Jump to content

Saviemeke

Leden
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Saviemeke

 • Rank
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Nuvi 765T; Garmin Dakota 20
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  4 jaar
 • Lengtegraad
  4.09146
 • Breedtegraad
  52.09146

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Wieringermeer
 1. Barney, zo te lezen heb jij een heel erg duidelijke mening over hoe een cache er uit moet zien en hoe die verstopt moet worden. Dat mag, maar vergeet niet dat er toch heel veel geocachers zijn die wel plezier beleven aan een simpele cache. Zelf zie ik ze ook liever wat anders, maar dan maak je weer mee dat ze de cache niet kunnen vinden en zelf maar een kokertje neerleggen omdat hij wel weg zal zijn ? Maar dat terzijde, je hebt al een link doorgeven van de vermoedelijke eigenaar, waar de vinder contact mee op kan nemen, anders even kijken of er een code opstaat en die opzoeken op de gc site Saviemeke
 2. Inderdaad, mbv de pc dezelfe folder structuur als op de dakota aanmaken.
 3. Met enige regelmaat maak ik mee dat ik als CO benaderd wordt door cachers welke een cache van mij niet kunnen vinden, maar die geen Not Found log plaatsen, persoonlijk zie ik liever dat ze dan ook een Not Found log plaatsen. Een Not Found kan een waarschuwing zijn voor de CO, maar ook voor andere cachers dat een cache met een bepaalde moeilijkheids graad inderdaad niet zo makkelijk te vinden is. Hierdoor kan de uitdaging om het wel te vinden groter worden. Zelf heb ik een cache welke erg lastig te vinden is, maar wordt er zelden een Not Found gelogd omdat.........................zeg het maar. Maar om nu meerdere Not Founds te loggen lijkt mij niet nodig, wel kun je je Not Found log aanvullen dat je weer bent wezen zoeken maar hem nog steeds niet gevonden hebt. De Not Found log zou ik niet verwijderen na het wel vinden van de cache, je kunt er in de Found it log eventueel naar verwijzen.
 4. Balen zeg, hopelijk krijg je hem terug. Ik heb zelf aan de binnenzijde van mijn garmin met een cd marker mijn naam en telefoon nummer gezet zodat ik die altijd kan herkennen.
 5. Twan, ik gebruik alleen gpx bestanden, deze bestanden bevatten alle tekst van de cache, echter de software in de Dakota kapt dit na een x aantal karakters af en kun je de rest dus niet meer lezen. Daarnaast kun je je afvragen of het prettig is met heel veel tekst een multi te willen doen met alleen je GPS, je blijft scrollen in het scherm, na ieder nieuw ingevoerd punt moet je weer helemaal naar beneden scrollen, prettiger is het toch een (beperkte) uitdraai mee te nemen.
 6. Vaak is het zo bij dat bij Traditionals (de groene boxjes) geen coördinaten van een parkeer plaats worden aangegeven maar de coördinaten van de cache ! Je kunt er voor kiezen bij het downloaden van een cache om alle waypoints van de cache mee te laden, onder het tabje waypoint manager vindt je die dan. Als je zo werkt hoef je de waypoints niet zelf in te vullen maar je gebruik je ze dus hier vandaan. Zelf gebruik ik deze optie niet. Ik zet alleen (dus niet de Child waypoint) op mijn Dakota omdat ik dit soms verwarrend vindt als er meerdere caches op staan. Als ik een cache ga lopen met meerdere waypoints start ik de cache en ga dan naar " naar volgend stadium" om daar het volgende waypoint in te voeren. Voordeel van deze gebruiks wijze is dat je de hoofdcache actief houdt en terug kunt stappen om de tekst te lezen. Ook aan het einde, na een gevonden cache kun je dan eenvoudig bij logpoging, "gevonden" intikken. Bereid je thuis wel goed voor want regelmatig komt het voor dat niet alle tekst van een cache in de Dakota staat, de tekst wordt op een bepaald moment afgebroken en je zult niet de eerste zijn die dan halverwege een mooie multi moet stoppen omdat je niet verder kunt. Maar ga eerst thuis eens lekker stoeien met de Dakota, het heeft zoveel leuke mogelijkheden !
 7. Gsak8 ? Ik zie als laatste versie 7.7.3...maar ik zal eens gaan kijken of da lukken gaat.
 8. Euhh, ik ben denk niet helemaal duidelijk geweest, herkansing. Ik heb een aantal caches geplaatst, nu is er via Geocaching.nl een lijst te bekijken met mijn eigen geplaatste caches. Graag zou ik zo'n lijst zien van mijn eigen caches, waarbij dan ook staat hoevaak die caches gelogd zijn. zoiets dus cache a, gelogd 25 cache b, gelogd 22 etc... En GSAK is hierin geen alternatief omdat die pas weer actueel is na het laden van verse bestanden.
 9. Het overzicht van de geplaatste caches is zo op te vragen, maar zou het mogelijk zijn zo'n lijst met het aantal logpogingen erbij te creeren ??
 10. Zelf ben ik net begonnen met het plaatsen van een aantal caches, dus ik heb nog geen negatieve ervaringen. Als ik iets beschadig, probeer ik het te repareren en geef ik door wat er gebeurt is, dit lijkt mij niet meer dan normaal.
 11. Naar mijn mening moet je het rolletje loggen, zoniet dan niet gevonden en de log verwijderen !. Ik vond onlangs in Luxemburg een cache, zag de doos van een afstand van zo'n 30 meter liggen aan de andere kant van een riviertje en heb nogal wat moeite moeten doen om erbij te komen. Was het mij niet gelukt de doos te pakken dan heb je naar mijn mening de cache niet afgemaakt en heb je geen recht te loggen. Er zijn caches waar je hulpmiddelen bij nodig hebt om de doos te pakken, dat hoort bij de sport, lukt het niet de eerste keer dan kom je nog maar een keer terug om de cache af te maken.
 12. Ik heb ook topo kaarten op mijn Dakota zitten en het is verhipte handig, net als in de vorige antwoorden al gezegd werd, de kans op omlopen of voor een sloot te komen te staan wordt vele malen kleiner.
 13. Ik heb vorig jaar, in het prille begin van mijn geocache leven hier een account aangemaakt met de naam escargo, deze naam wil ik graag wijzigen naar Saviemeke. Als beheerder van het forum op mijn Saviem website begrijp ik dat ik dat zelf niet kan. Maar wie kan ik benaderen omdat wel voor mij te doen, want dat kan ik zo snel niet vinden..... Het lijkt wel een geocache......
×
×
 • Create New...