Spring naar bijdragen

BigBird

Leden
 • Aantal bijdragen

  343
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Alles door BigBird geplaatst

 1. Nog een mooie link voor kaart-geïnteresseerden: Op https://nlmaps.nl/ geeft je de mogelijkheid om actuele kaartinformatie op je eigen site te laten zien. Een ook voor ontwikkelaars is handige informtie te vinden over gebruik van online kaarten.
 2. BigBird

  Garmin Gpsmap 60Csx

  Wegens aanschaf van nieuwer model te koop: Garmin GPSMap 60Csx 5 jaar gebruikt om 450 geocaches te vinden, werkt nog goed. Inclusief: - draagclip - USB kabel - fietshouder - Topo NL kaart op CD - Neopreen beschermtasje - 4 NiMH oplaadbare batterijen Op Marktplaats gezet voor bieden vanaf €150,-
 3. Een beetje mosterd na de maaltijd (ik ben al lang niet meer op het forum geweest): Met CacheMaps kan je precies wat jij wil: je pocketqueries (gpx of loc) bekijken op offline kaarten. In het pre-googlemaps tijdperk heb ik deze applicatie gebouwd om online kaarten op te zoeken. Deze worden offline gebruikt. Of er ook goede kaarten van Schotland op te vragen zijn weet ik niet zeker meer. Of Schotland of Ierland was een probleemgeval toentertijd omdat daar simpelweg geen kaartmateriaal op internet voor beschikbaar was. En GoogleMaps kaarten heb ik naderhand niet zodanig kunnen benaderen dat ik de benodigde calibratieinformatie ook kreeg.
 4. Inmiddels is Cachemaps versie 4.1.5 beschikbaar (wel eerst even v4.1.1 installeren). Hierin zijn een aantal vervelende foutjes opgelost. Het is halaas niet gelukt om de offline (ClickMap) kaarten geschikt te maken zoals ik eerder in dit draadje aangekondigd had. Oorzaak is dat op een PDA slechts een beperkte set HTML opties beschikbaar is en juist dat stukje dat ik nodig heb om de waypoints op de juiste plek op de kaart te projecteren, werkt niet op een PDA. Maar CacheMaps zelf is natuurlijk al de moeite waard!
 5. Voor de Japan reizigers: CacheMaps heeft ook de mogelijkheid om Japanse kaarten voor caches in Japan van Internet te halen op basis van de waypoints (.loc of .gpx) die je van de geocaching site haalt. Offline wordt Expedia ondersteund, maar die geeft geen datailkaarten. Online heb je natuurlijk de Google Maps kaarten, maar ook de Japanse Mapion kaarten zijn in 2 varianten beschikbaar, al moet je de Japanse taal beheersen om de teksten te snappen.
 6. Waypoint Benchmark is speciaal hiervoor gemaakt. BigBird
 7. @buzzarsdseye: 4.1.1 is inderdaad een windows installable package. (het is een .msi) en zou geen problemen moeten geven. Wellicht dat je download niet helemaal goed gegaan is? 4.1.3 is een 'exe-only' en kan inderdaad niet alleen werken. Er moet eerst een full install van 4.1.1 gedaan zijn. Stuur even een PM als het niet lukt, dan gaan we verder zoeken naar de oorzaak. Gr, BigBird
 8. Ik heb Cachemate nooit geinstalleerd. Maar een snelle Google leert dat Cachemate alleen op een Palm draait (zie link). En dan zal ie dus geen Windows Installer gebruiken. (ik neem aan dat het bericht dat je krijgt is 'INvalid Windows Installer package' ...) Misschien ben je in de war met CacheMaps (mijn product). Dat draait op Windows, maar weer niet op een PDA. Gr, BigBird
 9. Allereerst, ik ben helemaal weg van GoogleMaps. Op mijn site kan je dan ook een GoogleMaps implementatie vinden waar je je loc-file of gpx-file op een GoogleMap kan tonen. Zie een ander draadje met uitleg over de mogelijkheden of kijk even op de site. En vanuit CacheMaps zelf kan je ook GoogleMaps kaarten oproepen voor de door jou geselecteerde caches. Werkt perfect in combinatie met GSAK. Maar het heeft inderdaad de beperking dat het traag wordt als je meer dan pakweg 50 waypoints wil tonen. @Reintje: een paar voorstellen om het gebruik te verbeteren: - geef de mogelijheid om coord en zoomlevel default bij DHZ vast te leggen. Kan kan je standaard al ingezoomd beginnen - Leg bij DHZ de cachetypes vast die de gebruiker wil zien, dat scheelt ook weer in aantal - Als je een cache aangeklikt hebt en je gaat Back in je browser, dan toont ie weer de overzichtskaart en niet de detailkaart die je daarvoor had. Hierdoor moet je weer (lang) wachten en opnieuw inzoomen. Waarom de cache niet in een nieuw window tonen, dan blijft de kaart gewoon staan. Ik ben blij met de GoogleMaps (in IE)
 10. De twee varianten zitten er al in. Je kan zowel online als offline links aanmaken. Ik zal bij het maken van de PDA oplossing zorgen dat die twee ook naast elkaar kunnen staan. Nu overschrijft de één de ander. Dus even geduld, maar ik ga er mee bezig. BigBird
 11. Ik krijg het niet voor elkaar om de bestanden op de juiste plek te krijgen, zodat je ze in één keer over kan zetten naar de PDA. In de HTML code wordt altijd een volledig pad meegegeven en dat pad is er natuurlijk niet op de PDA. @Thex, kan je uitleggen hoe je CacheMaps instelt om het mogelijk te maken? Intussen staat dit bovenaan de ontwikkellijst, dus in een volgende versie zal zeker meegenomen zijn dat er een voor PDA's geschikte HTML file uitkomt.
 12. Wow, er is met CacheMaps dus nog meer mogelijk dan ik als bedenker weet! Begrijp ik het goed dat je op je PDA de ClickMaps kaart zet met daarop de aanklikbare caches? Tsja, moet kunnen. Je maakt met de ClickMaps een lokale HTML versie van de kaart met caches aan. En die kan je natuurlijk op je PDA zetten. Ik ga het vanavond meteen proberen! Thex, bedankt! BigBird
 13. CacheMaps werkt niet op een PPC of Palm. Het is Windows software en een Internet koppeling is nodig. Het is een Shareware pakket, waarbij je de kosten zelf kan bepalen. Omdat Paypal geen lagere bedragen dan 1$ accepteerd is dat het minimumbedrag. Maar als dat te veel is, of je hebt problemen om via Paypal te betalen, mail me dan even. Overigens kan je in het pakket jezelf elke keer voor één dag zonder kosten registreren. Nadeel: je moet het elke dag doen. Voordeel: je kan uitgebreid testen. En tenslotte: registratie is nodig om default waardes op te slaan, maar is ook 'nodig' om mij het gevoel te geven dat ik het niet alleen voor mezelf programmeer. Als je vragen hebt, laat het me weten!
 14. Versie 4.1.3 van CacheMaps is beschikbaar op de site. Een paar kleine bugfixes en extra mogelijkheden om ClickMaps ook met bijv. FireFox te benaderen. Veel plezier ermee, BigBird
 15. BigBird

  Googlemaps

  Tuurlijk. Stuur even een PM met je emailadres... Maar eh, de php doet maar een deel van het werk, nl het tonen van een file op googlemaps. Je site moet ook mbv de browseknop een push van een bestand naar de juiste plek op internet regelen. Maar ook dat stukje html kan je van me krijgen. Ik heb .gpx files en .loc files geprobeerd en zie de mededeling 'bezig met laden', maaar krijg geen kaart in beeld. Als je grote bestanden gebruikt kan het heeeeeeeeel lang duren. Ik raad aan niet meer dan een stuk of 20 caches tegelijk in je loc of gpx file te hebben. Wil je er meer tonen dan is GoogleEarth mogelijk een beter medium. Of CacheMaps gebruiken om het op een kaart te zetten. Of GSAK gebruiken samen met CacheMaps om een selectie op een kaart te zetten en/of te tonen in GoogleMaps. Als dit inderdaad de oorzaak is en je wil meer info over CacheMaps, laat maar even weten.
 16. BigBird

  Googlemaps

  Dank voor de complimenten Hebben jullie ook ontdekt dat je je eigen loc- of gpx-file kan tonen op de GoogleMapGoogleMap? Druk op de Browse knop en wijs het gpx-of loc-bestand aan dat je wil tonen en vervolgens druk je op Show Google Map. Alleen als de gpx-file ook nog van die extra waypoints heeft, dan wordt ie niet goed verwerkt.
 17. BigBird

  HELP!!!!!

  Ik gebruik ook genoemde combinatie (Venture en EasyGPS). Ik merk wel eens dat de connector niet echt lekker contact maakt. en dat ziet EasyGPS (en alle andere programma's) de GPS gewoon niet. Door de connector een paar keer heen en weer te schuiven pakt ie hem meestal wel weer. Een ander probleem kan zijn dat de seriele poort van de PC het niet goed doet, of een IRQ heeft die niet door EasyGPS wordt ondersteund. EasyGPS heeft een "Test connection" optie in het menu zitten. Hierbij worden de beschikbare poorten gescant om te kijken waar de GPS is aangesloten. Als hij niks vind krijg je de waarschuwing: "... Please make sure your GPS is not in simulator mode or in NMEA mode". En die fout maak ik ook geregeld. Ook nu was ik hem alweer vergeten :-( Met name dat laatste kan een reden zijn dat hij niet gezien wordt. Je gebruikt de NMEA mode namelijk als je de GPS aan bijvoorbeeld TomTom hebt hangen. Dus even nakijken in de setup van de GPS of de interface op GARMIN staat. Ik hoop dat je hem hiermee aan de praat krijgt.
 18. BigBird

  Googlemaps

  Gebruik de GoogleMaps implementatie op mijn site onder het kopje GPX to GoogleMaps. En druk op de knop Show Google Map. (deeplink: http://www.cachemaps.com/google/map2.php). Als je dmv uit- en inzoomen naar de plek gaat waar je het coordinaat van wil weten en je muis-klikt daar, dan wordt er een marker neergezet die bij aanklikken de coordinaten toont in verschillende notaties.
 19. Een Google Maps implementatie heet tegenwoordig een Google Maps Mashup. Ik wist het niet, maar kwam het tegen op de Google Maps Mania blog. In deze blog vind je heeeeel veel Google Maps implementaties (of Mashups dus). Een handige voor het uitzetten van een route is de Pedometer. Hier kan je op de kaart door dubbelklikken een route uitzetten en deze route mbv een te installeren hyperlinkje omzetten in een GPX file. De GPX file save laad je vervolgens in EasyGPS en van daaruit op je GPS en je kan je route gaan lopen/fietsen. Op de site kan je meteen het calorie verbruik uitrekenen als je de route gaat hardlopen :-) Maar op de site zijn veel meer leuke toepassingen te vinden. Kijk een naar de blog "Move Google Maps by tilting your ThinkPad!". De interessantste heeft de blogger samengebracht in de blog "A Summary of the Google Geo Developer Day". Weest gewaarschuwd, het kost je tijd als je hier gaat kijken. Het is allemaal te leuk om te stoppen...
 20. BigBird

  3dtracer ?

  Kijk eens naar GPS Trackmaker. Ik heb er geen ervaring mee, maar aan de screenshots te zien doet ie ook wat met de hoogte informatie. Succes, en laat je de resultaten een keer zien? gr, BigBird
 21. Voor Ozi weet ik het niet. Er zijn wel een heleboel online kaarten van de USA. De topo kaarten zijn daar bijna gratis online, dus een heleboel sites gebruiken die. Met CacheMaps kan je al deze online kaarten eenvoudig gebruiken. Een deel ervan kan je ook offline op je PC bewaren. Je kan inzoomen naar het gebied waar je heen gaat en de caches opvragen die dan op de kaart voorkomen. Op deze manier bereid ik mijn vakanties altijd voor. Alhoewel, komende zomer naar Terschelling en al die caches heb ik al gehad. Sterker, er zijn er 3 van mij :-) Dus kijk ook eens naar CacheMaps! Grtz, BigBird
 22. Met CacheMaps kan je voor heel veel landen wereldwijd kaarten opvragen, inzoomen naar waar je heen gaat en vervolgens op gc.com de caches in de buurt opvragen.
 23. Met de vakantie voor de deur begint het plannen van welke caches je wil doen weer. Vergeet dan niet wat de mogelijkheden van CacheMaps allemaal zijn. Met name het Vakantie kaarten voorbeeld dat hierboven gegeven wordt is dan zeer handig! Leuk om te weten is dan ook dat de vernieuwde Google Maps nu ook voor CacheMaps beschikbaar zijn. En download meteen de nieuwste versie van CacheMaps. Deze kan je vinden op de CacheMaps site. Veel plezier met cachen tijdens je vakantie!
 24. Kijk eens naar CacheMaps. Dit is gemaakt om kaarten te zoeken, coordinaten te converteren, in/uit te zoomen op kaarten enz. En dit alles voor vele online kaarten én gekoppeld aan GSAK voor je administratie van de caches.
 25. BigBird

  Coordinaten Ehrwald

  Met CacheMaps kan je met kaarten inzoomen naar de plek waar je wil zijn en vervolgens alle caches opvragen die op de kaart passen. En dan heb je meteen de boel offline om mee te nemen op je laptop. BigBird
×
×
 • Nieuwe aanmaken...