Jump to content

MoonenMonkeys

Leden
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About MoonenMonkeys

 • Rank
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Magellan explorist 210/GPSmap 60csx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  1,5 jaar

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Ik heb een bijna ongebruikte Magellan Explorist 210 te koop, is dat iets? Brigit
 2. Wij zijn net terug uit Engeland en voorheen maakten wij ook altijd een uitdraai op papier, maar de helft van de caches doe je bij nader inzien niet, en soms kom je opeens in de buurt van een cache en heb je die dus niet uitgedraaid. GSAK vond ik nogal ingewikkeld en daar moet je voor betalen. Nu ontdekte ik vlak voor de vakantie EasyGPS. Ik maak een pocketquery en lees die in EasyGPS in en ook nog in Mapsource. In Mapsource zit nl. de kaart en in EasyGPS zitten alle beschrijvingen. Het is ons op die manier aardig gelukt om te cachen, 40 in één week waarvan een hoop zonder dat ik vooraf de beschrijving had geprint. Nu bedachten we dat we b.v. in de buurt van een plaats wilden gaan wandelen omdat daar een leuke ronde vol caches lag, we schreven even de details over in een schriftje (soort cache, hint en evt. bijzonderheden) en zo konden we op stap. Een aanrader trouwens, de Cotswolds, vol met hele leuke caches en geweldige wandelingen. Dat wordt afkicken de komende weken! MoonenMonkeys.
 3. Ik vind dit wel wat kort door de bocht allemaal. Natuurlijk laat ik mijn leerlingen geen bestaande cache zoeken, ik snap ook wel dat de kans op een rip daarmee aanwezig is. Niet per se door mijn leerlingen, maar misschien wel weer door vriendjes die er van horen. Maar ik maak gewoon zelf een leuke route door een gebied en stuur de leerlingen zelfstandig op pad met hun GPS. Wat ze er van leren? Misschien omgaan met een GPS? Alhoewel... ik spreek over groep 7/8 van de lagere school en ze weten vaak al heel snel hoe de knopjes werken. Ze lopen in een groepje door de natuur, ik kan ze onderweg allerlei opdrachten meegeven, foto's laten maken, opdrachten meegeven m.b.t. het samenwerken... ik kan vanalles bedenken. Dus waarom niet? Ben eens een beetje creatief!
 4. Kweenie hoor, nemen jullie je hobby niet een beetje te serieus? Als je er zelf maar plezier aan beleeft, daar gaat het wat ons betreft om. En we stoken de buren, team RexenRakker een beetje op maar dat is het dan ook. We kunnen de mensen die al langer dan ons cachen toch niet inhalen en hebben ook niet de tijd en de behoefte om dat te doen. Een virtual loggen is leuk, vooral als we de oplossing vanachter de computer hebben kunnen vinden. Een earthcache is leuk als we toch al in de buurt waren. Maar die lijst met "founds" heeft verder niet zoveel betekenis. Vinden wij dus. Maar de discussies de afgelopen dagen, niet alleen over dit onderwerp, maken ons wel wat huiverig om onze mening hier te delen
 5. Toelichting: Na een teamuitstapje waarbij we een aantal korte opdrachten met de GPS moesten doen en daarbij natuurlijk steeds een "schat" vonden was ik er erg enthousiast over. Leek me ook leuk voor de kinderen, goede smoes om er eentje te kopen. Sindsdien zijn we er lekker mee bezig, maar niet zo heel fanatiek. Maar vooral op vakantie kijken we goed of er in de buurt ook caches liggen want die brengen je vaak naar onverwachte en mooie plekjes. En stiekem ga ik af en toe een rondje uitgepuzzelde caches rijden om het gemiddelde ietwat op te krikken en in ieder geval de buren die wij hebben aangestoken, voor te blijven.
 6. Kun je hem niet beter huren in de buurt van waar je op kamp bent? Wij hebben laatst een goede ervaring opgedaan met het nieuwe filiaal van Waypoint in Vessem (Noord-Brabant). Wij huurden 6 apparaten (ik geloof Etrex Vista Hx) voor 1 dag. Maar op de dag dat we ze nodig waren was het filiaal niet open. Uiteindelijk mochten we de apparaten al op zaterdag halen en op woensdag terugbrengen. We hoefden maar voor 1 dag te betalen (10 euro per apparaat, 100 euro borg).
 7. Ik gebruik Mapsource. Ik download alle caches in de buurt (middels een pocketquery maar dat kan alleen als je premium member bent) en dan bewerk ik ze. Ik pas de namen aan, ik zet bij de opmerkingen de hints als die er zijn. Ook bij puzzelcaches die ik heb uitgepuzzeld zet ik er op deze manier de gevonden coördinaten in. Dan is het ook soms wel handig om te vermelden of het om een micro, normal etc. gaat. De puzzelcaches doen we vaak als oppikker als we ergens in de buurt aan het wandelen zijn en ik heb dan niet altijd een uitdraai bij me. Ik vind het niet zo'n werk om het via Mapsource te doen. Eventueel nieuwe caches voeg ik steeds toe en caches die we hebben gedaan, verwijder ik. Zo heb ik steeds een bestandje dat voor mij actueel is en dat kan ik steeds weer naar mijn apparaatje sturen. GSAK heb ik niet, Ozi ook niet. Groeten!
 8. In Google Earth mag je maar een bepaald maximum aantal caches "bekijken". Het simpelste is om de KML even opnieuw te downloaden en te installeren.
 9. Het zou een leuke functie zijn als je dan ook automatisch een mailtje kon krijgen als je friend een cache gevonden heeft, volgens mij kan zoiets niet? Of heb ik het fout?
 10. Nou ja, ons team bestaat uit mijn man en ik en onze vier kinderen. Het zijn echte apen. Daarmee zijn de papa en mama dus ook automatisch een aap geloof ik vandaar de MoonenMonkeys. Ik weet het, niet goed gespeld op z'n engels maar wel leuker zo.
 11. Wij zijn laatst in Benidorm geweest en hebben vooraf, m.b.v. Google Earth en de KML de caches in de buurt "in kaart gebracht". Met behulp van een gedetailleerde wegenkaart kom je vervolgens wel op het startpunt uit (onze GPS is niet zo geavanceerd). Eventueel kun je een uitdraai van Google Earth maken waarop je kunt zien waar de caches liggen, of met Google maps. Je komt op die manier op prachtige plaatsen!
 12. Aangezien wij maar een simpele Magellan explorist 200 hebben waar ik geen punten naar kan downloaden, print ik vooraf altijd een aantal caches uit in de buurt van ons vakantieadres (of adressen). Ik zoek de leukste uit op basis van moeilijkheidsgraad en gebied. Ik probeer e.e.a. te combineren met plaatsen die we toch al wilden bezoeken, maar zoek ook in onbekende gebieden. Spoilerfoto's zet ik op m'n mp4 speler of mobiel of print ze uit in zwartwit want ik heb geen kleurenprinter. Tot nu toe gaat dat prima. We hebben het op deze manier in Engeland en Duitsland gedaan, en onlangs ook in Spanje. Loggen doe ik vervolgens ergens waar internet is, bv dit jaar in Spanje kon dat in het hotel. Op het moment dat ik dan door m'n papieren caches heen ben, omdat we heel fanatiek gezocht hebben , dan kan ik desnoods weer een paar nieuwe caches zoeken ook weer bij een internetfaciliteit. Het werkt voor ons wel prima zo, en qua kosten valt het ook wel mee. Internetten kostte me nu in Spanje 1 euro voor 20 minuten, genoeg om een aantal caches en TB's te loggen. Het is een fantastische manier om op onbekende plaatsen te gaan wandelen waar je anders waarschijnlijk niet zou komen.
 13. Ik neem meestal als eerste een kan koffie mee. Dan volgt de rest vanzelf. Alhoewel, laatst moest ik na 10 minuten de auto omkeren omdat ik... juist ja, m'n GPS (Magellan Explorist 200) vergeten was Verder heb ik bij me: GSM, pennen en potloden, zaklampje, cachebeschrijving, map met andere caches en opgeloste puzzels voor als ik er toevallig (of met opzet) langskom en nog tijd heb om er eentje mee te pikken. Ook zitten er goodies in m'n tas. Als ik alleen op stap ga, haal ik meestal niets uit een cache, behalve TB's en coins. Maar we gaan ook vaak met het hele gezin op zoek en dan zijn de goodies nodig. Een fototoestel heb ik meestal ook bij me, net als een klein EHBO setje. Oja, mijn portemonnee met inhoud vergeet ik ook bijna nooit. MoonenMonkeys
×
×
 • Create New...