Spring naar bijdragen

fytske

Leden
 • Aantal bijdragen

  110
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over fytske

 • Verjaardag 13-03-1971

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin gps 60cx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  13 maart 2006

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw
 • Woonplaats
  Burgum, Friesland
 • Interesse
  Heb in Engeland letterboxes gezocht en in Groningen stempels. Ben zo besmet.
 1. Als ik onze zoon mee wil hebben op een cachetocht moet de route in ieder geval niet te lang zijn, maximaal ca 5 km. Foto's zijn altijd goed, zoeken naar iets bij een wp ook. Het uitvoeren van een opdracht bij een wp (iets met water vullen, mandje laten zakken, puzzel oplossen etc) doen het goed. Wachten op rekenwerk is vervelend en een fotokokertje aan het einde is ook niet echt leuk. Het is wel fijn als de cache niet meer heel ver van het beginpunt is, want vaak als de cache gevonden is, is het ineens gedaan met het wandelen. Leuke wetenswaardigheden op papier vinden wij vaak weer interessant en lezen we regelmatig voor.
 2. Zal eens kijken wat het is, bedankt voor de tips.
 3. Eindelijk is het er toch van gekomen en heb ik een smartphone aangeschaft. Nu zit ik me af te vragen of er handige apps zijn die je down kunt loaden. Wie heeft er tips.
 4. Nooit gebruikt, geen idee hoe het moet, snap vaak al niets van de antwoorden.
 5. Voor het plaatsen van een tb zoek ik een cache in een plaatsnaam beginnend met een f, het liefst in het noorden van het land. Het is een fotolijstje van 13*18*3, dus het moet ook nog een redelijk formaat cache zijn. Wie heeft er een suggestie.
 6. Het is gelukt, plaats uitgezocht, 100 km radius, ontvangen en geopend in mapsource, daarna overgedragen naar gps, fluitje van een cent. Als je weet hoe het moet, gelukkig weten de mensen hier heel veel.... Bedankt. (inderdaad leuke avatar he barny!! )
 7. Oke, ben nu premium member, kan een pocket query aanmaken. Dus ik zou graag alle traditionele caches in Nederland in mijn gps map 60 cx willen hebben. Ik heb geen gsak. Kan dit? Moet de file ook compressed to zip format? Wie o wie. We gaan namelijk trekken met de tent en weten nog niet waar naar toe. Een netbook alleen voor de vakantie is mij toch net wat te duur.
 8. fytske

  Cache Met Bladgoud

  Bedankt, de cache die ik bedoelde was inderdaad Een pot met goud, jammer dat 'ie weg is. Zuid-Frankrijk is me veel te ver weg, maar bedankt voor het aanbod.
 9. fytske

  Cache Met Bladgoud

  Volgens mij heb ik ooit eens iets gelezen over een cache waarbij elke vinder een stukje (blad)goud mee mocht nemen. Onze zoon is hier zeer enthousiast over maar ik kan me absoluut niet meer herinneren welke cache dit is/was. Is er iemand die weet welke cache dit is?
 10. fytske

  1 miljoen caches

  Dan ga ik voor 09-09 want dan wordt onze zoon Johan (alias Rekenaar) al 7 jaar.
 11. fytske

  coordinaten in tomtom

  Bedankt, het is gelukt.
 12. Hiep hiep hoera ik heb een tomtom one europe op mijn verjaardag gekregen. En hier kunnen ook coordinaten ingevoerd worden, maar helaas andere dan degene die we met geocaching gebruiken. Ik vond nog wel een oud berichtje dat verwijst naar een site waar je een bestand kunt downloaden met omgezette coordinaten, maar dat kan ik niet helemaal volgens. Bovendien heeft deze tomtom geen, tenminste niet zichtbaar, geheurgenkaartje. Is er een (simpel) programmaatje waar ik de coordintaten om kan zetten of weet iemand hoe dat in de tomtom omgezet kan worden. Volgens mij heb ik alle mogelijkheden van de tomtom wel gezien, maar geen mogelijkheid om de coordinaten om te zetten.
 13. Geen idee hoe groot het lijstje is, maar er staan er vast veel op. Meestal log ik wel een not found, tenminste als ik echt op de plaats aan het zoeken ben geweest waarvan ik verwacht dat de cache ligt. Indien we halverwege een route het spoor al bijster zijn, log ik het niet altijd. Voor caches die verder weg liggen wil ik dan de legger nog wel eens mailen met de coordinaten om te vragen of ze juist zijn (niet om de juiste coordinaten) of eventueel om een hint. Ede Staal ben ik al 3x geweest maar nooit gevonden. Volgens mij moet ik daar dus echt bij de hand genomen worden om het aan te wijzen. Maar volgens mij zijn die nu allemaal voor premium members. Eigenlijk kan ik er heel slecht tegen om iets niet te vinden, ik kan dan tijden blijven zoeken en ben niet te genieten. Een not found logje vind ik dan weer geen probleem.
 14. Tegen een bekende zeg ik dat ik een speurtocht doe met gegevens van het internet. Wat ik leuk vind is lekker buiten zijn, liefst samen met man en zoon. Helaas houdt onze zoon niet van lopen, dus wij zijn degenen die wel van oppikkertjes en tradionelen houden. Gelukkig vind Johan micro's niet erg. Sinds hij een eigen account heeft, willen we toch graag meerdere op 1 dag doen om de spanning er wat in te houden. Ook thuis achter de computer een puzzel oplossen (1 ster, anders is het te moeilijk) en dan controleren of het gevonden coordinaat klopt is een pré. Coins en tb's laten reizen, ook eigen is erg leuk. Waar ik een hekel aan heb, is het niet kunnen vinden van een cache, vooral na een langere wandeling (dat is bij ons al vanaf 3km). Ook vervelend zijn van die cryptische hints, zoals neem een naald mee of zoek eerst de hint. Die hints zijn alleen duidelijk als je ze gevonden hebt. Eenmaal heb ik op een vuilnisbelt een cache gezocht, niets voor mij.
 15. Gisteren een exemplaar van Fryslan bekeken. Hier staat ook een leuk artikel in over geocaching.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...