Jump to content

"Jaap & Sem"

Leden
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

  Never

Community Reputation

0 Neutraal

About "Jaap & Sem"

 • Rank
  Forum Newby
 1. Hallo Jaap en Sem.

  Wij zoeken een goede prikstok die lang genoeg is om te gebruiken maar klein genoeg gemaakt kan worden om in de rugtas te passen.

  Volgens het forum van 2004 kunnen (konden) jullie daar aankomen voor een redelijke prijs. Is dat nog steeds zo?

  Graag lezen we van jullie.

  Met vriendelijke groet van team wijsporenniet. email adres monria @zonnet.nl

 2. Gerard, wat is EGNOS en hoe zie je dat op je displaytje? Groet, Jaap.
 3. Nou eh, zo dus: Ik hoop dat het een beetje te zien is. Zakmes half open, mes in een nabij gelegen paal geprikt, cameraatje eronder zodat, als het heft naar beneden gaat, dit precies de ontspan knop indrukt, touwtje (uit de cache) aan het heft, onder het prikkeldraad door en dan trekken. Klik foto Helaas was het dus echt te donker vandaar deze remake een dag later. Jaap.
 4. Bertbird/Eric S, Die draait dus dat is het niet. Heb ik gedaan, via de berichten service. Ik ben benieuwd. Ik waardeer jullie hulp zeer, Jaap.
 5. Nou, da's ook wat. Ga ik jouw wat vragen en dan heb je gisteren al antwoord gegeven! Kunnen ze bij Ikonboard niet wat doen aan die Eerste-Reactie-Op-Een-Nieuwe-Pagina-Bug? Jaap.
 6. Kijk, ik hoef niet eens zelf meer antwoord te geven. Dank professor, ik had het niet beter kunnen zeggen. Ik heb inmiddels een verse versie van ozi gedownload en geïnstalleerd maar dat maakt geen verschil. Mijn vorige versie was een upgrade van een upgrade van een upgrade met nog wat kabouter versies er tussendoor. Ik dacht misschien is dat het probleem maar nee dus. Ook als ik eerst Ozi opstart met een goede kaart en dan pas CM opstart wordt Ozi subiet afgesloten zodra ik op de 'Ozi' knop in CM klik, met dezelfde foutmeldingen. Ik bedacht me net dat ik nog een versie 1.2 van CM had: Helaas, zelfde probleem. Als ik de tijd kan vinden zal ik Des een mail gaan sturen. Bert, vind je het goed als ik hem attendeer op het bestaan van CacheMaps? Met een link naar jouw homepage bijvoorbeeld? Ehh,... je hebt toch niet toevallig al een Bèta versie van de engelstalige CacheMaps beschikbaar hè? Ik ga nu gauw slapen. Morgenochtend sta ik om half vijf op. Kijken of ik nog wat van de Leoniden kan zien. Wie weet lukt het hier aan de kust om door de wolken heen te breken. Jaap.
 7. Bigbert, dank voor je antwoorden. Ik ben weer een hoop wijzer en wacht met spanning op de volgende versie van CM. Over de problemen met Ozi; ik gebruik ook versie 3.90.3a. Samen met Office 2000 zou dat dus het zelfde moeten zijn als bij jou. Enig vermoeden waar ik de fout moet zoeken? Misschien moet ik maar eens herinstalleren. Is Des Newman al bekend met het fenomeen CacheMaps? Ik zou hem een mailtje kunnen sturen. Ik zag er nog een paar maar daar ga ik het NOOOOOOOOIT meer over hebben.
 8. In ider gefal hep ik dur freseluk om moete lache! Het was ook wel erg dom maar ja zo gaat dat laat op de avond, je leest wat en je typt wat... Voor Bert was het in ieder geval goed bedoeld en ik twijfel er eigenlijk niet aan dat het ook zo over gekomen is (uhhh, ja toch?) Ik zal voortaan beter oplettuh. de goede groeten, Jaap. Case Closed.
 9. Dank voor de tip, Ik had hem nog niet eens gelezen. Ik heb het zo gedaan: FTP programma downloaden bij Tucows, Homepage aanmaken (had ik nog niet, nu wel), jpegje uploaden, linkje in reply editten en klaar is Kees\Jaap. Ging sneller dan ik dacht. Maar wat vind je van m'n mumzle? Heftig nietwaar? Jaap.
 10. Megaheks ken mooi carambale maar volgens mij ben ik de eerste die echt een mumzle gevangen heeft! You want proof? Kijk en huiver: Zo'n mumzle is niet voor de poes! Oorspronkelijk had ik twee mumzles gevangen maar de ene is al meteen ontsnapt (Tips zijn welkom) vandaar dat deze nu stevig achter de tralies zit. Ik ben overigens van plan om hem (haar??) binnenkort in één of andere cache los te laten. Jaap. Edited By Jaap & Sem on nov. 13 2002 at 00:34
 11. Tja, ik zit zelf ook al een uur te wachten en te zoeken. Dacht dat ik per abuis misschien in het verkeerde onderwerp gepost had en meer van dat soort 'voodoo tech' gedachten :laugh: 't zal wel een 'Digital Hickup' geweest zijn. Jaap.
 12. Hallo Bert, Ik heb onlangs CacheMaps gedownload. Voor de kabouterdag had ik er geen tijd voor maar na jouw demonstratie aldaar kon ik natuurlijk geen seconde meer wachten. Fantastisch stuk werk! Probleem is alleen dat het niet helemaal goed werkt. (bij mij dan) Openen van CacheMaps, inlezen van .loc files, openen van de diverse kaart sites etc. gaat allemaal prima. Het probleem ontstaat als ik Ozi wil openen. Ik selecteer een cache en klik op de Ozi knop. De mededeling "Er zal nu getracht de juiste kaart te laden. ...etc" (let op de spelfout) verschijnt. klik op OK. Ozi start en laadt de juiste kaart. Ik klik op de Excel tab en de mededeling "Als de kaart nu geladen is, ...etc" verschijnt. Klik op OK. Ozi scherm wordt actief en ik krijg de volgende fout melding: "Exception EInOutError in module OziExp.exe at 00268DDC. Invalid filename." Klik op OK, [u:post_uid0]Ozi wordt afgesloten[/u:post_uid0] en de volgende fout melding verschijnt: "Exception EAccessViolation in module OziExp.exe at 001A7D36. Access Violation at adress 005A7D36 in module OziExp.exe. Read of adress 00000160." En ik ben weer terug bij CacheMaps, zonder Ozi. Wat doe ik fout??? CM versie 1.3 Laatste (geregistreerde) versie van Ozi Office 2000 Windows XP Afgezien van dit al heb ik nog een paar vragen over CacheMaps in't algemeen. vraag 1: Is er een simpele manier om zelf coördinaten in CacheMaps in te voeren zonder een .loc file te gebruiken? Bijvoorbeeld om Waypoints van een multicache, die niet in de bijbehorende loc file staan, in te voeren? Als ik dat handmatig verander in de cache regel (bv regel 23) lopen de RD coördinaten niet mee. ==> Vraag 2: Je zegt dat je de WGS84 coördinaten uit de .loc file converteerd (met dank aan Ejo Schrama etc.) maar waar doe je dat dan? Of valt dat onder het geheim van de smid? Vraag 3: Waarom staan de coördinaten in de cacheregel in DD.DDDDDDD notatie terwijl ze op de cache pagina (en in mijn GPS) in DD MM.MMM notatie staan? Is dat omdat een loc file zo opgebouwd is? Zou het niet fraaier zijn om als je toch die loc file eerst bewerkt voordat die in de cache regel komt (dat denk ik tenminste, waar komen anders die RD coördinaten vandaan?) ook die notatie vorm te veranderen in DD MM.MMM? Je kunt hem dan bovenin altijd nog weer een keer terug veranderen voor de mensen die daar behoefte aan hebben. Ik zelf heb nu steeds het idee dat ze niet kloppen ook al weet ik dat dat niet zo is. Zo, dat was het. Ik hoop dat ik niet al te veel onzin opgeschreven heb en dat je er wat mee kunt. Bedankt voor al je inspanningen (ongetwijfeld namens velen :exclamation:) Jaap.
 13. Jaap & Sem ? Ach, gewoon omdat ik Jaap heet en m'n dochter Sem. Maar dat had iedereen vast al wel begrepen. Nooit echt behoefte gehad om een nickname te verzinnen. Soms (vooral in logboekjes) gebruik ik wel eens de naam "Kruppstahl" vanwege m'n vak: Ik ben decorbouwer en maak de hele dag mooie dingen met staal en ook omdat ik (vind ik zelf) van die mooie logkaartjes heb. Voor de gelukkigen onder jullie die er al één hebben: Het lijkt papier maar is dus echt (Krupp) staal, Uit de Krupp fabriek in Hohenlimburg. Maar da's een heel ander verhaal. Een Avatar ga ik nog wel eens een keertje verzinnen. Bert, had ik je al verteld dat ik jouw avatar zo leuk vind? Bij deze dan. Fantastische scene; "There is no spoon" Hij doet me altijd denken aan mijn eigen motto: If you can't solve the problem, there is no problem. Misschien dat ik daar maar eens mee ga signeren. Heb je trouwens Exisztenz ook gezien? Jaap.
 14. Valt er bij het kadaster in Arnhem niks te halen? Het idee van die vergelijking tussen de diverse resultaten en soorten GPS staat mij wel aan maar dan wordt het natuurlijk pas echt zinnig als je (exact) weet wat de juiste coordinaten zijn/waren. Jaap
 15. Eigenlijk heb ik het antwoord op deze vraag al gevonden, een stukje verderop in dit forum vraagt ScoutingErica zich hetzelfde af. Als het goed is gebeurd dat updaten dus vanavond. Voor wie niet kan wachten: Schat Eiland Jaap
×
×
 • Create New...