Jump to content

dj bel

Leden
 • Content Count

  190
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About dj bel

 • Rank
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  garmin etrex vista
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  februari 2003
 1. dj bel

  Waarom geen GPS72?

  Even inhakend op het Overshoot probleem zoals zijdelings opgemerkt hier boven. Mijn ervaring is dat bij de Magellan Meridian Color de overshoot optreedt als gevolg van capaciteits problemen en een relatie met Kalman filter zie ik hierboven geen onderbouwing voor. Capaciteits problemen zijn mijn bevindingen doordat bij de meeste gpsen waar zich dit voordoet gebruik wordt gemaakt van sd kaarten Dit is met name bij Magellan zo, waar iedere relatie tussen processor en gebruikte kaart en geladen kaartsegment door de gebruiker uit zijn verband kan worden gerukt; 64 mb Direct Route is te veel en een sd kaart van 1 gb ook. Het effect van overshoot wordt bij de Color nl nihil zodra de sd kaart verwijderd wordt en alleen gebruik gemaakt wordt van de basiskaart. Ook is het effect minder als 64mb Streets wordt geladen na een minuut of wat treedt er een correctie op die voldoet aan de accuraatheid van 3m in de specificaties. Op dezelfde plek is de processor in combinatie met 64 mb Direct Route niet meer instaat deze correctie te plegen tenzij de meridian color wordt uitgezet en direct weer aan, als dan komt de gps tot betere waarden. Dit beeld wordt mijnsinziens door bevindingen van andere bevestigd getuige deze advertentie over ultra II sd kaarten; Dit is op dit moment, volgens specificaties, een van de snelste SD-kaart ter wereld. "Merk is Sandisk van het ULTRA II type. De readsnelheid is maar liefst 10 MB/sec (speed 66x) en de writesnelheid is 9 MB/sec (speed 60x), dus zo'n 8x sneller dan de standaard SD-kaarten. Ideaal voor het snel laden van mappen van tomtom en voor snelle berekeningen van de routes, maar ook voor het snel opstarten en draaien van software, films etc, etc. " Een ander vermoeden dat de oorzaak in deze richting ligt, zou kunnen zijn dat Garmin in zijn nieuwere apparaten zoals 60,76 en 96 gebruik maakt van betere processoren en opamp's die beter werken bij laag voltage en een betere signaal ruis verhouding hebben, waarbij daarnaast de relatie tussen processor en max geheugen door chipgebruik niet kan worden overschreden. Van de Magellan Meridian serie valt nog te zeggen dat dat pas later middels een firmware aanpassing geschikt gemaakt is voor het complexere direct Route autonavigatieprogramma waarna de overshoot is toegenomen. Van de GPS V is ook bekend dat deze met City Select bij gebruik op de motor afslagen veel te laat aangeeft waar de 60 serie met hetzelfde city select programma dit tijdig doet. Verder heeft Garmin geen wijzigingen aangebracht in de definities van het Kalmanfilter. Zelf ben ik dus geneigd de oorzaak daar niet te zoeken, maar veel eerder in de relatie tot het procesvermogen van de gps uit praktische bevindingen.
 2. Bytheway leg eens uit? Wie vond je niet serieus?
 3. ramptoerisme en de hond ook nog uit gelaten. Kortom een heerlijke dag.
 4. Kruimeldief KWOOT Een enkele keer heb ik ietwat spijt en dat is die 1% waarvan ik zelf even niet wist wat ik deed en dat is meestal uit boosheid geschreven. Wat moeten we hier nu mee. *** TEKST VERWIJDERD *** [Camelion] Geen flamewar uitlokken! Hou het eens bij de inhoud.
 5. Moderatoren zijn ook maar mensen. Maar het gevaar bij intensief mengen in discussies d.w.z. uitdragen van meningen wat je ook met dergelijke info op deze wijze doet is dat je jezelf op het kruispunt van de discussie plaatst, waardoor je niet meer als objectief gezien wordt. In mijn beleving moet je kiezen; lekker meekletsen of modereren; beide gaat niet in mijn beleving
 6. Bytheway verschijnt regelmatig met zijn naam onder dit draadje, misschien kan hij voor zichzelf spreken. Als 'ie er toch is. Graag wat getallen bij de toch al progressieve stijging van het aantal nieuwe leden? In het verleden is deze stijging voor deze gebeurtenissen opgemerkt, Een verandering in deze trend is niet zichtbaar gemaakt . Na progressief komt explosief misschien? Is mij nog niet opgevallen. Ook is het aantal vragen na de gebeurtenissen om cd's niet toegenomen in mijn beleving. Waar is de hollandse nuchterheid gebleven? Misschien is het aardig te enqueteren waar men vandaan komt, althans hoe men kennis gemaakt heeft met geocaching.
 7. Cameleon; als ik even mag aanhalen van Bytheway; "grote kans dat je er op aangesproken wordt" Beleving? Dat betwijfel ik en dat is geen aanval. Maar er is rond de cd's en de huidige gebeurtenissen zoveel emotie, die ik dan kennelijk zo niet beleef. En kijkend naar wat voor mensen je zoal onderweg ontmoet op een cache verwacht ik die reactie niet. Die komen ook vaak niet op dergelijke sites en hebben een eigen weloverwogen mening ervaar ik zo. Ik merk nog niet dat daar iets in is veranderd.
 8. Kruimeldief bedoel je als je medeforum leden niet kunt verdragen dat je beter weg kunt blijven? Leg eens uit?
 9. Je kunt jezelf afvragen of het niet verstandiger was geweest deze informatie wat neutraler te plaatsen en de vraag te stellen; Hoe kijken jullie tegen dit bericht aan? dan kan je je mening geven. Op verzoek de tekst aangepast.
 10. Landgenoten, Om aan te geven waar alle belangrijke objecten zijn heb je geen stafkaarten nodig. Onze open maatschappij geeft overal de ruimte om zaken te "markeren" Beter digitaal kaartmateriaal is overal voor handen. Moet iedereen dan zijn GPS of navigatitiesysteem inleveren? Bij de lokale opsporingsinstantie? This is 2004 not 1984! of 1940 Heb respect en praat geen poep, maar ga wel met elkaar inhoudelijk in gesprek. Het argument wint. Rest de vraag over illegale software? Dat mag niet.
 11. Ervaring met de 276c Je kunt dit zelf zien op bij product comparison marine op www.garmin.com waarbij als je de 60cs zou willen vergelijken met de 276c Ook tot een andere conclusie kunt komen afhankelijk van je wensen. de 276c is gemaakt voor de hoofdzakelijk op het water, maar men is het wel over eens dat gebruik alleen op het water en beetje te beperkt is en gebruik aan de wal kan in een handomdraai. Als je de prijs in dat opzicht niet zo belangrijk vind maar meer let op bepaalde mogelijkheden dan is de 276c zeker geen slechte keus en ik ken menig zeiler die hem dubbel gebruikt.; op de boot en in de auto. Autorouting mapsource software is bruikbaar. - de grote van het scherm i.t.t. een normale handheld - garmin datacards ; voor langere trips met beperkte behoefte aan bijkomende electronica zoals een laptop zijn datacards ideaal voor het snel wisselen - 3000 waypoints i.p.v. 1000 en toch past het apparaat in een redelijke (binnen)zak -nachtkaart op het water Als handheld zijn wat zaken waar je rekening mee moet houden; -de antenne is los;voor geocaching is wel een kleiner antennetje te regelen Hij heeft echter geen compas, barometer of verticale vergelijkingen; niet echt zwaarwegend als de datacard en de grote van het scherm de doorslag geven. - de powerrange is goed maar via 1 accu; dus geen handige rechargeble batteries Een lege accu is niet eenvoudig te vervangen voor een paar batterijtjes, maar een handige knutselaar weet altijd een oplossing. De ervaring is vanuit dit perspectief boot / auto / scherm / datacard en wat aanpassing geocaching toch zeer positief te noemen.
 12. dj bel behoudt zich het recht voor alle geschreven berichten en reacties te modereren d.w.z. te wijzigen danwel te verwijderen wanneer hem dit goeddunkt. Het is ieder zijn vrijheid te doen met intellectueel eigendom wat hij wil. Dat reacties dan niet meer passend zijn kan daarmee een uitnodiging het gehele bericht te verwijderen wat in de ogen van dj bel dan allang had moeten gebeuren. Er zijn toch mensen die op de persoon blijven spelen of te offtopic zijn en dit lijkt mij een effectief wapen.
 13. Tja? Wat zitten de sneren en waar zitten de insinuaties? Epistel en betoog? Als je het niet snapt, wat ik gezien de reactie naar Kruimel wel denk.. maar goed dat behoeft dan toelichting van jouw kant. Zo als ik al zei organisaties zijn gebonden aan een wettelijk kader. En geen leden organisatie kent geen verplichtingen naar gebruikers. Binnen de stichting is o.a. ruimte aan jou gegeven, iemand die veelvuldig op het forum verscheen, tenminste als jij Ronald Herbaut bent in casu Herbauthunters. En indrukken staan ook vrij, daar zijn het indrukken voor, maar ik heb jou reacties regelmatig als tijdverdrijf beleeft. Dan mag. Weinig informatief vanuit het gps en geocaching, danwel organisatie ervan. En zo zijn er meer reacties als weinig constructief ervaren, door jennen of persoonlijk of offtopic, worden gezien als tijdverdrijf. Op 5 of 6 berichten achtereen reageren met de meest onzinnige antwoorden. Dat ervaar ik als tijdverdrijf dat mag. En in mijn beleving is de site daar in essentie niet voor bedoeld. Daar is al eens eerder voor verwezen naar een chatbox van iemand. Evenals het voortdurend openen van draadjes over net benoemde mensen zoals approvers, die in een normale situatie eerst de kans krijgen te functioneren of het gedoe rond de ######. Dat mag best eens stoppen. Ik weet niet wat je verder niet begrepen hebt. Probeer anders een pm-tje.
 14. mgr een stichting kent geen leden als ik het wel heb en slechts bestuurders. Organisaties kunnen alleen functioneren binnen wettelijke kaders en een stichting modificeren naar een verinigingachtige struktuur door instemming van leden levert strijdigheid met de wet op. Tenzij dat hier ook maar weer ter discussie gesteld moet worden. Dan zitten we hier op de verkeerde site. Ik zou naar de wetgevende macht willen verwijzen. Ik mag aannemen dat het hier gaat om het cachen op een simpele doch effective manier in goede banen te leiden met vrijwilligers. Daar hoort dan ook het gentlemensgedrag bij van de gebruiker. En zo als ik vaker uit de teamleden reacties zie is er weinig tot geen reden om een andere houding aan te nemen van de gebruiker. Het is een spelletje waar iedereen zichzelf voor aangemeld heeft. Het karakter van spelletjes is dat iedereen de individuele verplichting heeft omdat ook zo te houden; leuk, netjes en beschaafd en volgens de regels van het spel. Een bijkomende regel is dat als je het niet leuk meer vind zoals het spel verloopt, dat je of een ander spelletje gaat doen, of met een meerderheid de regels verandert en een gentlemean gaat niet zijn energie steken in wat lijkt op spelbederf. Ik wil hier maar mee zeggen dat ik onderhand vind dat er sprake is van spelbederf door een aantal klagers omdat de wijze van klagen niet meer gezien kan worden als constructief bijdragen aan het spel cachen of simpelweg leuk genoemd kan worden maar meer klagen als een vorm van tijdverdrijf. En dan heb ik nog niet eens over de beledigingen je te beurt vallen als de discussie wat scherp gevoerd wordt. Dat hoort toch niet bij een spelletje. Verder zou je je kunnen afvragen of er voldoende initiatief bij degene is die graag meer democratisch gehalte hebben om een continuerende vereniging op te zetten. Een andere organisatievorm met stem van leden zou ik zo even niet weten Of moeten anderen die op zetten zodat siteliners and freeriders zonder zelf een poot uit te steken kritiek blijven leveren waarvan ik het constructieve dus nog niet heb kunnen ontdekken. Even wat reacties op een forum geven is toch andere koek dan in je vrije tijd energie steken in de organistie van iets, waaronder de kontakten met vele externen. Kan daar niet een beetje respect of begrip voor zijn. Zelfs een op te richten vereniging zal mensen aantrekken de ten koste van alles en iedereen makkelijk een oordeel over de inzet van anderen hebben en weinig zicht hebben of hun bijdrage aan een discussie wel constructief is. Nu wil ik hier iedereen die een wens heeft niet stigmatiseren als een nutteloze zeikerd, maar er vliegen hier toch dingen over het forum dat je je zelf bijna zielig zou vinden om met een gps nog langer een leuke wandeling te doen. Beschamend ordinair en bovenal kinderachtig. Het komt mij over alsof veel van de kritiek komt vanuit deze en gene afgekeurde cache en soms zelfs uit tijdverdrijf gezien de offtopics. Waar is de flexibiliteit om met iets te komen wat wel binnen de regels past zodat de organisatie plat en daarmee flexibel kan functioneren. Er is mijn beleving voldoende opening om mee te werken binnen de organisatie. If you can't beat them join them. Volgens mij, het kan misleidend zijn door de avatar, maar daar zien we toch voorbeelden van. Welke hoeveelheid approvers, moderaters gaat deze kritiek verstommen? Is dat werkbaar? Zijn zij zelf niet gehouden aan regels? Wanneer is het wel goed? Ik denk dat de teamleden binnen de grenzen van hun organisatie het mogelijke hebben gedaan om meer draagkracht te creeeren. Geef iedereen in het bestuur nu a.u.b. de ruimte om wat moois te maken en stop eens met telkens opnieuw van die klaagdraadjes te openen, die weinig bijdragen aan een betere organisatie of het plezier van gebruikers van de site. Nee ik heb niet gesolliciteerd en zal het niet doen naar een functie maar het wel is genoeg zo is mijn mening.
 15. Als je je stem wilt laten gelden dan heb je daar een passende organisatie voor nodig. Deze site is nog steeds een particulier initiatief. Een forumlid heeft geen enkele status dan zich te houden aan de voorwaarden. Wat sta je hier nu te roepen? Helemaal niemand is verplicht te luisteren want daar is de organisatie niet op geeent. En wie waren daar nou de grootste voorstander van die platte organisatie; The Chief c.s. dus nou niet zeuren als het politieke spectrum wat van voorkeur verandert. Ieder voordeel heb zijn nadeel. En als je die organisatie niet hebt en niet op wilt richten zal je gebruik moeten maken van je sociale vaardigheden om toch enigszins in practische zin een luisterend oor te krijgen. Of zoals ik al eerder zei zelf ergens anders te beginnen. Inderdaad Jan, zo zijn er ook verschillende kerken in de wereld gekomen. Goede opmerking.
×
×
 • Create New...