Spring naar bijdragen

Quux

Leden
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Quux geplaatst

  1. Blijft "geweldig" om te zien dat de moderatoren hier nog steeds het idee hebben dat ze als alleenheerser en dictator mogen/moeten optreden terwijl de betekenis eigenlijk: "One who, or that which, moderates, restrains, or pacifies." of "Someone who mediates disputes and attempts to avoid violence." zou moeten zijn... Blijft jammer... Quux.
  2. Quux

    Cachen in Het Geldersch Landschap

    Voor alle duidelijkheid: Ik heb een mandaat van het bestuur van de Stichting Geocaching Nederland! Ik zorg voor "tools" voor de geocachers, omdat enerzijds toestemming gevraagd (geëist) wordt en anderzijds dat men vanuit Amerika een vorm van controle wil. Wanneer je afspraken met elkaar maakt is de controle minder relevant. Daar vaart iedereen (de meesten) wel bij. Ik heb echter nooit beweerd dat ik het mandaat van de community heb. <{POST_SNAPBACK}> Kortom, vertrouwen is goed, maar controleren (niet nakijken maar de andere betekenis) is beter. Zo proberen verschillende regimes nog steeds hun onderdanen te "regeren", maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit over het algemeen uiteindelijk slecht afloopt voor het regime... Verder vind ik het persoonlijk nog steeds vreemd dat er ook door de yanks volledig willekeurig toestemming wordt verleend aan caches. Ik denk hierbij aan een recentelijk goedgekeurde "huwelijkscache" die absoluut niets met geocaching te maken had, maar wel door een approver goedgekeurd is gekregen terwijl andere event-caches de grootste moeite moeten doen om aan allerlei kleinzielige regeltjes te voldoen. Met een dergelijke willekeur krijg je nooit mandaat van welke community dan ook (met uitzondering wellicht van een aantal volgzame onderdanen die je altijd wel tegenkomt -- ook in bovengenoemde regimes)... Quux.
  3. Quux

    Cachen in Het Geldersch Landschap

    Tsja, wat zal ik zeggen. Een stichting spreekt eigenlijk dus alleen voor zichzelf. Dat ze denken dat ze daarmee alle geocachers vertegenwoordigen is hun eigen misvatting. Dat ze dictatoriaal gedrag vertonen blijkt keer op keer. Dat er onduidelijkheden in de afspraken zijn blijkt nu ook overduidelijk, maar een inspanning om het een en ander duidelijker op papier te krijgen is te veel gevraagd want ze waren al zo blij dat ze eindelijk een afspraak hebben kunnen maken... Het enige dat duidelijker moet is de toestemming over de route door het gebied. Op het moment dat die route gebruik maakt van extra niet door de beheerder aangebrachte steunpunten of afwijkt van de normale wandelroutes zal er toestemming gevraagd moeten worden (lijkt me logisch). Maar als dat niet gebeurt en de cache ligt ook niet in het betreffende gebied zijn geocachers niet anders dan andere gebruikers en lijkt me vooraf toestemming vragen ook overbodig omdat de route zich aan de geboden houdt die aan de randen van het betreffende gebied zijn opgesteld. Het feit dat gebruikers (geocaches en anderen) zich niet aan de geboden en verboden houden heeft dan ook niets te maken met het al-dan-niet vragen van toestemming om een route uit te mogen zetten over de paden van het opengestelde gebied. Daar zal de beheerder gewoon tegen op moeten en mogen treden, maar vooraf vragen om toestemming voor iets dat iedereen sowieso al mag is discriminatie en dat is bij wet verboden... Quux.
  4. Kom op joh, voel je nou niet meteen op je ... euh teentjes getrapt. Tips zijn altijd welkom. Maar speel ook niet het heilig boontje met de opmerking dat de media het altijd goed bedoeld. Dat is natuurlijk ook niet waar. Er is tenslotte mediatraining nodig, en dat is natuurlijk ook niet voor niets! Als je tips hebt dan heb ik persoonlijk altijd interesse (zeker als het gratis is ;-). En niet alleen om het te gebruiken tijdens interviews met landelijke media. Ik leer nu eenmaal graag... Iets waar ook een bepaalde training voor zou moeten bestaan is het omgaan met geschreven nieuwe media zoals forums, weblogs en mailinglijsten. Het blijkt vaak zo te zijn dat een statement dat niet geheel overeenkomt met de zienswijze van een eerdere schrijver werkt als een lont in het bekende kruitvat en meteen een uitbarsting tot gevolg heeft. Dat dit meestal niet nodig is weten die personen pas nadat ze enkele jaren ervaring hebben opgedaan met deze nieuwe media... Ergo, tips graag! Hoe meer hoe beter. Maar laat die uitbarstingen maar achterwege, want die komen we hier al dagelijks tegen. :-) Ciao, Quux.
  5. Hoog tijd voor de PR persoon of personen van geocaching.nl om zowel met deze journalist als ook met de woordvoerder van SBB (en willicht andere organisaties) rond de tafel te gaan zitten (of nog beter in de natuur te gaan lopen -- geeft ook mooiere plaatjes ;-) ) en dit grove misverstand voor eens en altijd uit de wereld te helpen. Goede afspraken zijn noodzakelijk en kunnen blijkbaar ook op regionaal niveau prima gemaakt worden, maar binnen de bureaucratische organisatie van SBB weten ze van elkaar niet wat ze doen en is er ook (nog) geen centrale afspraak over hoe hiermee om gegaan moet worden. Dat laatste is absoluut nodig en een goede lobby om het voor geocachers leuk te houden kan, gezien de misverstanden die aan het onstaan zijn, zeker geen kwaad! Natuurlijk willen we praten. Natuurlijk mag je een keer meelopen om te zien hoe het merendeel van de geocachers met deze hobby omgaat. Natuurlijk willen we een goede verstandhouding met SBB en andere organisaties waar we onze caches willen plaatsen. En natuurlijk vinden wij het belangrijk dat we (ook tijdens het geocachen) rekening blijven houden met de natuur! Ciao, Quux (Team TimeWasters)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...