Spring naar bijdragen

Macphisto

Leden
 • Aantal bijdragen

  44
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Macphisto

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin eTrex Venture
 1. Hoewel ik al een flinke tijd geleden ben begonnen met geocaching, ben ik nog steeds een (soort van) newbie, want erg veel caches heb ik nog niet gedaan. Kwestie van teveel hobbies en te weinig tijd, zullen we maar zeggen. Anyway, ik vind geocaching nog wel erg leuk en wil er volgend jaar ook meer tijd voor gaan inruimen. Vooral lange multicaches (zowel in de natuur als stedelijk) met veel tussenpunten en opdrachten vind ik erg leuk om te doen, omdat je zo een omgeving op een ontzettend mooie manier leert kennen. Wat wel een beetje frustrerend werkt is dat het vinden van de cache zelf vaak wel een probleem is. Vaak ben ik erg lang aan het zoeken ter plaatse of vind ik 'm helemaal niet. En als je dan al uren bezig bent met een tocht is het niet zo fijn om de cache uiteindelijk niet te vinden en daarvoor terug te moeten. Dus ik ben op zoek naar wat tips om die laatste fase wat makkelijker te maken, zonder al te veel te cheaten (met foto's en hints enzo). In mijn ervaring is de GPS-ontvanger niet heel nuttig meer als je eenmaal op de goede lokatie aangekomen bent; door de onnauwkeurigheid van de ontvanger is het vervolgens toch gewoon een aardig stukje terrein helemaal uitkammen, of mis ik hier iets? Ik heb wel een beetje zitten puzzelen op het meten op verschillende plekken en dan een gemiddelde nemen ofzo, maar heel goed kwam ik hier niet uit. Heeft iemand nuttige tips? Dank!
 2. Komende zondag is het in Belgie Tram-Trein_Bus-dag, waarbij je goedkoop de hele dag met het OV kunt rondreizen (dagkaart in voorverkoop 8,50 euro, op de dag zelf 10,50 euro). Een ideale gelegenheid om de zuiderburen een bezoek te brengen en ook daar eens een cache te doen, liefst een leuke multicache. Maar deze moet dan dus wel met het OV te bereiken zijn, waarbij je niet opeens geconfronteerd wordt dat het volgende waypoint kilometers verderop ligt. Ik heb al eens rondgekeken en een stedelijke cache kan natuurlijk (Antwerp City Cache ziet er leuk uit), maar heeft iemand nog andere tips?
 3. Tsja, nieuwe enthousiaste geocachers lijken me altijd welkom (ben er zelf tenslotte een...), maar teveel media-aandacht kan er inderdaad toe leiden dat er te veel nieuwe mensen komen die het zomaar ook wel leuk lijkt, een paar keer op een onverantwoorde manier door het bos struinen en het daarna weer voor gezien houden... Gelukkig heb je voor de hobby een hand-GPS-ontvanger nodig, dat vormt toch wel een barriere, die de echte enthousiastelingen scheidt van de rest, denk ik.
 4. Overigens hoorde ik dat het Amerikaanse leger een geocaching-event in de buurt van Tikriet heeft gehouden. Weinig succes helaas, op de plaats waar men dacht de cache te vinden was alleen een verwarde man met baard...
 5. Yep, met EasyGPS moet dat geen probleem zijn, dat is mij laatst ook al gelukt. Ik ben wel benieuwd of je bij WP5 kunt komen. De vorige keer liep ik daar tegen een hek op. De boswachter van de Millingerwaard mailde me dat dat hek er zonder overleg was geplaatst door de uitvoerder van werkzaamheden. Dus blijkbaar wil SBB niet alleen overleg met de plaatser van caches, maar ook met plaatsers van hekken (bestaat www.openhekking.com al?). Anyway, de boswachter mailde dat 'ie zou kijken voor een oplossing. Dus ik ben benieuwd. Veel plezier, 't is een erg mooi gebied!
 6. Tsja, ik vraag me ook af wat voor toegevoegde waarde het zou hebben boven alle informatie die al beschikbaar is via geocaching.nu/.nl/.com, de diverse fora / nieuwsgroepen en andere sites. Misschien zou zo'n tijdschrift interessant zijn voor mensen die geen tijd hebben alle internetbronnen bij te houden. Maar 't is op de fora niet zo druk dat dat bijhouden erg veel tijd kost....
 7. Ik ben een fan van U2. Bono (de zanger daarvan) had tijdens de "ZooTV" tour een alter-ego genaamd MacPhisto. MacPhisto, een combinatie tussen MacDonald's en Mephisto (de duivel) was een arrogante, oppervlakkige popster en in z'n acts speelde Bono een parodie op de moderne, oppervlakkige zap-, pop- en fastfoodcultuur. Niet dat ik met de nickname wil aangeven arrogant en oppervlakkig te zijn , maar vooral omdat ik de naam wel lekker vond klinken.
 8. Ik heb de vraag ook aan SBB gesteld, en kreeg een keurige reactie: Daar houd ik van, organisaties die netjes reageren op e-mails (en dat maak je te weinig mee). M'n eerste indruk van SBB is in ieder geval een positieve.
 9. @Zenz: allereerst: goed werk dat je verricht! Er wordt gesteld dat caches in natuurgebieden waar je niet van de paden af mag (en dat zijn toch vrijwel alle gebieden???), alleen vlak langs het pad mogen. Wat is "vlak langs"? 50 cm? Een meter? 5 meter? 15 meter?
 10. Ik vraag me nog steeds af hoe erg die paar struinende geocachers zijn (die inderdaad een groot deel van de tijd op de paden blijven). Maar goed, als SBB het wel als erg beschouwt, hebben we als geocachers wel een probleem. Ik vraag me af hoe handig het is als iedere geocacher apart toestemming gaat vragen; dat kost onnodige tijd en moeite van zowel de plaatser als van SBB. Juist het feit dat SBB landelijk veel grond heeft zou voordelig kunnen werken. Zou het contact tussen plaatser en SBB niet op de e1n of andere manier gestandariseerd kunnen worden? (standaard aanvraagmanier via internet o.i.d.). Dat zou de plaatser veel moeite kunnen besparen en geeft SBB het voordeel dat ze vanwege het overzicht gemakkelijk een "geocachebeleid" kunnen voeren. Gemeentes e.d. lijken me dan veel lastiger, dat is niet centraal te regelen en die weten vaak waarschijnlijk niet eens wat geocachen is...
 11. In de meeste gebieden waar SBB een tocht heeft uitgezet, mag je van de paden af. Het woord struinen lijkt me ook wel op z'n plaats...
 12. Dat hangt ervan af van wie deze reportage is uitgegaan. Als de reportage gewoon gemaakt is omdat de NOS het tegenkwam als interessant actueel onderwerp is er niets aan de hand; geocachers en SBB leggen gewoon hun standpunten uit. Als deze reportage n.a.v. SBB is gemaakt (bijv. persbericht van SBB???) lijkt het inderdaad op een oppositie, of in ieder geval een publieke waarschuwing aan het adres van geocachers.
 13. Net gezien in het 6 uurjournaal. De NOS laat het inderdaad een beetje overkomen alsof het de geocachers tegen SBB is.... Eerst zie je team Monie naar een cache op zoek gaan en daarna komt iemand van SBB aan het woord die opsomt wat de enorme nadelen van geocachen zijn. De reportage wordt beeindigd met de melding dat SBB wil dat caches in overleg worden geplaatst; dan pas wordt duidelijk voor de kijker dat SBB dus niet tegen geocachen in het algemeen is, want in het begin wordt het wel zo gedaan. Maar ja, een reportage moet zo kort zijn, dan wordt het vanzelf wel ongenuanceerd. Wel een leuk optreden van jullie, team Monie! Wel jammer dat er nu een enorme spoiler voor die cache op TV is geweest (geintje). Welke cache was dat eigenlijk? Op wiens initiatief kwam deze reportage eigenlijk? NOS? SBB? Geocachers?
 14. Niet helemaal on-topic voor geocaching, maar de SBB-wandelingen staan ook op geocaching.nl dus ik vond dit ook wel kunnen. Vanmiddag de wandeltocht in de Millingerwaard van SBB gedaan. Een aanrader! Je hoeft in dit gebied niet op de paden te blijven en de wandeling gaat ook dwars door de rimboe. Als de pijl recht het struikgewas inwijst, dan volg je die toch gewoon? Onderweg kom je prachtige landschappen tegen en op verschillende plekken kwamen we grote grazers (wilde paarden en koeien) tegen... die beesten zijn absoluut niet schuw en hebben er geen probleem mee als je vlak langs ze loopt. Daarnaast ook schitterende uitzichten op de druk bevaren Waal. Dus voor iedereen die 'm nog niet gelopen heeft: zeker een keer doen! Voor de mensen die 'm al wel gelopen hebben een vraagje: op weg naar WP5 kwam ik een hek met prikkeldraad tegen met daar achter een grote zandvlate waar zo te zien men bezig was met zand storten e.d. Volgens m'n GPS zou het WP daar midden in liggen. Daarheen lopen leek me niet de bedoeling, dus dat WP hebben we maar overgeslagen. Weet iemand of het wel de bedoeling was daarheen te lopen?
 15. Macphisto

  Waas - Nauwkeurig zoeken

  Sorry, maar ik ben afgehaakt bij deze technische (en ongetwijfeld boeiende) details over de werking van GPS en WAAS. Simpele vraag van een simpele geest: heeft het nu zin WAAS aan te zetten of niet?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...