Spring naar bijdragen

WillemvOranje

Leden
 • Aantal bijdragen

  20
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over WillemvOranje

 • Rang
  Forum Newby

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSMAP 62S
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2012

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Friesland
 1. Enkele linkjes werken niet, ontwikkelingen gaan natuurlijk door, maar heeft iemand goede ervaring met een schoudertas voor geocaching? Maxpedition werd al genoemd, maar is er meer ?
 2. WillemvOranje

  Logstempel

  Stempel Trodat 4750 via Duitsland besteld, daar goedkoper. Kijk maar eens op Stempelpool .. in DLD.
 3. WillemvOranje

  Oregon 450 Of Gpsmap 60St

  Bedankt "de-fam" ik bedoelde ook inderdaad de 62st. Denk dat het de 62s gaat worden, nog even over nadenken.
 4. WillemvOranje

  Oregon 450 Of Gpsmap 60St

  Hallo, Kan iemand mij de voordelen vertellen waarom ik voor een Oregon 450 of GPSmap 60st zou mogen kiezen? Naast de gebruikelijke verschillen die ik wel kan vinden via kieskeurig o.i.d. heb ik meer belang bij gebruikerservaringen van mede cachers.
 5. Al enige tijd is er op dit onderwerp niet meer gepost. Heb toch een paar vraagjes, is het inderdaad vertandig om in een bos waar het GPS signaal minder is over te schakelen op het Kompas voor de laatste meters tot de cache? Ik snap dat er tussen de cache legger en mijn GPS verschil kan zitten, lost het Kompas dit dan op (nauwkeuriger meeting?). Ik had afgelopen week een cache midden in het bos, op zich naar mijn idee goed GPS ontvangst, ingezoomd tot 5m en kwam precies op de plek (coordinaten) die was opgegeven. Rondom de boom (en enkelen daar naast) zag ik dat er door andere cachers was gegraven. Geen cache te zien/vinden. Dan maar ff de reactie van voorgangers die de cache wel hebben gevonden nagelezen (kan op de samsung galaxy)incl. de hint. Ik heb alle dennebomen in een straal van 30m rondom het coordinaat bekeken en niets afwijkends kunnen ontdekken. Inmiddels was ik in staat om bij de boswachter een kettingzaag te lenen . De volgende dag weer op dezelfde locatie geweest, cache van andere/meerdere kanten benaderd, geen cache kunnen ontdekken, nou schiet mij maar lek In hoevere mag een cache legger de cache op een andere plek neerleggen dan de opgegeven coordinaten? Is er een maximaal aantal meters tussen opgeven coordinaat en de cache? Achteraf kun je als cache legger altijd zeggen dat er een afwijking in mijn/zijn GPS zit.
 6. Zelf heb ik bij aanschaf van mijn Garmin GPS de wandelkaart gekocht, dit scheelde mij de helft. En inderdaad zonder zo'n kaart is het in mapSource helemaal niets. Tot nu toe vind ik het goed werken. Laatst liep ik een cache door het bos en na een flinke wandeling moest ik weer terug. Ik had geen zin en vondt het niet leuk om de route omgekeerd nogmaals te lopen. Dus afsnijden, dwars door het bos over allerlei kleine paadjes en dat ging uitstekend !! De kaart opbouw kan inderdaad wat langzaam zijn. Maar dit ligt met name aan hoe ver je bent ingezoomd. Hoe verder je inzoomd des te vaker hij een kaart moet opbouwen (logisch). In de auto mee gehad van punt A naar B uitgezoomd op 2 km ging prima, het scheelt dan ook dat de GPS met een signaal komt wanneer er een afslag komt (allemaal in te stellen).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...