Spring naar bijdragen

goldentree

Leden
 • Aantal bijdragen

  74
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door goldentree geplaatst

 1. Dan een grote platte maat 48. Dat plet lekker....
 2. Je hebt een nieuwe GPS? Komt de UNIT ID bij het uploaden wel overeen? Heb je de nieuwste Communicator Plug-in geinstalleerd?
 3. goldentree

  Powertrails

  Jammer dat iemand die een gerichte vraag stelt van sommigen zo'n zinloos antwoord krijgt.
 4. Dat heeft nog niemand mij in ca. 2 jaar kunnen uitleggen.
 5. Caches voor Premium Members komen ook niet op de kaart van gc.nl
 6. goldentree

  Kaart Van Nederland

  Alleen de premiums staan er niet op.
 7. We houden het forum gewoon in stand, dan werkt er tenminste nog iets. Is de eigenaar dood, doofstom, onbeleefd of kan het hem geen ruk schelen?
 8. Het is toch de bedoeling dat in logjes komt te staan wat je er van vind? Dus positief en negatief. Selectief verwijderen van logjes is "not done", daarmee wordt het aantal geregistreerde vondsten ook verminderd.
 9. Zou inderdaad beter zijn gewoon een DNF te loggen. Al geven wij toe dat ook niet altijd te doen, soms omdat muggles het gewoon onmogelijk maken (maar dat is een oneigenlijke variant van de DNF). Meerdere DNF's kan ook betekenen dat de cache echt weg is en dat de CO even een controle doet. Vaak is daarna het probleem snel opgelost en kunnen volgende cachers er weer plezier aan beleven. Overigens hebben wij ook wel een meegemaaakt dat de "vervangende cache" was gelegd, maar dat de originele er nota bene ca. 15 cm vanaf zat.
 10. Dat klopt inderdaad. Alleen staat er dan 1 ZIP bestand op en dat is niet te openen (niet met WINZIP en niet met WINRAR), dus niets mee te doen.
 11. Ik heb een Garmin 60CSx, maar die krijg ik in de verkenner niet zichtbaar. Iemand een idee waar ik iets moet instellen?
 12. goldentree

  Log Of Geen Log?

  Wij hebben ook wel eens bij een buisje gestaan waar de cache met een touwtje en magneet uit gehengeld moest worden. Heb je geen hulpmiddel dan krijg je hem dus niet te pakken en dus NIET LOGGEN.
 13. goldentree

  Andere Hulpmiddelen

  Problemen kun je op allerlei manieren oplossen. Als je zo slim bent om de eindcoördinaten te achterhalen en je vind daardoor de cache dan mag je gewoon loggen. Vinden = vinden!
 14. goldentree

  Prikstok

  Breinaald voldoet ook goed.
 15. Het valt niet mee om bij elke cache een "aantrekkelijke" log te maken. Hangt vaak af van "inspiratie" tijdens het loggen. Toch proberen we altijd wel iets aardigs te schrijven, dat kan lang of kort zijn en dat hangt dus ook van de "beleving" van de cache af. Een simpele opraper krijgt soms een simpele log, maar als hij op een mooi plekje ligt dan wordt het weer anders. Een mooi gemaakte of verstopte cache kan rekenen op iets meer "aandacht". We borduren ook wel eens voort op voorgaande logjes of ontmoetingen met andere cachers. Kortom "het hangt er van af", maar een simpele ";" vinden we toch wat sneu voor de legger. Overigens vragen series toch vaak om wat knip- en plakwerk, maar de Bonus kan dan toch op iets meer waardering rekenen. En uitgebreidere logjes helpen ons ook wel eens om een lastige cache toch te vinden....!
 16. Wij hebben OSM Frankrijk gebruikt in onze vakantie in Aveyron. Iets is beter dan niets. Tot D-wegen gaat het aardig, maar verwacht geen gedetailleerde wandelpaden, gebouwen, kleine beekjes, etc.
 17. En zo loopt het loggen van TB's en COIN's ook vertraging op. Komt meermaals voor dat ze al gegrabbed zijn voordat je ze hebt kunnen loggen.
 18. In het weekend alles maar eens vergeleken. Hieruit kwam dat 3 op GC.com gelogde caches op GC.nl dubbel geteld werden, dus 3 teveel. Ook bleken 2 op GC.com gelogde caches op GC.nl niet in de lijst voor te komen, dus twee te weinig. Per saldo is dus na een uurtje zoeken het verschil van één log teveel eindelijk gevonden. Met dank aan de administratie van GC.nl die dat niet voor elkaar heeft gekregen. Vervolgens met "corrigeer logs" deze 5 afwijkingen rechtgezet. En nu bij alle volgende logs dus steeds maar dubbelchecken of GC.nl alles correct overneemt. Zo niet dan maar weer dubbel werk door "corrigeer logs" te gebruiken. Het komt wat negatief over, maar het moet toch met de huidige ICT-techniek mogelijk zijn om logs of bestanden correct over te nemen? Voor mij is dit onderwerp gesloten. Geocachen is leuker. De ontbrekende caches op de GC.nl kaarten zijn me ook duidelijk geworden. Dat zijn caches die alleen voor Premium Members beschikbaar zijn en alleen op GC.com vindbaar zijn. Ze worden overigens wel op GC.nl als logs geaccepteerd en weergegeven.
 19. Op dit forum staat ook een profiel. Daar hebben we er 481 gevonden. Rara?
 20. Bekend probleem. Vanaf mei 2010 doen wij aan GC. Steeds loopt GC.nl achter (precies het probleem dat jij beschrijft). Met de "Corrigeer log" functie dan maar weer recht proberen te zetten, als je tenminste niet in een wachtrij terecht komt. Nu wordt het nog gekker: op GC.nl staat één gevonden cache meer dan op GC.com gelogd. Die vraag is al diverse malen aan GC.nl gesteld, maar het antwoord komt niet verder dan "de administratie zal het uitzoeken". Ofwel ik zou zelf ca. 500 logs moeten vergelijken om de fout te vinden. Nog een fenomeen ontdekt. Op de kaart van GC.nl staan caches niet afgebeeld die op GC.com wel staan. Kortom de site van GC.com geeft meer en betrouwbaardere info. Jammer, maar het is niet anders. Als je dus een dagje cachen in een bepaald gebied wilt doen loop je anders de kans dat je er gewoon een aantal mist. Verder blijft GC een verslavende bezigheid.
 21. Het antwoord onder "Edit" heeft mijn probleem opgelost!! Dank voor de hulp.
 22. 0. Aansluiten GPS is geen probleem. 1. Naar geocaching.com ook niet. "Your profile" is ook nog te vinden. 2. Vierkantje "Map it" staat daar echter niet. Daar loop ik dood in jouw aanwijzingen. Misschien beter even uitleggen wat ik heb gedaan. Ik heb op geocaching.com gevonden de cache "Murauer Walk", code GC1R5E6. Op die pagina staat de omschriijving, etc. etc. en o.a. een knop "Send to GPS" Als ik die aanklik opent een pop-up "Looking for devices", zoekt en vindt mijn GPS. Daarna verschijnt een knop "Write" Als ik die aanklik bij een NL of B cachelokatie dan wordt gedownload en de betreffende cache kan dan zichtbaar gemaakt worden op de GPS via "Find", "Geocaches". Vanuit dat lijstje kan ik dan de achterliggende "Waypoint informatiepagina openen", waar de lokatie met een gesloten geocache kistje (icoon) is aangeduid. Op die pagina kun je dan naar "Kaart" of "Ga naar" en kun je de zoektocht gaan beginnen, etc. etc. Als ik een lokatie, dus b.v. de Murauer Walk" op die manier heb gedownload, dan verschijnt die niet in de "Find", "Geocaches" lijst en vind ik hem dus niet terug om te gebruiken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...