Spring naar bijdragen

wildenbees

Leden
 • Aantal bijdragen

  6
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over wildenbees

 • Rang
  Forum Newby
 1. wildenbees

  Handtekening Geocaching.nl

  Dus als geocaching.com het doet is het ok? Heb je m'n argumenten uberhaupt wel doorgelezen. Door het als .aspx aan te bieden is het gewoon in veel situaties niet bruikbaar, zoals hier op het forum en op heel veel andere plekken. En dan kun je wel eigenwijs met de vinger naar de anderen wijzen, maar .aspx is geen extensie die bedoeld is voor plaatjes. Nee, helaas niet. Maar ook voor asp zijn hier mogelijkheden voor. uitleg Nee, dat is dus geen uitstekende methode. Dat is een oplossing uit de tijd dat de webservers nog geen fatsoenlijke optie hadden om een dynamisch plaatjes gewoon een goede extensie als URL te geven. Dat het nog veelvuldig gebruikt wordt is geen excuus om geen modernere oplossingen te kiezen. (Ik zal verder maar niet ingaan op je ad-hominem, maar aan mijn kennis mankeert niets) De maker heeft alleen maar aangegeven dat het mogelijk is, ik zie in dat citaat nergens staan dat het de juiste oplossing is voor dit probleem. Ik kom op veel fora (non-geocache), maar geen enkele van die, staat het gebruik van dit soort dynamische extensies toe.
 2. Da's juist heel makkelijk. Iedereen in de buurt kijkt omhoog om te zien wat daar zo'n lawaai maakt, en ondertussen kun jij rustig je dingetje doen.
 3. wildenbees

  Handtekening Geocaching.nl

  Uiteraard, ik verdedig het ook niet hoor, mijn punt was alleen dat dat de achtergrond is waarom veel fora het blokeren. En tegen die achtergrond is het als aanbieder van dynamische banners gewoon veel verstandiger om even je server zo in te stellen dat hij er netjes een plaatje met een juiste extensie van maakt. Dat is niet iets uit het geocache wereldje, maar gebeurd op bijna alle fora. Het heeft over het algemeen 2 doelen: Het formaat binnen de perken houden, zodat een topic nog enigzins eenvoudig te lezen is, en je niet telkens twee pagina's hoeft te scrollen naar het volgende bericht. De filesize beperken, zodat mensen met een langzamere verbinding geen half uur hoeven te wachten voor een pagina met een topic geladen is. (hoewel je in zo'n geval ook gewoon het weergeven van handtekeningen kunt uitzetten.
 4. wildenbees

  Handtekening Geocaching.nl

  Van oudsher worden dit soort extensies standaard geweigerd in de BB-code van forumsoftware, als een poging om dynamische plaatjes te weren. Het is daarmee namelijk wel heel erg makkelijk om (al dan niet per ongeluk) de afmetingen-limiet op plaatjes in de handtekening te omzeilen. Ik snap het probleem van de buren eigenlijk niet. Ik vind het sowieso dubieus om dit soort banners met een aspx extensie aan te bieden, dat begrenst namelijk ontzettend de toepasbaarheid ervan, omdat de meeste forumsoftware standaard deze extensie niet als plaatje accepteert. Is het logischer om met de leiding van elk forum waar mensen je banner willen gebruiken in discussie te gaan over de extensie, dan om even 1 mod-rewrite regel op te nemen in je htaccess file? Daarmee heeft je dynamische banner namelijk met 20 seconden werk een wereldwijd geaccepteerde extensie, die dan ook past bij de inhoud van de file.
 5. wildenbees

  Beschikbaarheid, Shapefiles

  Geen landelijk dekkende file, maar "waterschap dinkel en regge" heeft op hun site een "digitale water atlas" en een van de downloads (thema3) bevat shape files met de gebieden van SBB, Natuurmonumenten en "Landschap Overijssel". Pagina met downloads: http://www2.wateratlas.waterschapshuis.asp4all.nl/ ook online te bekijken: http://rend.esrinl.com/map.aspx Misschien heb je er iets aan, of kan iemand anders het gebruiken.
 6. wildenbees

  Het Gebruik Van De Hint

  Het verplichtstellen van een hint lijkt me geen goed idee, omdat het zoals al eerder gezegd punt 2 en 3 in de hand werkt. Eens, ik heb het gevoel dat dit soort opmerkingen juist worden geplaatst omdat men denkt dat een hint verplicht is. Helemaal mee eens, dat is mosterd na de maaltijd. Als het echt een belangrijke opmerking is, hoort hij in de beschrijving. Hints voor de puzzels kunnen inderdaad prima gecodeerd in de beschrijving worden gezet. Hiermee kun je dan ook nog eens wat afwisseling inbrengen, door voor een andere dan rot13 codering te kiezen. Voor waypoints hints ben ik ook wel voorstander van opnemen in de beschrijving, maar om en andere reden. Ik ben namelijk tegenstander van het opnemen van meedere gescheiden hints in het hintveld. Deze worden namelijk zowel op de site als op m'n android altijd als geheel gedecodeerd. En het is bijna onvermijdlijk een glimp van de andere hints op te pikken als je alleen de eerste wilt gebruiken. Voor waypoints hints in de beschrijving zou ik wel rot13 gebruiken om decoderen in het veld te vergemakkelijken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...