Jump to content

CeciKla

Leden
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About CeciKla

 • Rank
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSmap 60 Cx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  10 jaar
 1. CeciKla

  Goud

  Dan moet je natuurlijk wel de hele zin quoten Repmeer............MAAR als dat nou een hele leuke puzzel is waar al tig ftf-concurenten aan werken, EN je hebt de oplossing bij elkaar gepuzzeld voor er is gelogd, EN je bent ook nog vrij de andere dag, JA dan ga ik voor goud.
 2. CeciKla

  Goud

  Tja, hoe ver ga je als cacher? Natuurlijk ga ik geen 200 kilometer rijden om een ftf te loggen, MAAR als dat nou een hele leuke puzzel is waar al tig ftf-concurenten aan werken, EN je hebt de oplossing bij elkaar gepuzzeld voor er is gelogd, EN je bent ook nog vrij de andere dag, JA dan ga ik voor goud. Heb maar 1 keer echt laat een ftf gelogd, dat was vorige week, binnen 3 minuten lopend uit en thuis en gelogd. Wij vinden de ftf jacht wel leuk maar zijn niet superfanatiek en genieten altijd van een mooi opgezette wandeling en/of puzzel. Wanneer er een cachedagje op het programma staat kan het wel zijn dat we die aanpassen als er 'savonds een "nieuwe" online komt.
 3. Volgens mij kan je het laatste cijfertje gewoon afronden, in Duitsland is de kaartdatum ook gewoon WGS84. In dit geval is het echter niet duizendsten van minuten, maar tienduizendsten van minuten. Ik werk beroepsmatig met een scheepsnavigatieprogramma dat ook met tienduizendsten van minuten rekent.
 4. CeciKla

  Gpsmap 60csx

  Op de een of andere manier raakt dit mij. GeoPoesz is goed voor 1500+ founds. Waarom beëindiging hobby?
 5. Het gaat in dit draadje direct om GC25FD2, maar ik denk dat Masterchef dit in het algemeen bedoeld. Wij hebben de bedoelde cache al heel vroeg gelogd, al voor dat de waarschuwing in de beschrijving was opgenomen. Zoals bij zoveel caches geldt hier ook: Gebruik je gezonde verstand, ga niet over prive terrein als dat niet uitzonderlijk is vermeld! In het uitzonderlijke geval dat wij geen cache beschrijving bij ons hebben, en we weten niet zeker of we het gebied mogen betreden doen we het ook niet. Wij gaan graag paperless op pad, en weten dan ook vaak niet waar we die dag uit komen. Wij hebben hiervoor niet de goedkoopste maar in onze ogen wel een van de meest efficiëntste manieren gekozen: Alle caches in Nederland (zo'n 9500), plus beschrijvingen laten bijhouden in gsak en periodiek als tourguide in de Garmin Zumo 550 opslaan. Met deze methode heb je gewoon alle gegevens altijd bij je, inclusief de beschrijving, hints en laatste logjes. Maar ik blijf er toch bij, gebruik je verstand! Aan de andere kant kan ik me voorstellen dat er mensen zijn die een andere hobby hebben dan wij geocachers, die laten ergens op een rustige plek een enorm complex bouwen en worden zowat dagelijks gestoord door een stelletje maniakken die een spelletje spelen. Die mensen hebben die plek ook alleen maar uitgezocht omdat ze daar in rust willen wonen. Ook al loop je de cache zoals Masterchef hem heeft bedoeld dan kan je gespot worden door de mensen die daar wonen. Ik denk dan ook dat als we dit spel willen blijven spelen dat wij (zoekers en leggers) , rekening moeten blijven houden met mensen die dit spel niet spelen. Als er omwonenden van een cache blijven klagen over overlast van zoekende cachers moet je in mijn ogen als maker de cache opheffen. En zeg nou zelf Masterchef, je hebt al zoveel succesvolle caches in en rond de polder dat het niet zo'n probleem is om er eentje iets eerder te archiveren. Mvrgr CeciKla
 6. Helemaal eens met Zilvervloot, zo'n spelelement voegt voor ons toch ook wel wat toe. Toch kan je als je goed zoekt een FTF loggen 8 maanden nadat de cache is published. Dat overkwam ons met GC1H83A in Noorwegen. Tot de dag van vandaag is ie maar 3x gevonden.
 7. Het lijkt mij niet zo'n heel moeilijk raadsel, maar het houdt toch veel mensen bezig, 82 mensen bekijken dit onderwerp nu. Volgens mij heeft een cachelegger een verantwoordelijkheid, een log op internet maar niet op papier op dezelfde datum: Verwijderen. Als iedere cache eigenaar die een probleem heeft met het log van deze persoon zijn/haar logje zou verwijderen dan zou deze cacher snel weer op 0 gevonden caches staan.
 8. Ben eens aan het stoeien geweest met TouratechQV, de Topo-nl kaarten kan ik hier probleemloos weergeven als moving map,met realtime navigatie. Echter, nu wil ik dit ook met Bluechart Atlantic kaarten doen. Touratech accepteerd deze kaarten wel. maar ik heb dan vervolgens een lege kaart met de mededeling "Locked". Dit terwijl het allemaal legitieme software en kaarten zijn. Zowel de Topo als de Bluechart kaarten zijn normaal "Unlocked" en kan ze dus wel probleemloos in mn Gpsr laden. Wie weet een oplossing? Grtz CeciKla
×
×
 • Create New...