Spring naar bijdragen

Syled

Leden
 • Aantal bijdragen

  21
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door Syled geplaatst

 1. Dat is een goeie. Ik zal die aanbiedingsbakken weer eens met wat meer aandacht doorspitten. Wij maken ook caches droog als ik iets mee heb waar dat mee kan. Net als kapotte zakjes vervangen, dat doen we ook. Maar goed, verstrooid als ik ben, vergeet ik het ook wel eens, zoals vanmorgen. Die cache was gelukkig niet heel erg nat. Zo'n sleutelhanger met letterwaardetabel is nou ook weer zoiets. Leuk én handig. Er zijn echt wel aardige en relatief goedkope gifts te bedenken.
 2. Dat kan. Je moet dan het opties-scherm in beeld brengen. Bij mij is dat de linker toets naast de middelst knop waarmee je programma's naar de achtergrond zet. Kiezen voor selectiemodus. Weer linker toets. Opslaan voor offline gebruik' kiezen. Vervolgens gaat je phone de caches opslaan. Dat kan even duren.
 3. Tja, dat is ook mijn ervaring tot nu toe. Maar ik ben toch hoopvol dat het anders gaat bij de meer bijzondere caches of is dat niet terecht? Maar ja, daarom stel ik ook dat er wel een actief beroep gedaan mag worden op de zoekers. Misschien dat dat zou kunnen helpen?
 4. Nu ik nalees wat ik schreef, zie ik dat een en ander wel op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. Met zoeken naar spullen voor volwassenen bedoel ik natuurlijk zoeken in de winkel om later in caches te kunnen stoppen. Als ik er aan denk, schrijf ik ook nog onze teamnaam op de verpakking. Natuurlijk staat het de CE vrij om al dan niet iets in de cache achter te laten of de cache te blijven bijvullen. Maar als je als CE besluit om er echt werk van te maken (bv. dat houtsnijwerk of steenhouwwerk waar Diederikus het over had) en je blijft dat zo nu en dan in je cache stoppen, dan vind ik dat je ook best van de zoekers kunt vragen om iets moois terug te leggen. Of - ook leuk - om een kaartje bij de gift te doen waarop je aanspoort om iets te bedenken en te maken wat dan in een volgende gevonden cache geplaatst wordt. Een soort kettingreactie zou daaruit kunnen ontstaan. Net even anders dan alleen goodies ruilen.
 5. Wij van ons team vinden het allemaal erg leuk om een gevulde schat te vinden. De kinderen zijn met weinig tevreden, zolang het ze aanspreekt. Waarbij mijn dochter dan vooral gaat voor dingen die roze zijn of een Disneylogo hebben. We. Vinden allemaal de trackables leuk. Het feit dat ze vaak verdwijnen vind ik nu al frustrerend. En dan zijn ze niet eens van mij. Eigenlijk wilde ik zelf iets freubelen om te verspreiden, maar dat is er nog niet van gekomen. Ik koop nu meestal grappige dingen bij de - sorry - Action of elders, zolang het niet te gek wordt qua prijs. Ik probeer ook dingetjes te zoeken voor volwassenen, maar ben nog niet verder gekomen dan een parkeerkaart, ramendoekjes en flesopeners. We sparen zelf wel alles wat iets eigens heeft, of het nou een ingeseald naamkaartje is of een woodie of iets wat zelf gemaakt is. Gewoon omdat er wat moeite voor gedaan is en omdat het persoonlijk is. In onze omgeving zie je daar echter niet heel veel van. Ik kan me voorstellen dat men vroeger sowieso meer moeite deed of kosten maakte om wat moois in de cache te leggen. Persoonlijke gifts maken een cache zeker extra bijzonder. Hierboven wordt ook geopperd dat de cache-eigenaar iets in de cache stot wat past bij het thema van de cache. Maar hoe lang moet een CE dat volhouden? Zeker als een cache vaak bezocht wordt, kan dat kostbaar worden of heel veel tijd kosten. Ik vind dat je ook aan de zoekers kunt vragen om iets origineels en passends terug te leggen, als je zelf als CE een mooie gift in de cache stopt.
 6. Syled

  Vraag Bij Tb Activeren..

  Ok, eigenlijk weet ik dat ook niet zeker. Goed te weten dat er mensen zijn die het menen als ze de coin op collectible zetten.
 7. Syled

  Vraag Bij Tb Activeren..

  Is dat zo? Ik heb een tb-eigenaar gemaild of ik de tb zou mogen houden. Deze stond ook op collectible. Ik vond het wel aardig om deze te houden, omdat ik hem uit het gras gevist had en opgepoetst. Maar nee, verzocht werd of ik hem toch maar weer wilde laten reizen. Misschien was deze persoon een uitzondering? Ik denk toch dat de meesten liever niet, of helemaal niet, willen dat je de tb uit de roulatie haalt. Ondanks dat ze de tb op collectible zetten.
 8. De vraag was toch wat een cache interessanter zou kunnen maken? Ik heb geprobeerd om daar een antwoord op te geven. Als ik alleen maar wil wandelen, hoef ik inderdaad niet te gaan cachen. Odlaniger, je hebt gelijk. 1 + 1 = 3.
 9. Gezinnen met kinderen zijn een doelgroep. Ik heb ook over dit draadje nagedacht onder het wandelen. Toevallig twee multi's gelopen waarbij gerekend moest worden. Helaas bij beide niet tot de cache gekomen. Ik ben misschien toch wat te ongeduldig voor dat gereken. Bij de eerste cache waren de kinderen mee, bij de tweede niet. Ze genieten, op hun manier, van het wandelen en de natuur om hen heen. We proberen ze te wijzen op de bijzonderheden onderweg. Het ene spreekt ze meer aan dan het andere. Maar wat ze uitermate verveelt, is wachten tot wij het volgende wp hebben uitgerekend. Stel dat je zou kunnen samenwerken met een informatiecentrum van een SBB of zo. Je zou dan vanuit dat centrum kunnen starten, eventueel met een stukje educatie in de vorm van een folder of een gesealde infosheet (bij ons hangen daar diverse van. je kunt ze niet meenemen, alleen lezen). Onderweg zou je een app of een mp3-speler kunnen gebruiken, die je informeert en vogelgeluiden of andere dierengeluiden laat horen. Ook kunnen daarmee opdrachten worden gemaakt of gedaan. En uiteindelijk weer terugkomen bij het info-centrum waar de apparatuur eventueel weer ingeleverd kan worden. Verder hebben we - als gezin - een voorkeur voor doe-opdrachten ipv reken- en stapeltelopdrachten. Ik merk ook dat de weg naar de cache belangrijker is dan de cache zelf. Maar verrassingen worden zeer gewaardeerd. Helaas ben je ook afhankelijk van wat de zoekers weer terugplaatsen. Mijn nog niet zo omvangrijke ervaring zegt dat juist dat enorm tegenvalt. Maar, zoals ik al zei, de wandeling er naartoe is het meest belangrijk, denk ik.
 10. Voor ons gaat het cachen om de verrassing. Die kan gevonden worden in de cache en/of in de omgeving. Toevallig hebben we recentelijk voor het eerst een nano gelogd bij een prachtig uitzicht. De nano was mooi verpakt, dus in dit geval voor ons twee mooie verrassingen. Laatst opende ik een mooie cache, met ruimte voor logboek en ruilmateriaal. De omgeving was echter niet om over naar huis te schrijven. Met name uitwerpselen waren moeilijk te ontwijken. Dat vind ik dan toch jammer. Diezelfde dag eindigden we bij een cache die speciaal voor kinderen zou zijn. Ik verwachtte toch iets groters, met leuke ruilspullen. Helaas zat het kleine bakje vol met rommelspul en was het nattig, net als het logboek. De locatie was ok, maar niet bijzonder. Logboeken, ook zoiets. Het maakt me niet uit of ik op een rolletje, strookje of pagina schrijf. Ik houd het toch bij naam, datum en tijd. Als ik onhandig in de lucht of op een rug iets probeer op te schrijven, dan worden het beslist geen lange epistels. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de grootte van de cache niet altijd de cache maakt. Soms is klein ook fijn, zegmaar.
 11. Wij hebben een paar multi's gelopen. Met kleine kinderen is het fijn als de wp's niet te ver uit elkaar liggen. Maar deze 161 meter zou niet korter hoeven. Ook niet voor wp's. Je loopt al gauw het risico dat je het volgende wp al kunt herkennen vanaf het voorgaande punt. Wel zou het mooi zijn als reviewers een beetje flexibel hiermee om zouden gaan. Als het om een berekend verschil van bijvoorbeeld minder dan 5 meter gaat, dan zou men zich in bepaalde gevallen coulant kunnen opstellen. Ook zou men rekening kunnen houden met de betreffende omgeving. Zit er bijvoorbeeld inderdaad een niet overbrugbaar water tussen de bijtende wp's of een ander ondoordringbaar obstakel? Ik denk dat wanneer besloten zou worden om er een andere afstand van te maken, men dan daar ook weer tegenaan zou lopen. Zo gaat dat nou eenmaal.
 12. Syled

  Mysterie Cache

  Misschien off topic, Maar wat is dan een 'echte' cache?? Als je iemand wilt meenemen, dan kies je toch iets waarvan je hoopt dat het de gast aanspreekt en waar je zelf ook, misschien meer dan anders, plezier en uitdaging aan beleeft? Ik zou zelf wel een kiezen waar ik geen hulp bij nodig zou hebben. De moeilijkere puzzels komen later, met meer werkervaring, wel. Ik kan TS helaas verder niet helpen met deze vraag.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...