Spring naar bijdragen

bussie

Leden
 • Aantal bijdragen

  85
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over bussie

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 30-04-1971

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSMAP60CS
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  augustus 2002

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Je moet in het rechtermenu op de www.geocaching.com/my pagina onder "Premium Features" de coördinaten wijzigen onder "Setup notifications" voor de mailberichten. In je pocket queries kan je aangeven dat je vanaf een ander coördinaat dan thuis een query wil hebben. Ik heb zelf een aantal verschillende pocket queries aangemaakt op locaties waar ik regelmatig ben (zoals bijvoorbeeld werk) die ik niet automatisch laat berekenen/opsturen.
 2. Quote .com nieuwsbrief: -------------------------------------------------------------------- I. Geocache Navigator now available for free on select Nokia phones -------------------------------------------------------------------- A free ad-supported version of the popular Trimble Geocache Navigator application is now available for Nokia N95, Nokia N82 and Nokia 6110 Navigator phones. Geocache Navigator is the first fully featured geocaching application for the mobile phone. It turns a GPS-enabled phone into a single geocaching tool that is linked directly to Geocaching.com's cache listings and provides you with real-time access to caches near your location. This allows you to enjoy geocaching without having to use a standalone GPS unit, cables or cache data printouts. If you have a Nokia N95, N82 or 6110 Navigator phone on a network allowing you to use the phone's built-in GPS, you can get a free download at http://www.GeocacheNavigator.com/nokia Alternatively, text CACHE to 32075 (US & Canada) / +44-77-8148-8133 (other countries), or visit m.getgn.com from your phone for the free download. View the video showing geocaching with Geocache Navigator on a Nokia N95 phone at http://www.GeocacheNavigator.com/video -------------------------------------------------------------------- Ik heb 'm geïnstalleerd op m'n N95 en het werkt perfect. Na koppeling met mijn account kon ik direct zoeken naar bijvoorbeeld de dichtst bijzijnde caches die ik nog niet gevonden heb binnen een straal van 10 km. Vervolgens kan je ermee navigeren en als je toch een permanente verbinding met internet op je telefoon hebt voor een vast bedrag per maand is het ook nog mogelijk om de bijbehorende kaarten erbij te downloaden, waarbij nog kan worden gekozen uit verschillende kaartweergaven. 1e indruk; Het ziet er erg mooi uit, nu nog een keer in het veld testen. Het is zeker een leuke tool om te hebben voor wanneer batterijen leeg zijn of geen normale gps ontvanger beschikbaar is. De telefoon heb ik in ieder geval altijd en overal op zak, daar is mijn gpsmap toch ff te groot voor...
 3. Ik heb ook zojuist ook even de uitzending gekeken via "uitzending gemist" op talpa.tv. Als je alleen het geocaching onderwerp maar niet de hele uitzending wil bekijken kan je de eerste twee hoofdstukken overslaan, het onderwerp begint bij het derde hoofdstuk. Ik vond de uitzending wel ok. Je moet begrijpen dat in zeer korte tijd uitgelegd moet worden waar het om gaat aan mensen die er nog nooit van gehoord hebben. Geocachers zijn inmiddels al zodanig bekend met het fenomeen dat een uitzending zoals deze al snel onvoldoende gevonden wordt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet graag daar aan tafel had willen zitten om het hele spel uit te leggen, Jeroen heeft dat wel gedaan. Hier wordt altijd gesproken in de gedachte dat WIJ als groep geocachers niet gelukkig zijn met dit soort uitzendingen, waarom is er dan geen officiële vertegenwoordiger van geocaching.nl (of wat dan ook) met Talpa gaan praten over de inhoud van de uitzending over het onderwerp? Met dit bericht wil ik de negativiteit die ik proef uit vele berichten van deze topic wat dimmen. Jeroen is een enthousiaste geocacher die graag over zijn hobby wil vertellen en dat heeft hij ook gedaan toen hem dat werd gevraagd. Hij is zeker geen slachtoffer te noemen.
 4. bussie

  HULP GEVRAAGD !

  Wat een verschrikkelijk nieuws. Heel veel sterkte, ik hoop dat ze weer snel opduikt. Team "Ko", Reina & Marco.
 5. Ik heb een fietsstandaard voor mijn al redelijk afgeleefde eMap. Ook bij mij komt dit euvel regelmatig voor en dan valt ie zelfs uit als ik op een hobbelig wegdek fiets. Regelmatig verwisselen van de batterijen heeft tot gevolg dat de contacten, zoals Pyne al omschrijft, naar binnen gebogen gaan zitten. Probleem is inderdaad op te lossen door ze weer iets terug te buigen en een papiertje bij de batterijen te doen zodat ze wat strakker zitten. Na verloop van tijd treedt het euvel weer op en dan moet je het dus opnieuw doen.
 6. bussie

  Extra optie Mileu

  Allereerst moet ik zeggen dat ik het niet leuk vind om in een trashy omgeving naar een cache te moeten zoeken. Ik wil daar echter wel aan toevoegen dat zwerfvuil op een gegeven moment op bepaalde plaatsen belandt en vervolgens blijft "hangen", zodat het er aldaar erg vuil uitziet. Om actief mee te helpen het milieu schoon te houden hebben ze volgens mij in de US "cache in, trash out" (CITO) bedacht. Eigenlijk niet zo'n slecht idee van die Yanks, want vele cachers kunnen een verschil maken wat dit aangaat. Het lijkt me helemaal niet zo'n slecht idee als wij als Nederlandse cachers ons hierbij voegen. Zeker nu de Nederlandse overheid bezig is met de actie "Een beter milieu begint bij jezelf". Ik kan me voorstellen dat het opruimen van vuil dat je tegenkomt niet altijd erg prettig is, zoals heroïnespuiten of condooms, dat moet waarschijnlijk professioneel worden opgeruimd. Heel veel vuil is echter prima op te ruimen door bij het cachen altijd een plastic zak mee te nemen. Het lijkt me niet nodig om als je naar een cache in de stad aan het zoeken bent aldaar het vuil op te ruimen, dat is waarschijnlijk dweilen met de kraan open, maar als je een kleine hoeveelheid vuil tegenkomt kan je dat makkelijk even meenemen en eventueel weggooien in de afvalbakken die je onderweg tegenkomt. Misschien dat .nl met de acties over het milieu actief mee kan doen en hierdoor anderen (ook cachers) kan aansporen om ook actief te zijn in het schoonhouden van het milieu. edit: Tijdens het schrijven van mijn bericht heb ik gezien dat er anderen zijn die iets soortgelijks hebben geschreven in een ander draadje....
 7. Op de website van Michelin, (www.ViaMichelin.com), waarop mooie kaarten en internationale routes te raadplegen zijn is een stukje in de maandelijkse nieuwsbrief gezet over geocaching. De link naar het betreffende stuk: GPS fans: why not try geocaching?
 8. Je moet van de WGS84 coördinaten, zoals gebruikt op de website de laatste 3 cijfers omrekenen volgens de volgende formule: xxx*60/100, voor zowel noord als oost. Bijvoorbeeld: N 52° 05.011 / E 005° 07.498 wordt dan 011*60/1000=0,66 = afgerond 01 498*60/1000=29.88 = afgerond 30 In TomTom kan worden ingevuld: N 52° 05.01 / E 005° 07.30 In PocketExcel kan je deze formule ook opslaan met een verwijzing naar een bepaalde cel, zodat je alleen maar die laatste 3 cijfers hoeft in te vullen van een coördinaat. Er is ook een handig programmatje van de Bruine Beren te downloaden via deze link. Kijk ook maar eens in dit draadje voor meer informatie
 9. bussie

  Coordinaten in TomT 3

  Ten eerste moet je member zijn bij gc.com Dan pocket-queries draaien per soort, output format: GPS Exchange Format (*GPX) Deze krijg je gemaild en kan je opslaan op de PPC en zo in GPXsonar openen. De gemailde pocket-queries openen in Gartrax en verwerken zoals omschreven door Kruimeldief @ July 05 2004, 21:02:33] om ze te kunnen gebruiken in TT. Per soort dus een apart bmp-plaatje opslaan in de directory van de kaart die je gebruikt in TT met dezelfde naam als het *ov2 bestandje.
 10. bussie

  Coordinaten in TomT 3

  Misschien een tip voor anderen; Het werkt inderdaad erg makkelijk, ik heb alleen alle caches uitgesplitst in soort (is iets meer werk... ) Ik heb de iconen voor het soort gebruikt van de gc.com; multi, traditional, virtual(&webcam), unknown(overigen). Op het scherm is dus direct al te zien wat het soort cache is, vervolgens even met GPXsonar de betreffende pagina bekijken en cachen maar. Bij Checkpoint heb ik een grotere detectiehoek opgegeven dan standaard en dan laat ik het geluid van een bom afspelen (makkelijk herkenbaar tussen het geluid van alle snelheidscamera's door )
 11. bussie

  Routeplanner data Foutjes

  Ligt de cache GCJEXB dan op de Kamperfoeliedreef of op de Berberisdreef?
 12. bussie

  Cache gekloond...

  Moeten we nu ook oppassen voor cache-copy-cats?
 13. Op de een of andere manier proef ik hier een reactie op Micro(caches?)... Mijn mening wat dit soort aangaat is hetzelfde als bij de micro-caches, wat neer komt op: Niet zeuren, maar cachen & caches plaatsen zoals je het zelf het liefste doet.
 14. bussie

  Micro(caches?)

  Eigenlijk vind ik dit een zootje gezeur! Maargoed, dit is een forum waarop naar eenieders mening kan worden gevraagd, hoe pietluttig het ook moge zijn... Wie bepaalt hier nu eigenlijk wat voor soort cache er geplaatst mag worden? Ook bij "regular size" caches kan de inhoud teleurstellend zijn. Bovendien worden er al teveel beperkingen door .com opgelegd. Als je aan de beschrijving van de cache niet voldoende kan opmaken dat het er eentje is waar je graag naar op zoek gaat, zijn er altijd nog de logs die beschrijven of het interessant genoeg voor je is. Als de cache je niet bevalt, ga er dan ook niet naar op zoek. (tenzij er natuurlijk niets anders meer is om naar te zoeken...)
 15. Ik ben wel benieuwd wat je er van vindt. Ik wil wel graag upgraden voor die 49 Euro. Ik hoop alleen niet dat ik dan niet meer terugkan naar de TT2 versie, indien nodig (dat de code dus komt te vervallen)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...