Spring naar bijdragen

Staatsbosbeheer: Blijf Weg Uit Het Bos Na Zomerstorm


Peetee

Aanbevolen berichten

Staatbosbeheer, waarschuwing voor zondag 26 juli:

 

 

Mensen die zondag naar buiten willen, kunnen beter niet naar het bos gaan. Na de storm van zaterdag 25 juli hangen veel takken van bomen los, waardoor het gevaarlijk kan zijn.

In de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland en Utrecht is de schade in de natuur het grootst. In de rest van Nederland valt het mee. Maar ook daar is het beter het bos een dagje te mijden. Bezoekers zijn van harte welkom in de meer open natuurgebieden, zoals duinen, polders, uiterwaarden en heide.

Boswachters hebben zaterdag al veel omgewaaide bomen verwijderd van wegen en paden. Ook zondag inspecteren ze bomen en bossen op gevaarlijke sitiuaties, zoals takbreuken. Dat zijn takken die afgebroken zijn, maar nog in de boom hangen. Bij het kleinste zuchtje wind kunnen die alsnog naar beneden komen.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

weer eens sterk overdreven, vandaag in de bossen bij Castricum gecached, (daar waar de harde woei was) op een boel losgerukte bladeren en kleine takjes maar een paar grote gebroken takken gezien , enkele omgewaaide bomen, jammer alleen dat juist 1 van die paar omgevallen bomen precies ons pad blokkeerde en we daarom een omweg van bijna 2 kilometer, en gehinderd door wat mul zand, in de regen moeten maken.

 

Barny

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik was zelf vanmiddag op het Dwingelderveld. Ook daar viel het heel erg mee. Maar goed, Drenthe is dan ook geen kustprovincie, waar de storm op het hevigst was.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een waarschuwing is op zijn plaats, maar ik heb afgelopen middag toch een eindje gefietst en heb omgevallen bomen gezien. Het voordeel van omgevallen bomen is dat zij niet meer om kunnen vallen. Het risico van leed door takkenwijven is aanzienlijk groter dan het risico beneveld te worden door een tak van de jeneverbes. Thuis draag ik een valherm. Beetje flauw, mijn eega is een roos met slechts weinig doornen. Handschoenen zijn voldoende.

 

Moraal van het verhaal, gebruik je gezonde verstand wanneer je het bos ingaat. De kans dat een teek verliefd op je wordt is vele malen groter dan dat je wordt gebeukt door een beuk.

  • Top! 2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...