Spring naar bijdragen

Geschiedenis van ......


Waterboys

Aanbevolen berichten

Deze link brengt je bij een pagina van Scout die een gekleurd verhaal heeft geschreven over de History of Geocaching. Scout is blijkbaar meer gecharmeerd van Navicache. In Europa is deze geocaching site niet echt populair. Alleen in Duitsland is er wat belangstelling.

Wat wel leuk is in dit verhaal zijn alle opgenomen links met historische documenten over het prille begin van geocaching in de USA.

 

Een andere interessante site over het begin van geocaching is te vinden op Kimbo's Geocache Page. Ook in dit verhaal fantastische links naar de nieuwsgroep sci.geo.satellite-nav en email correspondentie.

 

- 3 juni 2000: 1ste Europeese geocache in Ierland - Bray Head, County Wicklow, Ireland -- Chris O'Byrne

- 14 juni 2000: 2de in Zweden - "Noodle Stash" by Tobias Radeskog

- 17 juni 2000: 3de in Belgie en 1ste in de Benelux - Reuland by Pierre Cao

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Scout zingt al heel lang te pas en te onpas hetzelfde liedje. Duik maar eens in newsgroup alt.rec.geocaching (waar nu ook een groep Duitse geocachers tijdelijk onderdak heeft gezocht bij gebrek aan iets.)

Amper was er Geocaching of ze hadden al toestanden.

Er verschenen diverse mensen die andere dingen wilden, die zelf dingen wilden doen die anderen al deden of die vonden dat dingen niet gedaan moesten worden.

Maar het is allemaal geschiedenis: de honden blaffen, de karavaan trekt verder.

Het lijkt een beetje op de eindeloze controverse Windhoos Linux. Het ene is commercieel (geocaching.COM) en wordt door velen gebruikt en het andere (navycache) is Open Source, gratis en veel mensen dragen hun steentje bij.

Zeker in Duitsland leeft bij een aantal spraakmakende personen het idee dat commercie en geocaching niet samengaan. Dat gc.com speciale mogelijkheden biedt aan 'paying guests' wordt heftig bekritiseerd: de extra diensten zouden voor iedereen gratis moeten zijn. En dat ze 'geocaching goodies' verkopen is ook niet kosjer.

Travel Bugs worden gezien als een kapitalistische uitwas. Men gebruikt in die kringen de 'geolutins': net zoiets (een beetje) maar wel gratis.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...