Spring naar bijdragen

theedgeforu2

Leden
  • Aantal bijdragen

    44
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door theedgeforu2 geplaatst

  1. Hi Allemaal, Nu zie ik kijk ik wel eens op www.geocaching.nl naar de logs. zo ook welke ik gedaan heb ,maar nu zie ik dat er een aantal logs niet voorkomen op de lijst. het lijkt wel er geen update meer is van af oktober?? Bij recente logs zie ik me zelf ook niet staan?? vreemd, maar heeft iemand hier een verklaring en of oplossing voor.
  2. theedgeforu2

    log van hunter

    Bedankt voor de tip. of ze wel of niet meegeteld worden vindt ik niet belangrijk. het is wel leuk om te doen maar je hebt gelijk. heeft weinig met echt cachen te maken. gaan eens verder vragen. in ieder geval bedankt voor je reactie.
  3. theedgeforu2

    log van hunter

    Ja dat heb ik ook gehoord maar ik zit al iets over de 10 caches af. zit nu net over de 50 stuks. dus dat is het niet.
  4. theedgeforu2

    log van hunter

    Maar waarom staat hij mij mijn neef wel in de log lijst op .nl en bij mij niet?????
  5. wij hebben op de .nl site een mooie kaart waar een groot aantal caches op aangegeven worden. dit is natuurlijk reuze handig en makkelijk. Is misschien een idee om deze nog groter te maken waardoor deze nog duidelijker is en waardoor sommige bolletjes (cache points) niet geheel over elkaar heen komen te liggen. nu klik je op de kaart en wordt een regio maar 1 keer vergroot. hierdoor is het al iets overzichtelijker maar als je nog een keer zou kunnen inzoemen dan zal het geheel nog duidelijker worden. is maar een idee hoor.
  6. theedgeforu2

    log van hunter

    weet niet hoe het komt maar het volgende viel mij op. mijn neef en ik cachen vaak met zijn tweeen en nu hebben wij de volgende gelogt Water Towers, Plain Jane or Picturesque dit is een location less cache. Bij mijn neef (Roefel) staat hij wel in zijn log list en bij mij niet?? Hij is wel meegeteld in de statestieken op de .com site. maar wel vervelend dat mijn log list niet comleet is. is er een rede waarom hij bij mij er niet bij staat???
  7. theedgeforu2

    GPS games (scouting)

    HE dat klinkt interresant zeg. Zou zo zeggen. hou ons maar op de hoogte en informeer ons maar als het klaar is.
  8. theedgeforu2

    Egnos?

    Gebruik zelf de map60cs en ik heb WAAS/EGNOS wel altijd aanstaan. ga regelmatig met iemand cachen die ook een MAP60CS heeft en WAAS?EGNOS uit heeft staan. mischien toeval of niet maar mijn GPS geeft een nauwkeurigere plaatsbepaling door dan die andere. wel of geen zin om het aan te zetten. Gewoon proberen wat voor effect het heeft en waar je mee kan leven. suc6
  9. Ben Daan Bremer, sinds kort besmet geraakt met het geo virus door Ghost33. Hij heeft ons mee genomen naar een paar caches en vondt het eigenlijk wel heel geinig. Ben altijd wel bezig met kaart en kompas en vondt in eerste instantie dat gedoe met een GPS maar iets voor luie mensen die een bos wandeling gingen maken en dan de plak van hun auto gingen marken zodat ze de weg terug sneller kunnen vinden. Ben hier wel van terug gekomen, Naast kaart en kompas geeft dit een extra dimensie. Ben zelf leiding bij een welpen groep in almere. werkzaam als administratieve medewerker en grafische tekenaar. vrijgezel en vrijgezellig.
  10. Gisteravond zijn wij met ons cache-groepje naar het Jota2005 event geweest en op de terug weg nog een paar losse caches mee gepikt. nu stonden in mijn GPS nog een aantal iets wat oudere caches in zo ook "Eemlust" van SATELLIETJE. helaas was deze enkele dagen geleden al op non-actief gezet. iets wat altijd kan gebeuren. Daar wij er niet van op de hoogte waren en de cache niet konden vinden. toch maar even gebeld om te vragen of deze nog wel actief is. Kreeg helaas de mededeling van niet. Nu weet ik, ook van horen, dat SATELLIETJE veel werk van hun caches maken en ze altijd heel genius zijn. de rede dat hij niet meer actief is, is dat deze gesloopt is. nu heb ik vernomen dat ze er momenteel weinig trek meer in hebben om er energie in te stoppen om nieuwe te maken. Jammer wat ze maken echt leuke dingen. wilde op deze manier ze een onder de riem steken, daar ze erg in de mensheid teleur gesteld zijn. ik schijf dit voor hun omdat ik ze gesproken heb en twee teleur gestelde satelietjes sprak. NATUURLIJK geldt dit niet alleen voor Satellietje maar er zijn ook andere die veel werk in hun cache steken en ze dan mismaakt, verminkt of helemaal niet meer terug vinden. Heel begrijpelijk maar wel jammer dat ze hun buik er van vol hebben. Wil alleen zeggen Jammer dat de kapot gemaakt worden. denk dat er voor de cachers ook een taak is weg gelegt om nog voorzichter een cache te loggen zonder dat anderen het zien. ga desnoods nog een keer terug als er niemand in de buurt is.
  11. ik blijf er bij dat de term meneer van dalen achterhaald is meer hoe de uitleg nu vandaag de dag ook is. het blijft allemaal het zelfde. ook al wordt er nu meer met haakjes gewerkt om dingen anders op te schrijven. Alles komt dan toch weer op het zelfde neer.
  12. ja zo lust ik ze ook. volgens vanDalen moet je ook eerst vermenigvuldigen en dan delen maar vermenigvuldigen met een half is gelijk aan delen. als je de regels volgt kan je geen vauten maken en dat lijkt en is ook soms omslachtig ende een lagere weg.
  13. met haakjes werk je van binnen naar buiten. de binnenste haakjes zijn het aaaaaaaaller belangrijkst wat er bestaat in de formule. daarna ga je naar buiten toe werken. dus 2+(3-4*(4-8))=x x= 2+(3-4*(-4)) x=2+(3+16) let op: +16 want min keer min is plus -4*-4=+16 x=2+19 x=21
  14. Meneer van Dale is toch niet meer geldig?? De neiuwe regel is: Eerst vermenigvuldigen of delen dan optellen of aftrekken. <{POST_SNAPBACK}> FOEI ga je mond spoelen. vele nieuwe rekentechnieken zijn ontworpen om de kinderen makkelijker te laten rekenen en vele docenten zijn van mening dat rekenmachines dit van zelf allemaal doen. dus meneer van dalen is niet meer belangrijk. tot ze gaan GEO-cachen en moeilijke rekenvragen krijgen of naar havo/ vwo gaan en hogere wiskunde krijgen dan hebben ze opeens een achterstand die ze snel moeten inhalen. kan me hier zo druk om maken. Meneer van Dalen is gewoon een super ezelsbruggetje en al die nieuwe losse regels van nu is niets meer dan meneer van Dalen uit elkaar getrokken. en willen wij dat. NEE. en daarom zeg ik: blijf van Meneer van Dalen af en gebruik hem zorgvuldig, want hij is gewoon OKE.
  15. theedgeforu2

    Hoeveel caches?

    meen iets van 1989 stuks als je het loc file DL van de mainframe. weet niet of dit inderdaad alle caches zijn die er in Nederland vestopt zijn. maar het heet wel caches nederland ps er zijn ondertussen wel een paar bij gekomen na de laatste keer dat ik keek. misschien als je hem nu DL dat het er ondertussen 2000 zijn.
  16. zo ver ik weet moet je kijken of hij Waas/egnos ondersteund en hoe meer kanalen (satelieten) hij heeft des te meer reken/ontvangst punten hij heeft dus naukeuriger hij je plaats bepaalt.
  17. Hallo allemaal, Ten eerste wil ik mezelf eerst voorstellen, daar ik hier geen speciale topic voor gevonden heb. Ben dus TheEdgeforU2 en men sinds kort besmet met een raar virus (jullie allen wel bekend) nu moet ik dus, ook op advies van mijn huisarts (ghost33), regelmatig een cache doen. Ghost 33 is degene die mij besmet heeft. nu zie ik jullie discusie over wel of niet een virtuele cache mee laten tellen. helaas kan ik niet echt een mening hier over vormen daar ik nog niet genoeg weet hoe makkelijk deze te loggen zijn zonder er echt moeite voor te hebben gedaan. heb wel gezien dat er caches zijn waar je echt heen moet en dan via een webcame of bij een bepaald punt een foto moet maken en dan zeg ik ja die tellen mee want daar heb je echt moeite voor gedaan. nu lijkt het mij, dat je moeilijk een onderscheid daar in kan aanbrengen dus zou ik zeggen dan een apparte telling. maar goed zat zelf ook al met een vraag die mij bij mijn eerste vondst van een TB bezich houd. en is denk ik nu het zelfde als voor een virtuelecache. waarom worden deze niet mee geteld ????? daar er veel met een opdracht zijn en je moet er toch enige moeite voor doen. en anders is het een beloning voor de zorg van de TB van een ander. je help hoe dan ook altijd de ander op weg naar zijn/haar doel. toch ??? hoe zijn de meningen hier over, of is daar al uitgebreid een draadje over gespannen.
  18. In ieger geval een paar kaarten van landen er bij. nu zal het makkelijker zijn om te zoeken. Thanks voor deze links en snelle hulp.
  19. Op geocaching.nl kan je mooi zoeken naar een cache via een kaart van de benelux. Hier staat niet alles, dat weet ik, maar vindt dit reuze handig om een cache te vinden om te doen. Nu loop ik te zoeken op geocaching.*** naar kaarten van andere landen. maar een duidelijk overzicht hiervan heb ik niet kunnen vinden. de enige site die in de buurt komt van wat ik bedoel is http://http://www.brillig.com/geocaching/ bestaan er ook nog ander kaarten/maps zoals bij de Nederlandse site???
×
×
  • Nieuwe aanmaken...