Spring naar bijdragen

Patita 2006

Leden
 • Aantal bijdragen

  21
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Patita 2006

 • Rang
  Forum Newby
 • Verjaardag 20-06-1964

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Oregon t400
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  06-2006

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Ook wij zouden het jammer vinden dat alleen het forum overbleef. En ook wij maken gebruik van de extra functies. Met name de Geo d'Ors hebben bij ons altijd een positieve bijdrage geleverd. Het is een peiling van een cache met kwaliteit. En er wordt wel degelijk gebruik van gemaakt, want wij bezitten een aantal caches met veel Geo d'Ors. Onze caches liggen helemaal in het zuiden van het land en er komen regelmatig cachers die 200km of meer rijden om 1 dag te cachen. Ook denk ik dat de cachers in algemeen de laatste 5 jaar veranderd zijn, 5 jaar geleden wilden de cachers meer wandelen en maar 1 puntje pakken. Tegenwoordig is een mulitie niet meer zo intersant maar als er een serie gelegd wordt die net zolang in het zelfde gebied maar met 30 puntjes dan komen er honderd cachers erop af. Zie wat er in Belgie gebeurd. Ook dit zie je terug op het gebruik van Geocaching.nl Want mensen komen niet meer op de sites, want het gros doet alles met Iphone en andere mobile internet. Het zijn de mensen die met normale GPS (Garmin, enz, enz)gebruikmaken van Geocaching.nl. Wij zullen ook maar afwachten de toekomst gaat geven op het geocaching gebied.
 2. Patita 2006

  Vierdaagse Van Nijmegen

  Ik loop volgende week ook, zou ook graag de tracks of routes voor mijn garmin vista willen hebben. Ik heb ze naar je toe gemaild Succes en ook de volgende week Misschien tot dan, maar ik denk het niet het is een beetje druk daar (40.000 mensen)
 3. Patita 2006

  Vierdaagse Van Nijmegen

  Ga je die lopen? Als je hem gaat lopen heb je geen gps nodig, de weg word wel goed aangegeven tijdens de vierdaagse. Maar goed als je hem gaat lopen: VEEL SUCCES!! En als je alleen de route wilt: SUCCES MET ZOEKEN!! De route wordt zelfs super goed aangegeven en dan erbij als er meer als 40.000 mensen lopen dan hoef je alleen maar je voorganger te volgen. (teminste als je niet de eerste bent) Maar het is prettig om te weten hoeveel km je gelopen hebt en hoeveel je nog moet. Met een GPS weet je hoe laat je binnen komt en je kunt rust en je loop snelheid regelen. Want je moet de volgende dag weer en je hebt tijd genoeg tot 17.00uur en vrijdags tot 18.00uur.
 4. Patita 2006

  Vierdaagse Van Nijmegen

  Ik heb de 93 ste als track en als route, maar ik wacht op de nieuwe van dit jaar. Het parcour van 2010 is nog niet bekend, hij zal binnenkort op hun site staan.(Hij zal niet veel veranderen ten opzichte van vorig jaar) De 4-daagse geeft hem in en KML bestand (Google Earth) daarna zet ik het bestand om in een GDB bestand voor mijn Garmin. Mocht je hem van mij willen hebben dan hoor ik het wel.
 5. Ook wij hebben genoten van het rondje die wij in twee dagen gedaan hebben. Ik begrijp je beslissing, dit gaat je krijgen als het geocaching steeds bekender wordt. Er zijn blijkbaar mensen die het niet boeid dat je er moeite voor moet doen om zoiets op te zetten en instand te houden. Het plezier is er dan ook zo snel af voor de eigenaar. Aantallen zijn blijkbaar belangrijker. Flet nogmaals bedankt voor het rondje en misschien zien we elkaar dit jaar met de 4-daagse in Nijmegen. Ik hoop dat dit niet het begin is van de afbreuk van het geocaching. Daarom wil ik zeggen tegen alle cachers respecteer alle caches groot of klein. En houd je gewoon aan de regels van het geocaching. De basis staat hieronder: Iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos met daarin een logboek, en verder evt. een aantal leuke voorwerpen (om te ruilen) en soms ook een wegwerpcamera. Met zijn hand-GPS bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats, die hij vervolgens publiceert op de Geocache-website www.geocaching.com. Anderen lezen die coördinaten en kunnen op zoek gaan naar de cache ('schat'). Vervolgens loggen ze hun bezoek op de speciale cache-pagina om hun bezoek kenbaar te maken.
 6. Patita 2006

  Oregon Of Colorado?

  De Oregon gebruikt ook meer batterijen maar niet zo extreem (Teminste niet meer) de batterij aanduiding voor NiNh-batterijen was niet juist. Na een nieuwe software update (2.86 beta) gaan mijn 2700mAh batterijen 1 hele dag mee. Ik heb laatst tijdens het WW6 event van 10.00u tot 22.00u met één set gedaan. De achtergrond verlichting staat dan op volledige sterke 30sec. In mijn map60 gaan de de batterijen 3 tot 4 keer zolang mee. Nu even over de Oregon zelf. Ik ben zeer tevreden in het begin heb wel moeten wennen en zeker toen de capaciteitsmeter van de batterijen niet goed aangaf was ik niet zeker of ik de juiste keuze had gemaakt met het kopen van een Oregon t400. Nu enkele maanden later wil ik absolute niet anders meer. Dit komt door het gebruiksgemak van het menu. Je kunt heel snel reageren, door het touchscreen zit heel snel in een ander deel van het menu en ook coördinaten invoeren gaat snel. Het scherm is wat aan de donkere kant maar het niet zo dat je niks ziet, dit is eigenlijk het enige negatieve wat ik aan de Oregon kan vinden. Ik kan daar mee leven. Over de Colorado kan ik niet oordelen want die heb ik niet.
 7. Ik ben de discussie hier al een tijdje aan het volgen maar ik vind het moeilijk om een cache te beoordelen voor iemand anders. Als ik naar mij zelf kijk, zoek ik een cache uit aan de hand van de logs en het soort waar ik op dat moment zin in heb een multie of een traditional, lange wandeling of een oppikker. Dus ik wil daar mee zeggen, het moeilijk te bepalen ik leuk vind en wat een ander leuk vind. Ik vind ook dat iedereen in zijn waarde moet laten wat smaak betreft en gelukkig heeft iedereen een andere smaak want anders hadden allemaal de zelfde vrouw of man en de zelfde auto. Wat caches maken betreft dat is ook moeilijk, als ik ook hier naar mij zelf kijk dan probeer ik iets te maken wat een ander leuk, mooi en intersant vind. Maar ik weet ook dat het niet lukt een ieder het naar zijn zin te maken, maar er zijn ook nog genoeg caches die zij misschien wel leuk, mooi enof intersant vinden. Conclusie, een beoordelingssysteem in wat voor een vorm ook, is in mijn ogen zogoed als onmogelijk, want wie kan voor mij bepalen wat ik wel of niet goed vind. En ik kan het ook niet bepalen voor een ander.
 8. Patita 2006

  FTF Jaeger

  In zijn duitse log staat een vreemde schrijf fout. Volgens mij is het gefunden en niet gefinden. Hij of zij kon wel eens een Nederlandstalige zijn. Patita 2006
 9. Ik heb ja en misschien gestemd. Vandaag heb voor het eerst een wherigocache gelopen. Het is wel apart maar een cachemaker kan heel veel info kwijt tijdens het cachen. Daarom weet je nooit van tevoren wat je te wachten staat. Als je een cachemaker hebt die van moeilijke en lastige mystery houden dan kunnen die deze makkelijk inbouwen. Wat ik wil kwijt wil is, dat het nu zo is dat iedereen kan cachen met een klein of een groot budget. En dat moet ook zo blijven. Van de andere kant is het zo als je 10 jaar geleden verteld had wat geocachen is hadden de mensen je voor gek verklaard. Dus wat er in de toekomst allemaal met geocachen gebeurd weet niet niemand. Maar dat er meer van dit soort caches komen is een feit. Het is allemaal koffiedik kijken en we moeten gewoon maar afwachten. Patita 2006
×
×
 • Nieuwe aanmaken...