Spring naar bijdragen

Schoenen Die De Weg Wijzen...


Aanbevolen berichten

Wat is er nou mooier dan schoenen die de weg wijzen? Nou, ze bestaan! Schoenen met en gps aan boord.

 

De Engelse ontwerper Dominic Wilcox kreeg van de Global Footprint Project in Northhamptonshire – de schoenmakers regio in Groot-Brittanië – de opdracht een nieuw soort schoen te ontwikkelen. En aangezien Wilcox de vrije hand kreeg, kwam hij met het idee om schoenen te maken die je de weg naar huis wijzen.

 

Gps

Dominic bedacht het concept om een paar schoenen uit te rusten met een gps ontvanger en wat lampjes in de neus van beide schoenen die je de richting wijzen van het te lopen pad naar je bestemming. Hoe hij op het idee kwam? Kijk naar de film Wizard of Oz en je hebt het antwoord.

 

Leds

De techniek in de schoenen is verzorgt door Becky Stewart en de schoenen zijn gemaakt door Stamp Shoes in Northhampton. In de hak van de schoen zit de hardware van de gps en de antenne is een lipje aan de hiel van de linker schoen. In de neus van de rechter schoen zitten aan aantal leds die aangeven hoe ver je van je bestemming verwijdert bent en in de linkerschoen geeft een kompas van ledjes de richting aan die je moet lopen. Door de hakken tegen elkaar aan te klikken – net als Dorothy in de Wizard of Oz – wordt ge gps in werking gezet en geven de leds de richting en afstand aan.

 

Computer

‘Maar hoe weten de schoenen nou waar je heen moet’, zie ik je denken. Dankzij een kaartprogramma en een USB aansluiting kan je elke willekeurige bestemming in de schoenen uploaden. Dan is het een kwestie van de schoenen aantrekken, de hakken klikken en de leds wijzen je de weg. Handig! Of beter: voetig!

 

Te koop?

Het ziet er niet naar uit dat de schoenen binnenkort in de verkoop gaan. Voorlopig blijft het bij dit chique paar heren schoenen. Aan Dominic werd al wel gevraagd of hij niet een paar echte bergschoenen voor op pad wil maken.

 

Bekijk de video: http://vimeo.com/49425556

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...