Spring naar bijdragen

de jonge prinsen

Leden
 • Aantal bijdragen

  38
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Oregon 550
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  april 2007

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Geslacht
  Team
 • Woonplaats
  Bunderhee
 1. Ook wij wensen de nabestaanden en de CO veel sterkte toe.
 2. Nou, er zijn situaties waar ik ook wel een virtual had willen plaatsen. In de National Parks in de US mag je geen fysieke doosjes leggen. Daarom zijn er inderdaad héél veel Earth Caches. En allemaal zeer de moeite waard, overigens! We vonden een bijzondere plek die geen EC kon zijn, maar op zich toch bijzonder. De vraag die beantwoord zou moeten worden was heel specifiek, alleen iemand die ter plekke was geweest kon het weten. Ingekerfde initialen op een specifiek punt. We vonden het toen toch wel jammer dat er geen virtuals meer geplaatst mogen worden,
 3. Wij zijn van die mensen die inderdaad een 'Need Maintenance' logje plaatsen. Vaak kom je in meerdere logjes van een cache tegen dat een rolletje vol is, of nat. Kennelijk komen de opmerkingen vanuit de logjes niet goed bij de eigenaar aan. Dan is een NM de enige manier om een eigenaar op de hoogte te stellen. Wij hebben het nu een paar keer meegemaakt dat een eigenaar de cache onmiddellijk op niet-actief zette, om even tijd te hebben om actie te ondernemen. Tante Hillegonda is een mooi voorbeeld van een nuttige NM. Een hele leuke en super verzorgde cache die naar ons idee veel vaker gedaan moet worden. Wij hadden hem al in 2007 opgelost, maar pas afgelopen weekend 'afgemaakt'. Als die jaren is er een probleempje geweest met WP5. Pas afgelopen juni heeft iemand daarover toch maar een NM geplaatst. Wij zien een NM en de opheffing ervan juist als een teken dat er 'zorg' aan een cache wordt besteed: zowel van de bezoekers alsook van de eigenaar.
 4. Hallo, zijn er mensen met ervaring in het camoufleren van Lock & Lock doosjes door ze te verven (spuiten)? Ik las ooit iets over verf die op plastic niet zo goed zou drogen en plakkerig blijft. Welke verf is wél geschikt?
 5. dank jullie wel! Het werkt. Heb ook onze Forum settingen aangepast. Het gaat nu helemaal goedkomen!
 6. hallo, wat een mooi nieuw forum! Wat wij eigenlijk missen is een email als iemand gepost heeft op een topic waarin weeen reactie hebben geplaatst. Wij vinden het daardoor lastig om 'onze hot topics' weer terug te vinden.
 7. Ik heb destijds ook even moeten zoeken. Totdat ik ergens las dat de interface op 'Spanner' gezet moet worden. Daarmee werd de Garmin inderdaad een gewone USB-schijf.
 8. de jonge prinsen

  Welke Gps?

  We hebben gekozen voor de Oregon 550. Met name omdat die een groter scherm heeft dan bijvoorbeeld de Dakota. Maar vooral omdat er een camera in zit, die (natuurlijk) de foto's van GPS data voorziet. Hij is niet goedkoop misschien, maar met enig zoeken op internet (ebay.de of amazon bijvoorbeeld) kun je je voordeel doen. Onze overweging voor wat betreft de prijs was dat hij toch wel een paar jaar mee moet gaan, en we willen niet dat we al snel denken 'hadden we toch maar ..' Gisteren zijn we er voor het eerst mee wezen cachen, en wat een genot na een handheld+GPS muis en een TomTom! De Garmin gaf gewoon aan '1 meter links'- en ziedaar, de cache gevonden. Hoewel we wel enig droogzwemwerk hebben gedaan thuis om aan het ding te wennen blijkt hij eigenlijk heel intuitief. En inderdaad: paperless! En de foto's zijn bepaald acceptabel. De uploads naar de Garmin doen we vanuit GSAK.
 9. hallo, ik krijg het niet voor elkaar om de Waypoint-overlay in GoogleEarth in Firefox te laten openen. Als je in GE op een Waypoint klikt kun je die cache in je browser openen. Onder XP lukt het wonderwel om de cache-beschrijving daarmee in Firefox in een nieuw Tabblad te laten openen, maar onder Vista lukt me dat niet. Daar opent steeds een nieuwe sessie van MS IE, heel vervelend. Ik heb alle default instellingen op Firefox staan, maar zelfs dan .. Altijd maar weer MSIE in aparte windows. Heeft iemand een idee hoe ik Google Earth kan laten openen in Firefox onder Vista? dank!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...