Spring naar bijdragen

Buurman

Leden
  • Aantal bijdragen

    13
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Garmin eTrex Euro
  1. Ik zie ook nog nergens de gevreesde cacheripper genoemd, die de afgelopen zomer systematisch de ene na de andere multicache in Midden-Limburg punt voor punt opruimde.
  2. Ik ben ook zo iemand die een hekel heeft aan dit type cache. Terecht of onterecht, altijd bekruipt me het idee dat ik weer te maken heb met iemand die te lui is om toestemming te regelen voor een fatsoenlijke plek of om even op de fiets te stappen voor onderhoud. Maar dat even buiten beschouwing gelaten (er zijn blijkbaar genoeg mensen die geen probleem hebben met het wroeten in privé-grond, waar het wel degelijk soms op neerkomt), maar wat ik vervelend vind, is dat er steeds meer caches zijn, waarbij je het niet van tevoren weet DAT het een voortuincache is. Of je er nu voor of tegen bent, de bezwaren van de voortuincache zijn duidelijk en logisch en dan kun je op z'n minst even melden DAT het weer zo ver is dat je met een opgelaten gevoel gaat zoeken. Dan kun je er tenminste voor kiezen zo'n cache links te laten liggen. Ik stond ooit in een voortuin te zoeken en het hele huis was potdicht. Ik kon dus rustig zoeken, dacht ik. Daar kwam de vader van de cache-eigenaar aan, die zich niet al te vriendelijk afvroeg wat ik in de voortuin van zijn zoon te zoeken had tijdens zijn vakantie. Pa komt de post en de planten doen, weet niks van de cache en belt zowat de politie omdat ik daar sta.
  3. Het is wel degelijk nieuw hoor! Ik heb mijn wachtwoord nog nooit opgeslagen op de computer en zie het nu net ook pas voor het eerst.
  4. Net bij de Xenos in Nijmegen hadden ze nog een hele hoop inschuifbare wandelstokken van 6,95 per stuk. Als je de rubberen dop aan het einde erafschuift, heb je een perfecte prikstok.
  5. Buurman

    Kaart van Noorwegen

    De Noorse overzichtskaarten zijn te vinden op de Noorse geocachinghomepage. Hopelijk spreek je een beetje Noors, maar ik denk dat je er zo ook wel uit zou moeten kunnen komen.
  6. Buurman

    Stealth

    Mooi... hoef ik tenminste niks speciaals mee te nemen die kant op. Bedankt voor de hulp!
  7. Buurman

    Stealth

    De logjes zijn allemaal in het Noors. Dat beheers ik enigszins, maar niet voldoende om dat allemaal te ontcijferen. Het betreft de caches uit de serie 1994 Olympic Challenge, rondom Lillehammer en Hamar.
  8. Buurman

    Stealth

    Vanaf woensdag zit in twee weken in Noorwegen, om daar de nodige caches op te sporen. Bij een cache in de buurt van Lillehammer staat het volgende symbooltje: Als tekst staat erbij STEALTH REQUIRED. In de tekst staat het nog eens benadrukt, dat stealth needed is. Iemand enig idee wat daarmee bedoeld wordt?
  9. De topografische kaarten die wij op scouting gebruiken, zijn standaard ingedeeld in RD, met duidelijke intervallen, waardoor punten nauwkeurig te bepalen zijn. Tegenwoordig staan er ook aanduidingen in WGS84 op de kaarten, maar alleen in de hoeken. Alles ertussen moet je dus maar gokken of zeer nauwkeurig meten? Ook staan er blauwe getallen langs de kaarten die iets met WGS84 te maken zouden hebben, maar ik kom er helemaal niet meer aan uit. Weet iemand hoe ik dat moet aflezen, zodat ik mijn uitgezette punten ook zonder OziExplorer gewoon handmatig kan uittekenen, zonder eerst de instellingen van de GPS om te zetten naar RD?
  10. Ik ben via Scouting in aanraking gekomen met GPS en geocaching. Momenteel ben ik Welpenleider, Beverleider en webmaster bij onze eigen groep, Scouting Hubovra uit Weert. WEBSITE SCOUTING HUBOVRA Verder zit ik in de redactie van iXiXeL, het Scouting Magazine voor Explorers en Pivo's.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...