Spring naar bijdragen

Zijn er lessen voor scholieren/jongeren?


Rudibu

Aanbevolen berichten

Ik ben zelf een newbie (met slechts 1 cache gevonden). Vorig jaar heb ik met de jongeren van mijn werk een tocht gedaan in het Loetbos. Vrijdag 12 mei gaan we op pad in het Schiebroekse Park.

 

Ik wil graag de jongeren van mijn werk (14 tot 16 jarigen met ernstige gedragsproblemen) een korte les geven over geocaching: een uitleg over het fenomeen; uitleg over satellieten en coördinaten; hoe een gps-ontvanger werkt (wij hebben twee garmin e-trex); een oefening met de ontvanger en het invoeren van coördinaten.

 

Weet iemand of er al dergelijke lessen beschikbaar zijn? Ik ben zelf al wel begonnen met het schrijven aan de hand van informatie van internet, maar ik heb niet zo'n zin om het wiel opnieuw uit te vinden.

 

 

Rudibu.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Mijn verpletterende dank aan u allen! Vooral natuurlijk aan Kapitein Haak.

 

Ik ga het eerst goed doorlezen en kijken wat ik kan gebruiken of nog moet aanpassen. Mijn doelgroep is klein (ongeveer 16 personen) maar heel divers (van VMBO-basis tot en met VWO).

Maar met deze informatie kan ik aardig aan de slag. Nogmaals dank.

 

Rudibu.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 10 months later...

Hoi :book: . Ik ben zelf ook nog een newbie (nog maar 3 weken bezig). Ik ben nu en beetje door dit forum aan het bladeren en kom jou vraagje tegen. Misschien ben je helemaal voorzien, maar anders weet ik nog wel iemand voor je. Ik ken een aardrijkskunde docent die zich helemaal gespecialiseerd heeft op het geven van gps/geocaching cursussen, ook (en misschien wel in het bijzonder) voor middelbare school leerlingen. Hij heeft dus veel ervaring met jouw doelgroep en weet vanuit pedagogisch standpunt heel goed de stof over te brengen en op de juiste manier. Het is een beetje laat, maar ik hoop dat je er wat aan hebt. En als je al voorzien bent hoop ik dat het tot volle tevredenheid is. Als je meer wilt weten, mail mij dan via geocaching.nl.

Succes en veel plezier,

 

No-Name

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...