Spring naar bijdragen

Retonator

Leden
  • Aantal bijdragen

    15
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

2 Neutraal

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Garmin Oregon 450
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    22-10-2010

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Woonplaats
    Hardinxveld-Giessedam
  1. Retonator

    Basiswaarden?

    Ik vind de basiswaarden en de flyer een heel erg goed idee. De meeste vragen en antwoorden ben ik wel achter gekomen via wat zoek werk op het forum en andere FAQ's en sites. Echter de basiswaarden in 1 oog opslag hebben is wel erg fijn. Ik was zelf ook veel op zoek naar wat wordt er van mij verwacht bij het loggen. Wanneer log je inderdaad de verschillende statusen en kan je ook zowel een NM en een Found loggen. Wat ik ook graag zou zien is een klein stukje over trackables. Ik wist namelijk eerst niet of je als je een TB mee neemt je wel of niet iets terug moet leggen. Aangezien 1 van de basiswaarden is dat als je iets mee neemt je ook iets terug legt. Voor trackables blijkt dit net anders te liggen aangezien een TB wil reizen en niet echt een ruil item is. Misschien is er ook wel onderscheid tussen echte basiswaarden en een soort van FAQ. Misschien dat mijn punten meer in een FAQ thuis hoor, des al niet te min was ik wel heel erg opzoek naar deze antwoorden.
  2. @Wad-seekers zo had ik het inderdaad ook begrepen. En alleen de cache legger krijgt een email. Bij mij waren er een paar dingen, de cache was kapot en nat en onder de modder en het log boek was helemaal nat, dus vandaar de needs maintenance.
  3. Retonator

    Starters Vraag

    @Lokatie, Als je Geocache gewoon ziet als een sport/hobby dan zijn de kosten die je hebt lager dan welke sportvereniging dan ook. Groundspeak moet je dan zien als je club. Het is vrij logisch dat ze wat geld vragen. De miljoenen caches de duizenden gebruikers per dag etc... Dit kost behoorlijk was server ruimte en band breedte die ook betaald dient te worden. Ook het dollar verhaal is vrij logisch. stel dat ze een prijs neer zouden zetten in euro's dan heb je telkens te maken met veranderingen van de wisselskoers. En aangezien groundspeak niet zo groot is dat het veel vestigingen in Europa kan hebben en dus ook effectief kan handelen in valuta, is het veel logischer om de koers wisseling aan de bank van de gebruiker over te laten.
  4. Retonator

    Starters Vraag

    Ik vraag me even af wat je precies met deze zin bedoeld. Bedoel je. 1: Hoe je coordinaten invoerd in je gps als je een puzzel of rebus hebt opgelost 2: Hoe je van een rebus komt tot de coordinaten. Nummer 1 gaat vaak namelijk via je gps en ik weet zeker dat de Gpsmap 60 functionaliteit heeft om coordinaten in te voeren (Let wel even op het formaat) Nummer 2 zal je toch echt zelf moeten doen, door te puzzelen.
  5. Ik hoop dat ik niet teveel zeg over de positie van de cache. Maar hij ligt dusdanig dicht bij de waterkant dat na veel regen die slootjes meestal over stromen. Volgens mij was dit hier ook het geval aan gezien de cache onder een laag modder zat . Wat ik vooral bedoelde is dat gezien de positie van de cache ik het niet gek vond dat hij er zo uitzag(Ik denk dus zelf dat de positie niet helemaal rekening houd met alle seizoenen). Het doosje zelf was ook een beetje kapot waardoor het gewoon niet meer waterdicht was. Maar goed mij tweede cache was helemaal droog en was ook qua positie goed verstopt, dus dat was wel weer leuk. Wat betreft mijn logs. Ik vind het zelf altijd leuk om andere logs met iets meer verhaal te lezen dan alleen 'gevonden'. Juist uit de logs kan je halen of een cache leuk is om te doen. En een paar regels type is volgens mij helemaal geen moeite. Het cache bevalt me erg goed. Ik heb zelf een Oregon 450 en ook die bevalt heel erg goed. Bijna alle WP's zijn spot-on. Ik kreeg via de PM al een tip om eens aan ervaren cacher te vragen om samen te lopen. Ik denk dat ik dat maar eens ga doen. Wat ik vooral bijzonder vind is dat de cache zijn verstopt op plaatsen waar je normaal altijd langs komt en doordat je de cache kan vinden die andere verstoppen krijg je een gevoel alsof je bij een soort 'geheim' netwerk hoort best wel leuk!
  6. Het maakt me niet zoveel uit hoor. Opzich kan ik de toestand van de cache wel begrijpen in deze weersomstandigheden en vooral de positie van de cache. Ik was allang blij dat ik de cache gevonden had, ik ben namelijk een aantal keer fout gelopen en heb wat berekening fout gedaan. Maar al met al was het erg leuk, zeker om het in een voor mij bekende omgeving te doen en dan nog zoveel nieuwe details tegen te komen.
  7. Helaas was dat in dit geval niet te doen. Er was echt fikse waterschade. Ik denk dat de hele cache naar een andere doos moet verhuizen en alle spullen gedroogt moeten worden. Ook het logboekje zal niet meer te gebruiken zijn.
  8. Vandaag heb ik voor het eerst een cache gelopen(GC1KR4A). Aangezien de start locatie nog geen 200m van mijn huis is was dit een mooie optie om te starten. Echter heb ik een vraagje over het loggen. Toen ik de cache eenmaal gevonden had was deze helemaal nat van binnen ook het log boekje was helemaal nat en was ook niet te beschrijven. Eenmaal thuis heb ik zowel een 'Found it' gelogd met een beschrijven van mijn ervaringen over de route(want de route zelf was perfect). Maar ik heb nog eens apart een 'Need Maintenance' gelogd. Is dit de goede manier? Of kan/moet het anders. Ook vraag ik me af wat de cacher doet als hij een cache vind die helemaal nat is. Hoor je die dan als cacher droog te maken te repareren enzovoorts, of laat je dit aan de eigenaar van de cache over. Al met al was het toch wel een leuke eerste ervaring. Veel van de omgeving gezien en door het zoeken heb je veel meer oog voor detail van de omgeving. Over dit zoeken heb ik nog wel wat andere vragen maar die ga ik in een apart topic in 'Cache technieken' posten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...