Spring naar bijdragen

joniro

Leden
  • Aantal bijdragen

    38
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door joniro geplaatst

  1. Het klinkt aardig maar ik heb het gevoel dat hierbij alles draait om dat ene woord "mentaliteit". Bij mijn cache tussen betonnen dozen staat op de cachepagina dat ik hem goed gevuld houd voor kinderen en dat gold ook voor de oude haven in hilversum(geript net na een bijvulling). In de logs kon je duidelijk opmaken dat er cachers zonder kinderen geweest waren die de kokers met potloden, kinderklei en stiften ruilden voor een spongebobpoppetje of een pokemonplaatje. Soms werd er voor 10 euro handel in twee weken op die manier weggeruild. Dan wacht ik weer enkele weken en vul de cache weer aan, maar voor hoelang is de vraag. Mijn zoon van drie en een half hoopt dat er een autotje in een cache zit. Om dit leed te besparen glijd er bij het openmaken standaard een autotje in de cache. Kiest hij de auto niet dan verdwijnt hij weer in mijn zak. Zo houd ik hem tevreden. Niets is toch vervelender dan een teleurgeslagen kinderziel. Groet JoNiRo.
  2. hallo, ik ben inmiddels voorzien dus het draadje kan gesloten worden. groet JoNiRo.
  3. hallo, gaarne opnieuw posten, het oude topic is geheel verdwenen. ik ben op zoek naar de straten cd's van zwitserland en frankrijk van een vdo ms4900 autonavigatie. heeft iemand nog oudere versie's liggen.(overgebleven bij een nieuwere versie) bij voorbaat dank. groet JoNiRo.
  4. joniro

    account 5 december.

    Mijn strekking achter het idee is alleen maar dat een cache eigenaar bv ingepakte cadeautjes in zijn cache stopt en dan in een logje uit zijn naam zegt dat ze erin zitten, puur voor de kleine gelovige kinderen. De gevaren die je nu aandraagt betreffende kwaadwillenden heb ik zo namalijk niet ingezien. Ik heb inmiddels al gezien (door je hint) dat de naam s.........s al bestaat dus vrees ik dat mijn idee al ter ziele is. Misschien nu al overwegen om deze topic te sluiten. Groet JoNiRo.
  5. joniro

    account 5 december.

    Sorry, het was de bedoeling dat deze vraag in algemene vragen zou staan maar ik heb me vergist. Misschien dat hij verplaatst moet worden als dit nodig is. JoNiRo.
  6. joniro

    account 5 december.

    Hallo mede cachers en cache eigenaren. Bij mij kwam het idee op om voor 5 december een account aan te maken op naam van onze goedheiligman. Zijn directe naam zal ik voor de kleintjes niet noemen. Hierbij een wachtwoord dat op te vragen is of vrij publiceren zodat iedere cache eigenaar voor 5 december zijn cache aan kan kleden uit naam van de goed heiligman, en dan een note tussen de logs kan plaatsen (nadat hij in nederland is aangekomen) dat hij geweest is. Is hier interesse voor en verwachten jullie misschien problemen als een account openbaar gemaakt wordt. Hoe denken jullie hierover? Groet JoNiRo.
  7. joniro

    Kogel TB

    Wapenonderdelen en munitie horen niet in een cache thuis!!! Zelfs niet als TB Ook kinderen die een cache vinden en openen komen ze tegen. Een huls zonder slaghoedje en kogelpunt valt onder de wet wapens en munitie omdat deze in theorie (en praktijk) herladen kan worden tot een scherp patroon. Voorts is een huls zonder slaghoedje en kogelpunt verboden bezit voor iemand die niet voor dat kaliber een vergunning heeft. Per slot van rekening laten we onze hobby toch niet in gevaar brengen door een paar elementen die eigenlijk niet bij ons thuis horen. Als je vind dat je een knallende tb wilt laten rondreizen doe er dan een ballonnetje aan, of een champanjekurk. groet, JoNiRo.
  8. joniro

    geocachen met kinderen

    Wij cachen sinds onze zoon 2 maanden oud was.(nu 2 jaar) Hij is vaak meegeweest en zo zijn wij erachter gekomen dat niet alle wandelwagens geschikt zijn om te cachen. Ons advies is om voor het cachen een wagen te gebruiken die grote onbestuurbare wielen heeft.(geen luchtbanden) Vaak zijn er oude wandelwagens op marktplaats gratis af te halen. Dit spaart je huidige (vaak mooie en dure)wandelwagen, die in het bos vaak als een moddermachine terugkeerd. Onze zoon begrijpt nog niet wat geocachen inhoud, maar als de cache bijna gevonden wordt dan zie je hem helemaal enthousiast worden, en wordt de cache omgekeerd, en gaat hij op zoek naar iets moois. En als dat auto's zijn dan wordt hij helemaal gek. Daar worden wij als ouders dan weer gelukkig van. Cachen: een genot voor (heel)jong en oud. Groeten JoNiRo.
  9. joniro

    (ex) hitchhiker

    Hoi allen. Ik heb 22-06-06 uit cache het nuilerveld een hitchhiker gevonden gc38e3 die in februari voor het laatst is gelogd in utah usa. Daarna is de cache gearchiveerd maar de hitchhiker is wel verder gereist met een nederlandse beschrijving gemaakt door lutjeboer-clan op 07-12-05. Ik heb begrepen dat je hem kan loggen als je drie soortgelijke objecten uitzet en die kenbaar maakt in je log. De site waar de nederlandse beschrijving naar verwijst bestaat niet meer en leeft waarschijnlijk door op waymarking.com. Daar kan ik hem niet traceren. Heeft iemand enig idee of en dan vooral hoe ik deze hitchhiker nog kan loggen of is deze rijp voor het vierkant archief. Groet JoNiRo.
  10. joniro

    cacheformulier

    Ik ga binnenkort een cacheformulier invullen voor mijn eerste cache. Geen plaatjes en bijzonderheden, gewoon alleen text. Kan ik de cache eerst opzetten in word en dan in delen kopieren en plakken naar het cacheformulier of moet alle text daar ingetikt worden. Moet het formulier in een keer compleet ingevuld worden of kan dat ook in meerdere delen. Groet JoNiRo.
  11. Gefeliciteerd. Vandaag de eerste, nu op naar de tien en voor je het weet zijn het er honderd. Groet JoNiRo.
  12. De mijne er dan ook maar even bijschrijven. Toen mijn zwager (the iceman) in frankrijk ging cachen is de hele familie meegeweest. Bij de cache die hij toen vond wilde hij onze namen bijschrijven, en moest ik a la minute een naam verzinnen. Toen heb ik JoNiRo genomen, van Joost, Nicole en mijn zoon Robin. Simpel maar erg tevreden erover. Mijn cachevirus is dus van franse afkomst maar nederlands gemuteerd. groeten JoNiRo
  13. joniro

    cachekaart frankrijk?

    beste medecachers Ik ben op zoek naar een internetsite waar alleen frankrijk met geocaches op staan. Nederland en zwitserland hebben dit soort kaarten maar van frankrijk kan ik hem niet vinden. Is er misschien iemand die weet waar ik hem kan vinden. Groet Joniro.
  14. joniro

    mysterycache

    Jullie hebben gelijk, het is een virtualcache. Ik heb het boven al veranderd en begrijp dat mailen en loggen normaal is bij zo een cache. Bedankt voor deze informatie. Joniro.
  15. joniro

    mysterycache

    Uiteraard zoek je eerst in het veld. Dat heb ik ook gedaan maar er is in het veld geen logboekje, en hoe ga je dan verder als het op loggen aankomt? Ik heb al 38 caches op mijn naam staan maar de mystery's zijn me nog onduidelijk. Joniro.
  16. joniro

    mysterycache

    Ik heb afgelopen week 3 virtualcaches gedaan, en hoorde dat je de antwoorden moet doormailen naar de legger en dan direct je log op de site moet plaatsen. Het lijkt me een beetje vreemd, want heb je geen toestemming van de legger nodig om te mogen loggen? Zijn hier regels voor? Wie heeft hierop antwoord? Dank Joniro
×
×
  • Nieuwe aanmaken...