Spring naar bijdragen

FritzoNL

Leden
 • Aantal bijdragen

  38
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door FritzoNL geplaatst

 1. FritzoNL

  Oregon 450 Of Gpsmap 60St

  Ik heb voor ik zelf een gps kocht, een etrex te leen gehad om te proberen. Ik weet nog dat ik er snel uit was: ik werd namelijk gek van die druktoetsjes en vooral van dat "rare" joystickje om door menu's te lopen etc. Het werd dus een Oregon, waar ik tot op heden zeer tevreden over ben. Maar dat zal ongetwijfeld persoonlijk zijn, je zult vast ook reacties krijgen van enthousiaste Gpsmap62 gebruikers .
 2. FritzoNL

  Mooi Plekje Naar De Filistijnen

  En je hebt nu wel een veeeeel mooier uitzicht op de windmolens ....
 3. FritzoNL

  Nieuwe Natuurwet

  Zonder eerst de Wet in zijn geheel te gaan doorspitten: op de link van SBB staat "Zo verdwijnt de status van beschermde natuurmonumenten". Betekent dat dat onze Nationale Parken als zodanig worden opgeheven, althans dat ze hun status van Nationaal Park verliezen? Weet iemand dat?
 4. FritzoNL

  Korte Vraag

  Googlen hoeft niet eens hoor. Hou je cursor maar eens op de smilie...
 5. Proficiat PN! Wat ik me nu nog wel afvraag: geldt dit ook met terugwerkende kracht? Met andere woorden: moet het filmpje dat eigenlijk de aanleiding was tot deze actie dus alsnog van youtube worden verwijderd? Het lijkt me lastig, maar wel gepast.
 6. 6.063 caches in een paar weekjes... da's doorwerken, dames.. Maar vergeet ook niet te genieten van de natuur daar, het is prachtig! Ik ben er een paar jaar geleden geweest, maar toe geocach'te ik nog niet. Dus ik moet nog eens terug voor die 6.063..
 7. FritzoNL

  Prikstok

  Om de een of andere reden vind ik dat een vreemde combinatie: iemand die cache zoekt met een blindenstok....
 8. Bedankt, ik heb hem aan mijn watchlist toegevoegd. Weer wat geleerd!
 9. Ik vond afgelopen zondag een geocoin in een cache, waar die volgens de log op GC.com (nog) niet is. Hij is volgens de log op 6-2 gedropt in Molen Landzigt en zit daar digitaal nog steeds , maar in werkelijkheid vond ik hem in Beach Resort. Iemand heeft hem dus in de periode na 6-2 en voor 13-2 hier gedropt maar nog niet gelogd. Retrieven kan ik hem dus niet. Ik heb natuurlijk geen idee wie dat heeft gedaan, dus contact opnemen met hem/haar zal niet gaan. Hoe lang is zo'n geval een reële periode om te wachten voordat ik hem 'grab'? Groeten, Adrie
 10. Ok, het aanklikken van het icoontje werkt inderdaad! Het let wel hééél nauw om het precies aan te klikken, maar als het eenmaal is geselecteerd kun je zo naar de beschrijving. Bedankt!
 11. Als ik onderweg ben geeft mijn oregon 450 op de kaart aan dat er op die en die plek , waar ik dan in de buurt ben, een cache te vinden is. Bestaat er een mogelijkheid om vanaf de kaartweergave de betreffende cachebeschrijving te openen? Ik heb het tot nu toe niet gevonden, maar misschien zie ik iets over het hoofd?
 12. Ok, bedankt. Dan ligt het dus niet aan mij...
 13. Op GC.com heb je de mogelijkheid om bij elke cache een personal cache note in te vullen. Ik zou daar graag informatie inzetten en die dan meeladen naar mijn gpsr. Maar kennelijk gaat dat niet? Klopt het dat ik die niet mee krijg als ik de betreffende cache in mij Oregon 450 laadt? Of doe ik iets niet goed?
 14. Ik heb als premium member bij GC.com de mogelijkheid om (zo veel mogelijk althans) paperless te cachen. Dat werkt tot nu toe goed bij de meeste van de caches die ik heb ingeladen. Maar wat is nou de slimste of beste manier om mysteries op je gps te zetten? Want de uiteindelijke coördinaten moet je eerst bij elkaar puzzelen, en als je een cache van de site laadt, krijg je dus de "fake" coördinaten in je toestel. Passen jullie de ingeladen cache-coördinaten aan in de gps als je de puzzel hebt opgelost? Of doe je dat met mapsource door een nieuwe cache aan te maken met de juiste coördinaten (maar dan mis je dus de info die bij de cache hoort van GC.com)??
 15. Ik heb toch het idee dat we wat afdwalen. Ik hou het voorlopig gewoon op 1 keer loggen. En als ik ze alle 1,3 miljoen één keer heb gehad, dan zie ik wel of er nog tijd over is voor een tweede log-ronde
 16. Ok, in theorie wel. Maar zijn er veel cache-eigenaren die de volle logrolletjes vergelijken met de logs op GC.com? Of eigenlijk andersom: die kijken of elke op GC.com gelogde Found wel op het logrolletje staat?
 17. Nou, als ik het goed begrijp kun je de 10.000 keer je naam op een blaadje printen en in de cache gooien, gerust overslaan en hoef je alleen nog maar 10.000 keer te loggen. Scheelt weer werk
 18. Ok, de essentie begrijp ik, je mag dus best meerdere keren dezelfde cache bezoeken om bijv. travelbugs te wisselen. Dank voor de antwoorden. Overigens is het zeker niet mijn bedoeling om ze dan ook meerdere keren als "found" te loggen. Dat vind ik toch echt jezelf (en anderen..) voor de gek houden dus daar ging het me niet om, maar puur om de vraag of het wel of not done was om ze meerdere keren te bezoeken. En dat is me nu dus helder, bedankt!
 19. Vlak bij huis liggen heb ik een paar caches gevonden waarin o.a. TB's zaten. De eerste keer dat ik die heb gevonden heb ik als beginner niks meegenomen. Nou gaan we deze zomer naar Frankrijk op vakantie. Mag ik nu vlak voor we vertrekken nog eens eventjes langs die caches gaan (ik weet ze nu toch al te liggen )om dan wel bijv. een TB mee te nemen naar Frankrijk? Of is het echt alleen maar de bedoeling om een cache 1 keer te bezoeken?
 20. [ En vragen of je mocht meedoen om de tijd te doden was natuurlijk ook geen optie?
 21. Klopt. Dat is ook nog wel een beetje een beginnersvraag waar ik benieuwd naar ben: wanneer log je als beginner een niet gevonden cache nou als een DNF en wanneer niet? In dit geval heb ik het dus niet gedaan omdat ik het niet-vinden heb toegeschreven aan mijn onervarenheid. Maar zijn er(ongeschreven) regeltjes of afspraken voor wanneer je wel of niet een DNF logt?
 22. Oeps, wat een snelle reacties... dank allemaal. Ben ik ff blij dat ik niet de enige blijk te zijn die zo'n voortuincache maar niks vindt! Ik begon al stiekem te denken dat het aan mij lag.. Maar inderdaad, er zijn nog zat andere, dus ga ik me daar maar eens op richten. Eens zal ik mijn eerste vinden, en dat eens is hopelijk aanstaand weekend al
 23. Ik heb afgelopen weekend mijn eerste caches proberen te vinden. Een paar makkelijke uitgezocht (dacht ik) in de buurt en er op af. Een van de twee was volgens de omschrijving een zgn. voortuincache, en de coördinaten bleken te wijzen naar een (grote) oprit voor iemands huis (ik vermoed bij degene die de cache heeft verstopt). Nou zal dat wel aan het feit liggen dat ik echt als groentje daar rondliep, maar ik voelde me allerminst op mijn gemak moet ik zeggen. Je loopt daar wat te speuren op andermans erf, vindt natuurlijk niks, want het is je eerste cache, en dan wordt het unheimische gevoel steeds sterker. En dus ben je meer bezig met je aanwezigheid daar dan met het zoeken zelf. Ik voelde me op een gegeven moment echt niet meer op mijn gemak en heb het zoeken na een minuut of 5-6 dus maar gewoon opgegeven en ben weggereden. Met een lichte kater natuurlijk, want ik heb het ding niet gevonden en heb er ook nog een niet zo lekker gevoel aan over gehouden. Ik weet het, ik moet me waarschijnlijk gewoon niks van eventuele anderen aantrekken, maar ja, zo zit ik kennelijk in mekaar. Ik denk dat ik volgend weekend of zo als de gelegenheid weer eens daar is, eerst maar eens een paar caches ergens diep in de wilde natuur ga zoeken, misschien dat ik me dan niet zo bekeken voel. Maar mijn algemene vraag: herkennen jullie dit en hebben anderen daar ook last van (gehad)? Of ben ik wat ik noem "te netjes opgevoed" of zo, omdat ik het een vreemd idee vindt om zo maar op andermans terrein te gaan lopen neuzen? Of heb ik misschien gewoon niet de juiste karaktereigenschappen om te gaan geocachen, zou ook nog kunnen natuurlijk?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...