Spring naar bijdragen

regenboog2

Donateurs
 • Aantal bijdragen

  2578
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  53

Berichten geplaatst door regenboog2


 1. Berenboot, wat een goede oplossing om gebruik te maken van projecties bij de labcaches. Zeker op onbekend terrein vinden wij het lastig om via de navigatie te gaan. We storen ons er met name aan dat er rechts, links op korte afstand aangegeven wordt, terwijl je de ‘bocht’ in het fietspad nauwelijks kan zien. niet zo erg als je de weg weet, maar op onbekend terrein onhandig. En het scheelt natuurlijk ook een hoop voor de accu van de telefoon. Ik ga het zeker ook eens proberen.

   


 2. Ik denk dat je gelijk hebt Berenboot, maar regels zijn regels. Ook geocachers moeten zich daaraan houden. Zelf vind ik het prettig om te weten dat de organisatie, van welke bijeenkomst dan ook, zich inspant om risico’s zoveel mogelijk te vermijden. Dat maakt het gemakkelijker bij de overweging al dan niet deel te nemen.


 3. Ook ik vind de bonus meestal wel leuk. Het ligt er een beetje aan hoe deze aan de labcaches toegevoegd is. Ik heb nog maar een paar labcaches gedaan, dus kan nog niet echt meepraten. De bonussen die ik leuk vond, waren die die in de geest van de labcache waren, dus bijvoorbeeld de zesde Social Sofa nadat er al vijf bezocht waren of een fysieke cache in een mooi park nadat er al een paar mooie plekjes bezocht waren. Misschien had ik tot nu toe geluk, er waren mooie beschrijvingen/uitleg zowel bij de locaties/bonus.

  Wat voor labcaches geldt, geldt ook voor overige caches. Het hangt van de CO af hoeveel informatie gegeven wordt, hoe de cachepagina aangekleed wordt etc. Is een trail een trail met steeds dezelfde pagina, of wordt er bij de caches informatie gegeven. Ik herinner me bijvoorbeeld nog een trail in Wassenaar, waar bij elke cahce uitleg werd gegeven over beroemde inwoners, bekende plekjes etc. Heel veel werk voor de CO, maar ik ben wel benieuwd hoevelel mensen echt alles lezen.


 4. Ik weet zo geen oplossing. Wat je eventueel kunt doen, is thuis een route voorbereiden. Wanneer je in de app de labcaches opent en sterk inzoomt, kun je in veel gevallen de straatnamen lezen. Je zou dan zelf een volgorde kunnen bepalen, een soort plattegrond maken. Bij punten in een bos, werkt dat natuurlijk lastig.

  Ik heb al wel een aantal labcaches gezien waarvan de Co de coördinaten geeft, bij een dergelijke wandeling.


 5. Gisteren was het hier in het zuiden een grijze dag en is er een hele plons water gevallen. Daar zit natuurlijk ook een positieve kant aan. Vandaag een klein uurtje fietsen om mijn auto weer op te kunnen halen en dan is het wel extra genieten van alle bloemen langs de weg. Ook het grijze fietstunneltje waar ik regelmatig door fiets is de afgelopen tijd opgeknapt. Deze foto's hebben niets te maken met cachen, daarom maar een keer delen in het café.

   

  P1170507.JPG

  P1170509.JPG

  P1170508.JPG


 6. Geocachen is wel hot in de media, de laatste tijd.

  Dit vind ik wel een leuk idee! 

  Zo te zien is het goed georganiseerd. Een tijdelijke activiteit waarbij mensen/kinderen kennis kunnen maken met het Geocachen. De belangrijkste kenmerken zitten erin verwerkt en men regelt het zo dat iedereen op een andere plaats/tijdstip start.

  • Like 1

 7. Dat wist ik ook niet.

  Maar aan de andere kant, ik heb het ook nog niet nodig gehad. Tot nu toe kon ik de oplossingen altijd invoeren zonder dat teken te gebruiken. Een spatie achter bijvoorbeeld N 51 of E 004 heeft nog altijd gewerkt.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...