus cd-rom met software gebruikershandleiding Barbara...
  3. Bappie-NL

    Link naar GC.com profiel

    Oh zo raar vind ik jouw voorstel niet. Het is inderdaad wel zo dat je via de statsbar naar iemands profiel kunt gaan, maar inderdaad niet altijd zo. Niet iedereen weet hoe je dat in de handtekening zet bijvoorbeeld. Ik zou het ook wel handig vinden als er een optie kwam dat je met 1 druk op de knop iemands profiel kunt zien op GC.com. Wel vind ik dat er ook een optie moet zijn waarin mensen dit zelf uit kunnen schakelen. Wil iemand echt niet dat zijn profiel gevonden wordt op GC.com via het forum moet deze wel de mogelijkheid hebben om dit uit te schakelen.
  4. Wat nou als hier massaal "Nee" wordt gestemd? Moet dat de FTF-ranking maar verdwijnen en dus een grote sport voor velen cachers die graag een FTF scoren komen te vervallen? Rare Poll, een Poll omdat er nog nooit een Poll over is geweest. Hmz...
  5. Zie statsbar... Ik cache bijna altijd samen met mijn hond, zeg maar gerust altijd op misschien 1 of 2 caches na zonder hond. Eerder logde ik onder de naam sunnydyke, waar dat vandaan komt weet ik niet eens meer. Het is een nickname die ik ooit eens verzonnen heb en zo door de jaren heen zo een beetje mijn tweede naam is geworden. Echter voor geocaching vond ik die naam niet leuk. Uiteindelijk logde ik toen altijd met sunnydyke + hond Remy. Nu niet meer... tis gewoon Doggie Team geworden! Met maar 1 emailtje is je teamnaam tegenwoordig zo veranderd. En daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt.
  6. Wie bedoel je met "jullie"? Iedereen die dit draadje leest/volgt? Dat kan nog een drukke boel worden in je mailbox. Mijn advries is hou dit draadje gewoon in de gaten.
  7. Toen ik mijn GPS aanschafte had ik zelf als vereiste staan dat er Topo kaarten op moesten kunnen staan en dan ook nog in kleur, dat vond ik mooi. Dus met mijn Garmin Legend Cx schafte ik ook meteen de Topo kaarten aan. De eerste 70 caches heb ik allemaal gevonden middels de topo kaart. Later vond ik de optie van de pijl in mijn GPS. En ben die toen eigenlijk gaan gebruiken omdat ik dat veel gemakkelijker vind in gebruik. Je kijkt je dan niet steeds blind op de kaart, inzoomen uitzoomen.. Nee gevoon even een blik op de GPS, we moeten ergens die kant op. Toen vond ik dus de aanschaf van de Topo kaarten weer een onoverdachte aanschaf. Maar later heb ik echt wel een heel aantal caches gelopen waarbij ik toch heel blij was met de Topo kaarten. Wat dacht je van heel waterrijke gebieden? Op de Topo kaarten kun je zien aan welke kant je van het water moet zijn, heel handig vind ik! Of bij bossen waarbij het echt niet zo heel duidelijk is wel pad het goede nou is. Of zoals gisteren toen ik "de Cirkel" aan het lopen was in de omgeving van Oisterwijk. Deze cache gaat in het begin steeds over verharde wegen en paden, ik wil het liefst onverhard lopen, dus wijk ik dan af van de route en kies mijn eigen onverharde weg. Daar vind ik de Topo kaarten echt handig voor. Komt misschien ook door mijn voorkeur voor caches waarbij de afstand tussen de waypoints toch minimaal 500 meter is. En niet steeds een paar tientallen meters en weer weet ik het hoeveel berekeningen te moeten maken, ik hou van lopen en genieten van de natuur, niet van rekenen tussen het asfalt. Uiteraard heb ik de Topo kaarten ook op mijn laptop staan, maar daar doe ik eigenlijk niets bijzonders mee. Hooguit even snel checken of ik een puzzel een beetje goed heb opgelost, maar dat kan net zo goed in Google Maps. Maar voor mij geldt wel dat ik de Topo kaarten een aanwinst vind voor je GPS, het is echt wel zo dat geocachen ook zonder te doen is, maar soms zijn ze gewoon handig. Ik zou geen Topo kaarten aanschaffen voor op de pc. Daar kan ik het nou met gemak zonder af... En nou vraag ik me toch af waarom Topo kaarten handig zijn voor je eigen caches? Ik ben bezig om er eindelijk ook eens een paar neer te gaan leggen, maar waarvoor zou je de Topo kaarten daar voor gebruiken? Ik dacht aan een aantal keren het gebied verkennen, wat is leuk om te laten zien? Dan een keer volledig lopen met GPS, de tracklog opslaan... wat punten nemen om wat vragen te stellen, dan weer lopen om alles te checken, wellicht nog 3 keer, klopt het allemaal wel... etc etc... Ik had hier nog helemaal niet aan Topo kaarten gedacht gedacht eigenlijk...
  8. Bappie-NL

    Geo-Dor

    Oké dank je!!! Ik doe voor de rest dus lekker niets, probleempje is al opgelost.
  9. Bappie-NL

    Geo-Dor

    Nee het gaat me niet om de statistieken, maar om de "verloren" gegaande Geo-Dor uitreikingen. Ik heb er een aantal uitgereikt maar kan nergens achterhalen ofdat ze echt verdwenen zijn door bijvoorbeeld mijn naamsverandering, of dat ook dit een tijdelijk iets is. Die statistieken komen vanzelf wel weer goed, dat boeit me niet zo. Maar ik zou het wel jammer vinden als ik denk caches een Geo-Dor te hebben toegekend en dat blijkt in werkelijkheid niet zo te zijn.
  10. Bappie-NL

    Geo-Dor

    Hoi... Even een vraagje vanaf mijn kant. Ik heb er naar gezocht op het forum maar kon nergens een antwoord vinden. Gisteren heb ik de Bedevaart II cache gelopen en vond die zo geweldig dat ik hem echt wel een Geo-Dor waard vond. Maar wat schertst mijn verbazing! De Geo-Dors die ik eerder heb vergeven zijn allemaal verdwenen. Ik kan spontaan nog 12 Geo-Dors uitgeven. Volgens geocaching.nl heb ik 247 caches gevond (zijn er in werkelijkheid 254) en dus kan ik weer 12 Geo-Dors vergeven. Kan dit te maken hebben met de naamsverandering die ik onlangs heb ondergaan en moet ik dus de caches die ik een Geo-Dor had toegekend opnieuw deze toekennen? Of is er iets anders aan de hand? Alvast bedankt voor jullie reacties!!!
  11. Gezien de grote van de papiertjes die hier in zitten lijkt het mij ook niet zo'n succes.
  12. Bij mij was het binnen 3 uur geregeld. Ik heb een heel kort mailtje gestuurd naar contact@groundspeak.com met daar in het verzoek mijn oude naam sunnydyke te veranderen naar Doggie Team. Maar wellicht zijn er inmiddels wel heel veel verzoekjes binnen gekomen om namen te veranderen en hebben ze het daar nu heel druk mee. Als het heel lang gaat duren zou ik er gewoon nog een mailtje aan wagen. Je weet maar nooit. En zie! Ook hier op het gc.nl forum is het helemaal goed gekomen! Thanks to Geoman!!! De eerste stickers zitten alweer in logboekjes en logrolletjes, dit keer ben ik wel erg trots op het eind resultaat. Ze zijn erg leuk geworden.
  13. Buitenom het feit dat een PDA nogal kwetsbaar is, vind ik het grootste probleem de accuduur, na 3 a 4 uur is ie echt leeg en als je de cache dan nog niet gevonden hebt, kun je onverrichte zaken weer naar de auto om of weer naar huis te gaan, of je PDA eerst daar weer op te laden voordat je weer verder gaat, maar ja waar stond de auto ook al weer? Ik gebruik mijn PDA met TT om naar de parkeer mogelijkheid te rijden en vanaf daar ga ik verder met mijn Garmin Legend CX. Een prima combi. Maar ja, wel even een aanschaf daar heb je gelijk in.
  14. Dat kun je niet zelf veranderen, daar heb je iemand van de Admin voor nodig. Ik heb even gezocht hier op de site en kwam deze link tegen: http://forum.geocaching.nl/index.php?act=S...mp;CODE=leaders Ik heb vrijdag Geoman een PB gestuurd maar nog niets gehoord, is natuurlijk ook pas kort dag. Maar elders op het forum wordt wel gemeld dat het uiteindelijk wel goed komt. Ik wacht dus gewoon nog even af...
  15. Jippie!!! FF downloaden en printen maar! Ik wil bij deze toch even kwijt dat ik het een waanzinnig leuk magazine vind. Hartelijk dank voor de inzet aan de gehele redactie en iedereen die verder nog meer zijn of haar steentje bij draagt!!!
  16. Vanavond het verzoekje ingediend en nu al veranderd!!! Slechts 3 uurtjes geduurd! Geweldig!!! Morgen nieuwe stickertjes maken, ook leuk om te doen... en dan snel een cache zoeken om mijn nieuwe stickertje te plakken. Ben nog even naar de buren gelopen voor een Engels woordenboek, dat van mij ligt vast ergens, maar waar? Doggie, doggy het kan beide... dus koos ik uiteindelijk maar voor Doggie... Ik ben er in ieder geval heel blij mee, nou doet Remy voortaan ook volledig mee!!! Greetz... From het Doggie Team...
  17. Thanks... dan wordt het dus Doggie Team... Leuk!!!
  18. Hmz misschien toch een goed moment om mijn naam te veranderen naar Doggie Team. Waarom? Gewoon omdat ik dat wel leuk vind. Als ik ergens trots op ben is het op mijn kanjer van een hond! Leuke manier om daar op die manier blijk aan te geven. Maar is het nou Doggie of Doggy? Sunny...
  19. Heey... Bedankt!!! Door jouw reactie viel bij mij het kwartje... de link gewoon in mijn profiel gezet en toen de provincies aangepast waar ik ben geweest... inderdaad een sterretje achter de provincie maakt de provincie groen... Leuk leuk leuk!!! Sunny...
  20. Ja, kijk dat is wat ik zoek! Geen kaart van de wereld, geen kaart van Europa maar een kaart van Nederland per provincie aan te geven waar je bent geweest... Maar uit de boven staande link kom ik niet uit. Ik krijg de keuze om het bestand op te slaan, doe ik dat dan wordt het niet herkend door Windows (XP). Wie heeft een link die ook voor mij werkt van een kaartje van Nederland waar je zelf in aan kunt geven waar je bent geweest? Alvast Bedankt!!! Sunny...
  21. Bappie-NL

    Vers gras tegen muggen?

    Tja, da's lekker ben net een dag gestopt met roken... Maar in die 23 jaar dat ik wel gerookt heb, werd ik net zo goed slachtoffer van aanvallende leegzuigende muggen... Gelukkig voor mij dus geen reden om weer te beginnen met roken. Of vers gras helpt, denk het niet. Muggen zwermen ook boven grasvelden. Lijkt mij dus dat ze daar dan ook niet te zien zouden moeten zijn, zeker niet als het gras bijvoorbeeld net gemaaid is. Echter zijn ze er dan ook! 'Vroeger' zweerde ik bij Autan, tegenwoordig zijn ze daar ook immuum voor. Het gebeurd regelmatig dat ik s'ochtends wakker word met een aantal beten op gezicht en armen terwijl ik me toch goed inspuit voor het slapen gaan. Ik heb een kanjer van een citroenplant in mijn kamer staan, ook dat helpt niet! Bij de Zeeman 2 vliegenmeppers voor 99 ct. Dat helpt!!! Sunny...
  22. Bappie-NL

    Delete waypoint in GPS

    Oh jawel! Tripcomputer, menu, reset... kies dan Wis alle waypoints... en weg zijn ze! Ongeacht welk symbool wat er aan vast hangt. Althans dat werkt voor mijn Etrex Legend Cx wel zo. Ik delete na thuiskomst en alle logjes geschreven te hebben en GSAK bijgewerkt te hebben standaard alles op de GPS. Sunny...
  23. Bappie-NL

    Het kiezen van een GPS

    Gefeliciteerd met de aanschaf en uiteraard met het vinden van je eerste cache! Ik heb zelf de Etrex Legend Cx en mij hoor je ook echt niet klagen over de ontvangst. Ik vind het formaat erg handig, lekker handzaam. Voor in de auto vind ik hem weer ongeschikt gezien het kleine formaat beeldscherm maar daar heb ik TT voor, die babbelt mij wel naar plaats van bestemming. Wat ik me nou afvroeg, heb je de Topo kaarten van NL er ook bij? Ik raad je aan om die niet al te veel te gebruiken als je die er bij hebt gekocht. Die fout maakte ik in het begin. Toen ik later meer met de pijl ging werken ging ik de GPS al snel beter begrijpen. Ik gebruik de kaarten eigenlijk alleen als ik verwacht ergens water tegen te komen, aan welke kant van het water moet je dan zijn? Dat is wel handy! Heb je er een handleiding bij dan is het erg handig om die eens goed door te nemen, dan zie hoeveel mogelijkheden je GPS heeft. Goed lezen en veel uitproberen, moet je eens zien hoe snel je het onder de knie hebt! Ik vind zelf de Etrex erg makkelijk in gebruik. Toch zal mijn volgende GPS over een aantal jaar zonder die klick-joystick zijn. Dat is het enige nadeel van mijn GPS vind ik. Ik blijf het idee houden de GPS "op zijn kop" te moeten gebruiken. Sunny...
  24. Bappie-NL

    travelistic

    Leuk filmpje! Moet je eens letten op het logboekje wat ze vind bij haar 1ste cache. Wat nou logboekje vol!!! Sunny...
  25. Ik denk eerder dat het voor velen moeilijk te verhapstukken is dat er zo weinig donateurs zijn in vergelijking met het aantal actieve cachers in Nederland. Ik denk niet dat er zo weinig donateurs zijn omdat er geen 'meerwaarde' aan hangt. Wellicht wordt geocaching.nl wel door heel veel mensen gebruikt, maar is men zich er niet van bewust dat GC.nl mede door donaties in leven wordt gehouden. Mij is op GC.nl ook nooit eerder de tekst helemaal onderaan opgevallen, sterker nog ik ben er naar opzoek gegaan door de vele reacties eerder gegeven. Lang niet iedereen leest het forum waar breed uitgemeten wordt wat de donatie inhoudt. Op GC.nl staat helemaal onderaan wel de opmerking dat je een donatie kunt doen voor het in leven houden van de site. Maar zelf vind ik wel dat het met enige grote verre afstand over komt. Ik zou kiezen voor een plaatsje of 3 hoger op de site met een pakkend mooi kort en bondig verhaaltje met wat fleurigheid. Zodat de afstand wordt verkleind. Wellicht bereik je op die manier wat meer mensen die het forum niet lezen en dat mensen dan meer 'begrijpen' wat ze precies steunen met hun donatie. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die nadat ze gelezen hebben waar hun donatie o.a. aan besteed wordt graag dat tientje willlen betalen. Maar dat niet eerder hebben gedaan om wellicht dezelfde reden als ik dat niet zou hebben gedaan bij het lezen van de tekst zoals die er nu staat. Niet iedereen staat uit zichzelf stil bij het vele werk wat wordt verricht of de kosten die worden gemaakt. Nu vind ik er een beetje sfeer hangen dat mensen te "beroerd" zijn om vrijwillig te betalen voor GC.nl en dat vind ik jammer! Ik ben ook geen donateur en dat is geen vrijwillige keuze. Sunny
×
×
  • Nieuwe aanmaken...