Spring naar bijdragen

appeldoo

Leden
 • Aantal bijdragen

  22
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door appeldoo geplaatst

 1. Toen ik begon met geocachen had ik nog geen app op mijn mobiele telefoon waar ik wat mee kon, laat staan een kompas. En de GPS-R die ik toen kocht, een GPSMAP 76CSx, die ik destijds uit de VS heb laten overkomen, heb ik nog steeds. Ik zou verschrikkelijk balen als hij ermee uit zou stoppen ... Kijk, tegen het voordeel van het digitaal bij je hebben van de informatie over de cache kan de GPS-R niet op, maar daarentegen is de nauwkeurigheid, de waterdichtheid en de stootbestendigheid van de Garmin van grote waarde. Kortom, wij doen aan paperless caching; de GPS-R voor alles mbt de navigatie, de telefoon voor alle achtergrondinformatie. Moet dat dan?
 2. Leuke blog van GC die hier bij aansluit: "8 Tips to Answer the Eternal Question, “Is it even here?”" http://bit.ly/19xD5h4
 3. Ik moet iets duidelijk zijn :-) Ik ben bij de cache geweest, heb hem gevonden (ik zag hem), maar omdat ik door een buurtbewoner argwanend werd bekeken heb ik geen poging ondernomen de cache te openen en te loggen. Een DNF is dan naar mijn idee niet terecht, maar een found ook niet. Vandaar mijn note.
 4. Vandaag een cache wél gevonden, maar niet kunnen loggen doordat ik in de gaten werd gehouden door een buur. Geen DNF gelogd, want ik had hem gevonden, maar een note, want ik heb hem kunnen loggen.
 5. Als jij het over 'zo'n ding' hebt denk ik 'Wij denken anders over het geocachen'. Maar ik ben het met je eens dat ik ook denk dat een hoop mensen een DNF niet loggen. ;-)
 6. Did Not Search zou voor mij een goede zijn, is me al meerdere malen overkomen. Gewoon niet gestart met zoeken dus.
 7. Herkenbaar. In Zweden heb ik ook naar deze http://coord.info/GC3VWMY gezocht. De titel zegt 'makkelijk te vinden', maar in het Zweeds is dat cynisch. Hij is dus helemaal niet makkelijk te vinden, wat ook in de omschrijving staat. 'Kom je voor een snelle TFTC? Niet hier.' Arrogant gewoon, maar niet veel mensen hebben zijn ongelijk kunnen bewijzen. Ook ik niet. ;-) Hulde! Zo hoort het.
 8. Het maakt mij niet uit waar een cache is gepubliceerd, maar ik ben niet actief op sites die het spel verkwanselen. Ik waardeer dat je reageert, maar ik kan niet zoveel met je antwoorden. Je praat me te veel in raadsels. Mee eens. Ik denk ook dat een hoop DNF's niet gelogd worden, als je kijkt naar de opmerkingen in de logs. En voordat ik een cache ga doen lees ik altijd even de laatste logs. Drie keer een DNF in de laatste drie logs zijn voor mij reden om een andere keer te gaan kijken. Precies dat ja. Als ik een zoekactie start, log ik, wat het resultaat ook is. Maar als ik al niet aan het zoeken ga beginnen omdat ik ergens over twijfel, dan log ik niets. Uitzondering zijn de midden-in-de-drukke-winkelstraat caches of andere caches waar heel veel mugles rondlopen. Die log ik wel als DNF, want dat hoort er naar mijn idee bij bij dat soort caches.
 9. Absoluut zijn DNF's belangrijk. CO's moeten ook weten wanneer hun cache niet gevonden wordt. Ik ben (nog) geen CO, maar ik kan me zo voorstellen dat het ook fijn is als mensen je cache niet altijd vinden. Dan ligt hij ook niet direct voor het oprapen voor mugles en het betekent dat men moeite moet doen om hem te vinden. Check. Doe ik altijd. Kan ook érg frustrerend werken ;-)
 10. Hier was ik me niet van bewust. Ik bedoel, dat er mensen zijn die alleen fysiek loggen en niet online. Hou je dan ook nog een eigen administratie bij van wat je logt? Of is dat je mail?
 11. Een Did Not Find kan op het moment zelf een lichte tot zware teleurstelling zijn. Helemaal als je een lange multi of een moeilijke mystery hebt opgelost om er te komen. De cache dan niet vinden is natuurlijk niet leuk ... én staat natuurlijk niet leuk op je 'cv'. Hoeveel mensen zouden een DNF niet loggen omdat dat niet stoer is, er staat tenslotte nergens dat dat moet, dus waarom iets negatiefs over mijzelf loggen? Ik log zelf alle finds, dus ook de not finds. Enige uitzondering is als ik dezelfde dag nog een keer terugkom en als ik al een DNF heb gelogd bij deze cache. Dat laatste is natuurlijk ook al niet zuiver. Wat is jullie vermoeden hierover? Hoe trouw zijn jullie met het loggen van DNF's?
 12. Ik vind het geocachen vaak het leukst in mijn eentje of met mijn partner, maar dus zonder andere cachers. Haalt naar mijn idee voor mij toch een beetje de magie van het cachen af. No offense trouwens naar wie dan ook, slechts mijn opvatting. Overigens dacht ik laatst mede-cachers te herkennen maar dat bleken mensen te zijn die gewoon van de natuur aan het genieten waren. Echt waar! Die mensen heb je, die zonder cache op pad gaan. Belachelijk! ;-)
 13. De combinatie vind ik ideaal. Een GPSr voor de navigatie, een smartphone (app of internet) voor de cacheinformatie. En zeker voor cachen in het buitenland is een GPSr ideaal, want ik heb geen internet in het buitenland.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...