Spring naar bijdragen

Linkalovers

Donateurs
  • Aantal bijdragen

    2851
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    232

Waardering in de gemeenschap

538 Uitstekend

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Lang geleden een TomTom mouse (SiRF III Bluetooth GPS), daarna een Garmin Legend, mijn vorige is een 60Cx en nu een 64s
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    2008

Profile Information

  • Geslacht
    Team
  • Woonplaats
    Drenthe
  • Interesse
    Multi's in de natuur en op het platteland.

Recente profielbezoeken

13374 profielweergaven
  1. Zo'n lijst is een verzameling van caches die iemand heeft gemaakt voor een bepaalde reden. B.v. voor een bepaald gebied, voor een bepaalde actie ( b.v. alleen lader caches ) of die van een bepaalde serie/trail. Wat zou u dan in die lijsten ( van anderen ) willen vinden ? De paar lijsten die ik heb, zijn overigens allemaal privé en staan al jaren te verstoffen, want ik gebruik GSAK en C:GEO en daarin zijn lijsten/databases veel beter te maken en te onderhouden. Terwijl alles ook nog in eigen beheer is en lokaal staat. Maar ... u zou met de onderstaande Google zoekregel wat lijsten kunnen ( moeten ) vinden, waarbij u de te zoeken woorden ( met spaties scheiden ) voor "site......" plaatst. Hieronder zoek u dus naar lijsten waarin fiets staat. fiets site:https://www.geocaching.com/bookmarks Maar ook deze zoekregel lijkt wat te 'vangen' : fiets site:https://www.geocaching.com/plan/lists
  2. Dank je ! Jij en alle anderen natuurlijk ook een gezond én gelukkig nieuwjaar toegewenst !
  3. Een cito is altijd leuk, gezellig en erg nuttig !
  4. U kan natuurlijk altijd een 'Write note' bij die multi schrijven, waarin u kort e.e.a. uitlegt en uw standpunt maakt, om zo aan de CO te vragen de cache aan te passen. Maar misschien is de cache bewust dáár neergelegd, bewust simpel gehouden en is deze bewust op afstand op te lossen, dan lijkt mij daar toch een plan achter te zitten. Ook in Nederland worden veel caches gelegd, die meer hebben met het vullen van een gaatje in de matrix of om zo aan de voorwaarden van challenges te voldoen, dan met Geocachen.....
  5. Als ik zo naar eigen tradi's en mystery caches van Janiiss kijk, dan liggen die allemaal in Finland en daar zal hij/zij ook wel wonen. Dus heeft hij/zij waarschijnlijk de multi bewust in IJsland gelegd. Tja, of u daarvoor een reviewer wilt inseinen om de multi te laten verplaatsen, dat is aan u ( en de andere die "...teleurgesteld zijn..." ). Ik zal er ( helaas ) nooit komen, dus bemoei ik me er ook niet mee !
  6. Ach, als dat alles is. Men heeft er tenminste wat voor gedaan. Dat is altijd beter, dan niet zoeken, dus niet vinden maar wel als found loggen !
  7. Inderdaad. Maar dat zouden dan alle CO's moet gaan toepassen. Iets wat ik eigenlijk niet zo gebeuren. Beter zou een eigen type cache zijn, waarop dan ook gefilterd kan worden, b.v. zoals onderstaand voorbeeld. Hetzelfde geldt voor mystery en bonus caches, want die worden nu vermeld als hetzelfde type ( =). De oplossing van een bonus cache kan vaak in het veld worden verkregen, terwijl een standaard mysterie cache vaak juist niet in het veld opgelost kan worden. Ik heb in GSAK een filter, die onopgelost mystery caches en mystery caches zonder 'bonus' in de naam wegfiltert. Maar dat is natuurlijk wel afhankelijk van dat de CO's het woord 'Bonus' toevoegen aan de naam, want anders werkt mijn filter niet. Zo staan er geen mystery caches op mijn gps ( en in C:Geo ), waarmee ik in het veld niets kan doen. Als dit zo m.b.v. cache-types gedaan kan worden ( of desnoods met benamingen ), dan kunnen anderen die b.v. lab en/of puzzel caches wel leuk vinden, deze ook makkelijker selecteren.
  8. Het moet natuurlijk niet op werk gaan lijken en/of werk worden.
  9. Aangezien GroundSpeak in haar database ( bijna ) alle caches in de wereld heeft, zit daar haar kapitaal/vermogen en is dat hun core business. Kaarten maken en/of beschikbaar stellen, dat hebben andere bedrijven als core. Iedereen wil natuurlijk ook een andere merk/type kaart, dus als GS een keuze maakt, zal dat niet overal positief worden ervaren en dus doet GS dat niet. Maar zo kan de geocacher wel zelf een kaart keuze maken, mits men natuurlijk iets technisch is. Want ondanks dat menig website het downloaden van kaarten zeer makkelijk heeft gemaakt, moet er van toch enige technisch kennis zijn, om e.e.a. werkende te krijgen. Dat een app soms alleen maar werkt met een bepaald type kaart, maar het vaak niet makkelijker en dus is enige kennis van zaken vaak noodzakelijk. Dat heeft C:Geo ( eindelijk ) ook ingezien en heeft daarom het downloaden van offline kaarten vanuit de app mogelijk gemaakt. Overigens was het al jaren mogelijk om in C:Geo een offline kaart te gebruiken, want ik kan me werkelijk niet meer herinneren wanneer ik daarmee begonnen ben. Die moest dan eerst zelf gedownload worden en dan in C:Geo worden ingesteld. Maar dat alles gaat nu vanuit C:Geo zelf en dat kan nu in feite door iedereen worden gedaan.
  10. Behalve een Garmin 64s gps heb ik ook C:Geo op m'n Andoid smartphone, o.a. voor het lezen van de vragen en/of de logs. Juist omdat niet overal ontvangst is ( maar dat wordt rap beter ), heb ik altijd een offline kaart ingesteld. Er zijn vele websites waar je kaarten gratis kan downloaden, maar in C:Geo zit die functie zelfs ingebouwd en kan men vanuit het menu een kaart ( voor offline gebruik ) downloaden en instellen.
  11. Het is prachtig om de stoommachines te zien draaien ! Voor mijn bezoek had ik kaartjes gekocht ( voor een bepaald tijdstip ). Want zonder dat, is vol = vol en dan moet men wachten totdat er weer plek is en gereserveerd gaat voor. Een filmpje van één van de 4 stoommachines.
  12. Ondanks dat ik BlueSky niet ken, lijkt mij dit een goede stap. Een forum als dit heeft de beste tijd gehad, want ( bijna ) iedereen zit op Facebook, X ( Twitter ) en/of op een ander sociaal netwerk. Ondanks dat, zal ik daar geen account aanmaken, om exact dezelfde reden dat ik ook geen Facebook en Twitter account heb.
  13. Regelmatig, dat er een cache mist in m'n PQ's !! Dat wordt vooral zicht/merk-baar, als ik een PQ direct op een lege Gps zet en dan b.v. een trail ga lopen. Als er caches in een trail uitvallen, dat valt dat vaak direct op m.b.t. de nummering. Als ik dan de C:Geo live kaart erbij pak, dan is soms die cache wel zichtbaar en ook online. Die PQ draai ik altijd 's morgen voordat we weggaan, juist om een up-to-date lijst te te hebben in m'n gps. Normaal gebruik in GSAK en als er dan een cache mist in een PQ, dan is dat niet zo erg, want de kans is groot dat die cache al wel eerder in GSAK is ingeladen.
  14. Linkalovers

    Ik snap de app niet.

    "...ik begon op 11,2 km..." Geen idee op welke plek u begon/stond, toen u de bonus coördinaten intypte en daarmee van start ging, maar .... ...de locatie van de bonus coördinaat mag nooit meer dan zo'n 3,2 Km ver weg liggen, vanaf de plek waarop u die coördinatie voor het eerst kan berekenen ( de officiële Engels tekst is iets anders, maar zo zou men dat kunnen uitleggen ). Dus als u een multi loopt en alle gegevens bij elkaar hebt, zodat u de bonus kan berekenen, dan kan de bonus daar nooit meer dan zo'n 3,2 Km ver vandaan liggen. Heel vaak ( bijna altijd ), ligt de bonus tussen de plek waar u op dat moment staat ( en de bonus coördinaat kan berekenen ) en het beginpunt van de multi, b.v. de parkeerplaats. Vaak dus veel minder dan die 3,2 Km of het moet wel een héle lange multi zijn !
  15. Dat kan ook zijn, dat ze de cache niet gevonden hebben. Niet iedereen 'durft' een DNF te loggen . Wij zijn ook niet van die goede puzzelaars ( en houden dus ook niet van moeilijke 'veld' vragen ) en als we dan tijdens de wandeling een vraag tegenkomen, waarvan we het antwoord niet kunnen vinden is dat nogal frustrerend. Soms ben je al kilometers aan de wandel, als je vast loopt en als dan de CO niet ( redelijk snel ) reageert, dan loop je snel vast. Gelukkig hebben we via WhatsApp een grote groep, waar we hulp/hint kunnen vragen, maar als je die niet hebt, dan houdt het wel eens op. Overigens heeft die CO natuurlijk ook een eigen leven, dus dat hij/zij niet altijd reageert, dat is zonder meer te begrijpen. Maar we gaan geen 30 minuten staan wachten of we moeten ergens een zitplek kunnen vinden, met mooi uitzicht. Als een onbekend iemand mij een geo vraag mailt, dan wil ik hem/haar wel een hint geven. Hoe 'nauwkeurig' dat antwoord is, is afhankelijk welke informatie hij/zij in de mail zet.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...